Het trainen van je bilspieren kan je welgevormde billen bezorgen en kuiltjes minder zichtbaar maken. Je kan focussen op squats, maar je kan ook sporten kiezen waarmee je min of meer onbewust je bilspieren traint. Hardlopen is zo'n sport en een goede keuze om je benen en billen te trainen.
Eet veel groente en fruit. Etenswaren die veel vitamine C bevatten voorkomen de afbraak van collageen in de huid, waardoor je huid elastischer blijft en de kans op cellulite kleiner wordt. Ook moet je genoeg drinken (minimaal 1,5 liter per dag) zodat je lymfesysteem goed blijft werken. Sport daarnaast voldoende.
Om cellulite te voorkomen en aan te pakken is een goed bloedcirculatie erg belangrijk. Fitness waarbij je aan je conditie werkt en je bloed laat stromen, zoals cardiofitness, kan daarom helpen. Spinning, steppen en hardlopen op de loopband werken allemaal tegen cellulitis.
Een massage is de meest doeltreffende oplossing om cellulitis te bestrijden. Het goede nieuws? Je kan jezelf gewoon thuis zo'n cellulitis massage geven! Om het effect van de massage te vergroten, kan je een aangepaste anti cellulitis crème gebruiken.
Crèmes, olie, gels
Bepaalde crèmes of gels kunnen helpen de cellulitis minder zichtbaar te maken. De Tuinen Cellulitisgel bevat cafeïne, wat de bloedtoevoer naar de huid stimuleert en helpt met de afvoer van vastgehouden vocht. Verder ondersteunt vitamine A het herstel van je huid.
De 'deukjes' die ook onder de term cellulite vallen, ontstaan als andere delen van je huid zich niet kunnen uitzetten door een blokkade van bindweefselstrengen. Je hebt evenveel kans om last te krijgen van deze 'sinaasappelhuid' wanneer je vetpercentage hoog is, dan wanneer je een strak kontje hebt.
Vet, te veel zout, te weinig vitaminen en vezels kunnen leiden tot verhoging van cellulite. Ook de mate waarin je aan lichaamsbeweging doet, heeft een impact. Sporten is niet alleen goed voor de bloedcirculatie en het reduceren van je vetpercentage; het zorgt er ook voor dat je minder stress hebt.
Gelukkig kan je cellulitis wel minder zichtbaar maken. Sport zorgt ervoor dat je spieren steviger worden en daardoor valt cellulitis minder op. Bovendien helpt bewegen ook bij de preventie van cellulitis.
'Je kunt jezelf ook prima een bindweefselmassage geven. Hiermee weet je zeker dat je alles echt even vergeet en doordat deze massage zo stevig is, voel je je daarna honderd procent weer als herboren.
Als je last hebt van blubberbenen dan kan het bijvoorbeeld helpen om krachtoefeningen te doen die gericht zijn op het versterken van je beenspieren. Hier worden je bovenbenen niet slanker van, maar het kan er wel voor zorgen dat ze er fit en strak uitzien.
Na het bovenlichaam is het de beurt aan de bilspieren! Met gewone crawl, rugcrawl en vlinderslag gebruik je de bilspieren bij de been- of golfbewegingen, maar het is vooral de schaarbeweging bij schoolslag die je gespierde billen zal opleveren.
De putjes, kuiltjes en bobbeltjes in de huid, die meestal op de heupen, billen en dijen zitten, worden 'cellulite' of 'sinaasappelhuid' genoemd. Veel vrouwen hebben er last van: cellulite komt bij 80-90% van de vrouwen voor.
Cellulite en cellulitis worden vaak door elkaar gehaald, maar zijn twee verschillende aandoeningen. Met cellulite wordt een bobbelige structuur van de huid en het onderhuidse bindweefsel bedoeld. Cellulitis is een bacteriële infectie van het bindweefsel. Cellulite komt vooral voor op de (boven)benen, armen en billen.
De oorzaak
Cellulitis of erysipelas krijgt u door bacteriën. De bacteriën komen de huid binnen via een wondje. Dit kunnen allerlei wondjes zijn zoals een puistje, een schaafwond, een brandwond, een operatiewond of zelfs een insectenbeet.
Afhankelijk van de situatie heeft u zo'n 10-15 behandelingen nodig om het maximale resultaat te bereiken, mits je daarnaast ook een gezonde levensstijl hebt en sport. Wij adviseren hierbij om 2x per week langs te komen voor een behandeling van 45-60 minuten, vaak na de 5e behandeling begin je al resultaat te zien!
Vooral na de eerste behandeling kunt u 2 dagen napijn (beurs gevoel) ervaren wat volkomen normaal is. Vezels in het bindweefsel worden verbroken, wat pijnlijk is. U kunt wel gewoon normaal bewegen, deze pijn is vooral bij aanraking van het behandelde gebied aanwezig.
Doe aan krachttraining en doe dit zo vaak je kunt, 2, 3, 4 x per week. Laat je spieren je vet verbranden! Hoe meer je spieren ontwikkeld zijn, hoe strakker je wordt en hoe hoger je zit in je vetverbranding. Ook je after burn(het verbranden van vet na het sporten) gaat langer door als je spieren beter ontwikkeld zijn.
Wandelen doet je buik, billen en benen goed, want met wandelen verstevig je je spieren met als resultaat een strakker (onder-)lichaam. De omvang van je buik neemt af, cellulitis vermindert en je billen worden steviger.
Cellulitis is dus heel normaal en hoort net als borsten krijgen en menstrueren bij het krijgen van een volwassen vrouwenlichaam. Toch willen veel vrouwen graag hun cellulite verminderen. Ze vinden het niet mooi en worden er onzeker van.
Mannen kunnen ook cellulite krijgen, maar dit is veel zeldzamer. Of je al dan niet cellulite krijgt hangt af van verschillende factoren: erfelijkheid, huiddikte, geslacht, hoeveelheid lichaamsvet, leeftijd en dieet.
Cellulite ziet eruit als een bobbelige huid. De aandoening komt vooral voor op de (dij)benen, heupen en billen van vrouwen. Wanneer je tussen duim en wijsvinger een stuk huid vastpakt, wordt het 'uitbollen' van het vetweefsel duidelijk geaccentueerd. Ook ziet men vaak deukjes en/of putjes.