Je kan nasi goreng twee dagen in de koelkast goed houden. Lekker als lunch voor de volgende dag, of geniet er 's avonds gewoon nog een keer van! Gebruik hiervoor een luchtdicht afsluitbaar vershoudbakje. Je kunt nasi ook in de vriezer bewaren.Dan blijft het 3 maanden goed.
Kliekjes kun je ongeveer 3 maanden in de vriezer bewaren. Je kunt niet alle restjes invriezen, maar wel veel. Denk eens aan: brood (o.a. afbakbroodjes), soep, pastasaus, nasi, restjes ovenschotel, lasagne, punten hartige taart of quiche en stamppotten.
Kun je nasi met kip invriezen? Absoluut! Het beste is om de nasi en kip separaat in te vriezen voor langere houdbaarheid. Rauwe kip kun je tot maximaal 9 maanden invriezen en voorgegaarde kip maximaal 3 maanden.
Je kunt nasi in een goed afgesloten bak ongeveer 2 dagen bewaren in de koelkast. Invriezen kan ook. In een luchtdichte bak of diepvrieszak is nasi in de vriezer maximaal 3 maanden houdbaar. Haal om de nasi te ontdooien het bakje een dag voor gebruik uit de vriezer en leg in de koelkast.
In de vriezer kun je nasi goreng maar liefst drie maanden vers houden. Ook voor de vriezer geldt: zorg voor een goede, luchtdichte verpakking en zet de restjes binnen twee uur in de vriezer, maar laat ze wel goed afkoelen.
Instructies. De nasi, de bami of de nasi goreng af laten koelen tot op kamertemperatuur. Doe de nasi in porties in een diepvriesbak of diepvrieszak.
Wie te veel Chinees heeft afgehaald of een andere maaltijd wil bewaren van een restaurant, kan dat restant het beste in de koelkast zetten (op 4 graden Celsius) en binnen een dag opeten. Ook dit kun je beter niet invriezen vanwege het risico op voedselinfectie.
Ligt een maaltijdkliekje langer dan 2 dagen in de koelkast? Gooi het dan weg. Na 2 dagen is de kans dat er schadelijke bacteriën groeien waar je ziek van kunt worden, groter. Als je kliekjes van een maaltijd in de vriezer bewaart, kun je het tot 3 maanden later opeten.
Het Voedingscentrum heeft als vuistregel dat restjes eten twee dagen in de koelkast bewaard kunnen worden op 4°C. Na deze twee dagen neemt de kans toe dat er ziekmakende bacteriën in het eten aanwezig zijn. Restjes kunnen langer bewaard worden, maar dan wel in de vriezer.
Het advies is om gerechten van Chinees-Indische restaurants niet nogmaals op te warmen. Ook als je de rijst invriest is het belangrijk het eerst goed af te koelen. Je kunt het daarna 3 maanden in de vriezer bewaren.
Kun je klaargemaakte bami invriezen? Absoluut. De meningen zijn wel verdeeld over de smaak en textuur van bami na het invriezen. Wij adviseren om extra ingrediënten als groenten en vlees separaat in te vriezen en de bami op de dag zelf te bereiden.
Nee, een maaltijdrestje dat je al eerder ingevroren en opgewarmd hebt, kun je beter niet nog een tweede keer invriezen en ontdooien om op te eten. Dan heb je namelijk een grotere kans om ziek te worden door een voedselinfectie.
Als je zelf nasi of bami hebt gemaakt en je houdt wat over, dan kun je deze buiten de koelkast laten afkoelen en vervolgens op -18 graden invriest en goed afsluit. Het eten is dan ongeveer 3 maanden houdbaar.
Restjes kunnen langer bewaard worden, maar dan wel in de vriezer. Ingevroren kunnen producten tot drie maanden worden opgeslagen.
Voorgesneden groenten kun je langer bewaren als je ze direct na aankoop invriest. In de vriezer kun je ze maximaal 1 jaar bewaren.
Rijst invriezen ...
Of wil je grote hoeveelheden bewaren? Dan kun je natuurlijk ook je rijst invriezen. Laat het afkoelen, doe het in een luchtdicht zakje of bakje en leg het in de vriezer bij een temperatuur van -18°C. Op die manier blijft het wel 3 maanden bruikbaar.
Laat producten snel afkoelen
Zet je ze te snel in de vriezer dan krijg je last van ijsvorming rond het product. Dat kan de kwaliteit van het product verslechteren en het is ook minder milieuvriendelijk. Kliekjes koelen sneller af als je het bakje of de pan in een laagje koud water zet.
Ook afhaalmaaltijden zijn niet geschikt om in te vriezen, omdat hier toch altijd iets meer bacterievorming mogelijk is. Ook kant en klaar maaltijden uit de supermarkt kun je meestal niet invriezen, check de verpakking.
Zoals bv ontbijtkoek of eierkoeken maar ook gevulde koeken kunnen heel goed in de vriezer. Zorg dat er genoeg ruimte tussen de zakjes zit en dat de vriezer goed koud is. Vries niet teveel tegelijk in. Deze koeken blijven ongeveer 3 maanden goed in een vrieskist.
Pastasaus kun je ingevroren ongeveer 3 maanden bewaren. Ontdooide pastasaus kun je twee dagen in de koelkast bewaren, maar direct gebruiken is beter voor de smaak. Datzelfde is overigens ook van toepassing voor complete pastagerechten.
Het Voedingscentrum adviseert om gerechten van Chinees-Indische restaurants nooit opnieuw op te warmen. De kans bestaat namelijk dat deze de bacterie Bacillus cereus bevat. De bacterie kan via veel soorten eten voor besmettingen zorgen, maar het gebeurt relatief vaak door gerechten uit Chinees-Indische restaurants.
Foeyonghai invriezen: kan dat? Foe yong hai kun je, eenmaal afgekoeld, ongeveer 2 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast bewaren. Gebakken eieren worden rubberachtig van textuur als je ze invriest, daarom kun je de eieren beter vers bakken als je Foe yong hai wilt eten.
Doe het eten in een (voor de magnetron geschikt) bakje en dek dit af met magnetronfolie, prik met een vork een paar gaatjes in de folie. Zet het bakje in de magnetron en laat dit op vol vermogen 5 minuten opwarmen. Roer het eten goed door, controleer of het heet is en anders herhaal je de vorige stap.