Pigmentvlekken kunnen verminderd worden met een laserapparaat. Bij geringe vlekken is één behandeling meestal voldoende. De laser maakt de pigmentvlekken eerst donkerder van kleur. Na twee weken vervagen de pigmentvlekken.
Zowel een laserbehandeling als een peeling is een goede behandeling tegen pigmentvlekken. Een peeling is vooral bedoeld als er sprake is van oppervlakkige pigmentatie. Ook de getinte en donkere huid komt in aanmerking voor een peeling.
Limoen en citroen zijn goede middelen om pigmentvlekken te verwijderen of te verminderen. Biedt bavetten namelijk een zuur dat melanine kan afbreken. Melanine bepaalt de kleur van de huid en wordt aangemaakt in de pigmentcellen. Limoen en citroen staan er om bekend dat ze gezichtsvlekken aanzienlijk kunnen verminderen.
Hoe ziet mijn huid eruit na de laserbehandeling? Na de behandeling is je huid wat rood. De behandelde bloedvaatjes kunnen wat donker of blauwig verkleurd zijn. De algehele rode verkleuring trekt binnen enkele uren tot een dag weer weg.
Tijdens de behandeling voelt u een fractie van een seconde een gevoel van warmte door de huid heen gaan. Na de behandeling kan de huid warm aanvoelen. Vervolgens wordt de huid gekoeld en verzorgd. De meeste klanten ervaren deze behandeling niet als pijnlijk.
Laserontharing is volkomen veilig, mits het op de juiste manier wordt uitgevoerd. Normale huidreacties die kunnen voorkomen na een laserbehandeling zijn: roodheid, zwelling en warmte. Deze huidreacties zijn van korte duur en vaak veel minder irriterend dan het scheren of harsen.
Pigmentvlekken gaan in de meeste gevallen niet vanzelf weg, maar ze zijn wel goed te behandelen. Met de laser kunnen we de overproductie van pigmentcellen in de huid afbreken, zodat de verkleuring verdwijnt. Naast een laserbehandeling kan ook een chemische peeling of een crème oplossing bieden.
Maar werkt dit middel echt of is het een fabel? Dit is een fabel. Citroen bevat fruitzuur en kan de huid enorm irriteren. De huid droogt uit en kan vol met bultjes komen te zitten, door het sap van citroen heb je kans op phytophotodermatitis.
Donkere verkleuringen op de huid, zoals pigmentvlekken, kun je soms door een foundation heen nog zien. Breng hier laagjes aan voor extra bedekking, door met een foundation stick (zoals de SOS Cover Stick, met crèmige textuur die met de huid versmelt) bijvoorbeeld een bijzonder donkere vlek weg te werken.
Een pigmentlaser is een laser waarvan het licht door pigment wordt opgenomen. Pigment is de kleurstof die in de huid en in het haar zit. Als het licht van de laser de huid raakt veroorzaakt dit licht warmte. Door deze warmte ontstaat beschadiging van het pigment.
Een pigmentvlek is een plaatselijk overschot van pigment in de huid. Deze vlekken worden vaak als storend ervaren. De meeste pigmentvlekken zijn effectief te behandelen met een laser, crème of peeling.
Een behandelde pigmentvlek zal nooit meer terugkomen
Pigmentvlekken kunnen terugkomen onder invloed van bijvoorbeeld zonlicht. Het is daarom erg belangrijk om de huid met regelmaat goed in te smeren met zonverzorging.
Vitamine C kan de overmatige productie van melanine door het enzym tyrosinase onderdrukken. Hierdoor kunnen pigmentvlekken worden voorkomen. Vitamine C is een sterk anti oxidant en kan reeds bestaand pigment ophelderen.
De oorzaak: overproductie van melanine, het pigment dat verantwoordelijk is voor huid- en haarkleur. Dit kan resulteren in donkere vlekken op de huid. Pigmentvlekken worden dus veroorzaakt door een overmatige productie van melanine. Het beschermt de huid tegen schadelijke UV-strale en absorbeert de warmte van de zon.
Een druppel appelazijn kan 's avonds voor het slapengaan worden aangebracht op pigmentvlekken en littekens van puistjes. De azijn helpt bij het vervagen van de plekjes. 's Ochtends was je de appelazijn er weer af. Gebruik het niet onverdund over je hele gezicht, daar is appelazijn te sterk voor.
Mela Peeling: Een Mela Peeling is specifiek gericht op de bestrijding van pigmentvlekken. Deze peeling bestaat uit een combinatie van effectieve pigment-remmende en pigment-onderdrukkende ingrediënten. Het is geschikt voor het verminderen van onder andere ouderdomsvlekken, zonschade, zwangerschapsmasker en melasma.
Vichy Liftactiv B3 serum tegen pigmentvlekken speelt op verschillende manieren in op de huid. Het helpt de vorming van pigmentvlekken in de bovenste laag van de epidermis voorkomen, terwijl het tegelijkertijd zichtbare pigmentvlekken aan het huidoppervlak exfolieert. Het B3 serum vermindert ook rimpels.
De beste manier om je te beschermen tegen hyperpigmentatie is dan ook de schaduw opzoeken en zonnebescherming aanbrengen. Om bestaande pigmentvlekken te verminderen, kan een dermatoloog een aantal medische behandelingen voorschrijven, gaande van topische medicatie tot peelings en lichttherapie.
Hoe ziet een pigmentvlek eruit? Een pigmentvlek is meestal een lichtbruin gekleurde vlek in de huid. Ze zijn regelmatig van vorm, en scherp begrensd. Er zitten geen zwart gekleurde gedeelten in.
Rond het tweede levensjaar worden de pigmentvlekken meestal donkerder en dus beter zichtbaar. Vaak groeien ze bij het groter worden mee. Heb je een donkere huid? Dan is de kans op café-au-lait vlekken groter.
Tijdens de behandeling voel je een goed te verdragen, kortdurende pijn. Na de laserbehandeling kan je huid rood zijn. Ook een branderig gevoel is vrij normaal. Je huid is na het laseren nog dagen tot weken kwetsbaar, afhankelijk van het type behandeling.
Bij professionals die regelmatig laserbehandelingen uitvoeren en mensen die dergelijke behandelingen vaker ondergingen, is tot op heden niet aangetoond dat zij vaker longziekten of kanker krijgen. Laser-epilatie is wereldwijd een van de populairste cosmetische behandelingen.
De laserpuls kan een gevoel geven die te vergelijken is met een heel licht prikje of zoals er een elastiekje tegen uw huid wordt geschoten. Dit gevoel is heel erg kort en verdwijnt zeer snel. De behandeling is meestal goed te verdragen en veel van onze cliënten ervaren helemaal geen pijn.