NESQUIK is een instantcacao. In combinatie met verse melk ontstaat snel een lekkere cacaodrank die onweerstaanbaar is! Zowel warm als koud heerlijk en bovendien gemakkelijk klaar te maken.
Nesquik, de mix voor chocoladedrank gericht op kinderen, doet vast een lampje branden. Bij één portiezakje doe je 130 milliliter water, nadat je eerst met een scheutje koud water de klontjes uit de poeder gehaald hebt. Wat je overhoudt is een klein kopje chocolademelk.
Bereiding: Voeg 2 grote koffie/theelepels Nesquik® toe aan 200 ml halfvolle melk, even roeren en klaar.
Cacaopoeder is net als heel wat andere poeders eigenlijk onbeperkt houdbaar. Uiteraard is het wel belangrijk dat u het op de juiste manier opbergt, wat dus betekent dat u het op een droge, koele en donkere plek moet bewaren.
De klassieke Nesquik® levert per portie 50,8 kcal, 10,4 gram suikers en 0,9 gram vezels.
1 eetlepel (15 g) bevat 55 calorieën.
Gebruik. Bereiding: Voeg 2 grote koffie/theelepels Nesquik® toe aan 200 ml halfvolle melk, even roeren en klaar.
Hoewel je over een wel héél stevige ruggengraat moet beschikken wil je chocolade over de datum laten gaan, is het prima te eten als je toch ver na de houdbaarheidsdatum een reep achterin je kast vindt. Na verloop van tijd komt er wel een wittig 'laagje' op en kan de smaak iets teruglopen, maar ziek word je er niet van.
De supermarkten hebben schappen vol groenten in blik, mede door de lange houdbaarheid. Altijd handig dus om een aantal blikjes bonen in huis te hebben. Gedistilleerde drank zoals wodka, rum, gin, whiskey en tequila blijft in de eeuwigheid houdbaar. Ook als de fles al geopend is geweest.
CHOCOMEL OPWARMEN IN DE MAGNETRON
Giet 200 ml Chocomel in een kan, zet de magnetron op 900 Watt en de timer op anderhalve minuut. Klinkt misschien niet lang, totdat je op jouw warme Chocomel moet wachten. Haal na de verlossende PING de kan uit de magnetron. Roer even door de Chocomel en giet deze in een mok.
1 kop (200 ml) bevat 155 calorieën.
Cacao recepten
Cacao, ook wel cacaopoeder, is een overblijfsel van de cacaoboon als deze wordt gescheiden van de cacaoboter. Cacaopoeder is heerlijk in dranken, op ijs, in cakes en taarten en als garnering.
#1 | Milsani vol (Aldi)
De beste chocoladegeur, een dito smaak en lekker romig in de mond.
Glutenvrije en lactosevrije Nestlé Nesquik.
Chocolademelk is een vloeibaar zuivelproduct gemaakt van melk, suiker en cacaopoeder of chocolade dat vaak warm wordt gedronken. Commercieel is ook koude, kant-en-klare chocolademelk verkrijgbaar, net als chocolademelkpoeder.
Wanneer de houdbaarheidsdatum van eieren verlopen is, kunt u ze een paar dagen erna nog eten, mits de eieren hardgekookt of goed doorbakken zijn.
Op de verpakking staat de houdbaarheidsdatum. Je kunt ze daarna nog enkele dagen hardgekookt of goed doorbakken eten. Je kunt een test doen als je twijfelt of eieren nog eetbaar zijn. Leg een ei in een bakje of groot glas water.
Bewaar je chocolade niet in de koelkast
Kou en vocht trekken namelijk in de chocola, ook wanneer de chocolade nog in de verpakking zit, en dat tast de structuur en smaak van het product aan. Bewaar chocolade dus niet in de koelkast, maar ook niet op een andere koude of vochtige plek.
Zelf noodrantsoen samenstellen
Denk aan water in flessen of pakken, lang houdbare melk, havermout, pinda's, pasta of rijst en ingeblikte groente, fruit, bonen en vis. Voordeel van zo'n noodrantsoen is dat je er voedzame maaltijden mee kunt samenstellen die vrij goed smaken en bij je voorkeur passen.
Chocolademelk bevat een optimale verhouding tussen koolhydraten en eiwitten die gunstig zijn voor herstel. Behalve de optimale verhouding koolhydraten en eiwitten bevat het veel vocht en elektrolyten zoals calcium, natrium, kalium en magnesium en veel van het aminozuur leucine.
Laat het effect altijd eerst op je inwerken voordat je de dosering verhoogt! Geduld! Je kunt ongeveer 4 tot 6 uur stoned blijven. Daarnaast kunnen de na-effecten tot wel 12 uur aanhouden.
In totaal bevat zo'n portie 22 gram suiker doordat er lactose in zit, een suiker die van nature al in melk zit.