Tot de piercingwonde volledig genezen is, mag u geen borstvoeding geven. Door de piercing kunnen wel enkele melkkanaaltjes afgesloten zijn. Bij een tepel-, navel- of genitale piercing moet u minstens één jaar wachten om zwanger te worden omdat de genezing zo lang kan duren.
Risico's. Tepelpiercings vragen geduld en zijn niet zonder risico. Tepelpiercings kunnen een jaar nodig hebben om volledig te genezen, met infecties en afstotingen als meest voorkomende problemen. Het is belangrijk om direct naar een arts te gaan als een van deze problemen zich voordoet.
De gemiddelde genezingsperiode van een tepelpiercing ligt tussen de 3 en 9 maanden. Dit verschilt per persoon en algemene gezondheid, stress, drugs, slaaptekort en lichamelijke conditie spelen hierbij zeker een rol.
– Als je een ingetrokken tepel hebt dan kan een tepelpiercing ervoor zorgen dat je tepel meer naar buiten komt te staan. – Je tepel wordt gevoeliger door de piercing en het dit kan je seksleven een boost geven. – Het is een piercing je niet gelijk ziet en niet iedereen hoeft te weten dat je hem hebt.
Borstvoeding met een tepelpiercing
Het is raadzaam de piercing te verwijderen voordat u borstvoeding geeft, omdat de baby anders niet goed kan zuigen. Ook bestaat de kans dat de baby zich bezeert, iets inslikt of inademt als een deel van de piercing losraakt wanneer uw baby zijn of haar tong beweegt.
Gepiercede tepels zijn niet altijd stijf. Tijdens het zetten moet dat wel, maar daarna zijn het gewoon weer normale tepels.
Vergeten dat je een piercing hebt wel! Geef je piercing voldoende lucht, dus plak hem niet continu af, en draag niet voortdurend een B.H. na het zetten van een tepel piercing. Als je een tepelpiercing heb laten zetten moet je er ook op letten dat in sommige BH's je tepel kantelt. Dit geeft irritatie bij de wond ingang.
Deze piercings staan erom bekend dat ze het meest pijn doen, dus als je iemand mee wilt nemen om je hand vast te houden zal niemand daar wat van zeggen. Een daith piercing is een gaatje in het stuk kraakbeen in je binnenoor, boven de gehoorgang.
Doet een tepelpiercing pijn? De tepel is een erg gevoelig lichaamsdeel. De prik van de naald kun je flink voelen, maar dit trekt over het algemeen snel weg zodra de piercing erin zit. De tepel zal daarna nog een paar dagen wat gevoelig zijn, al hoeft dit niet onprettig te zijn.
De standaard afmeting van een tepelpiercing ligt rond de 1.2 mm dikte bij 12 of 16 mm lengte. Die afmeting komt dicht in de buurt van tongpiercings die een standaard maat hebben van 1.6 mm bij 16 mm. Als je een stevige tepel hebt kun je vaak makkelijk de overstap kan maken van 1.2 naar 1.6 mm.
Eigenlijk komt bijna iedereen in aanmerking voor een tepelpiercing. Soms is een piercing zetten lastiger voor jouw soort tepel. Maar, zelfs met hele kleine tepels of inverted tepels kun je vaak wel een tepelpiercing laten zetten.
Tijdens de borstvoedingperiode is er geen probleem: de inkt blijft zitten onder de opperhuid, precies waar de tattoo gezet is en bovendien zijn de inktmoleculen groot, te groot om te kunnen passeren naar de melk. Laat de tattoo wel zetten in een shop die het hygiënecertificaat heeft en dus 100% hygiënisch werkt.
Het is beter om een paar maanden te wachten nadat je baby is geboren. Telkens je wordt geprikt met een naald, of het nu een tatoeage of een piercing is, loop je het risico op een infectie. “Wanneer je zwanger bent, is de kans ook groter dat je verkeerd reageert op bepaalde ingrediënten in de inkt,” zegt dr. Hoskins.
De zenuwen en bindweefsels rond de tepel zijn delicaat en gevoelig. Als je merkt dat je de piercing niet zelf kunt verwijderen, ga dan naar een professional en laat de piercing door hem of haar verwijderen. Je huid kan beschadigd raken of zelfs scheuren als je probeert de piercing met kracht of onjuist te verwijderen.
Neem de tragus, het stukje kraakbeen aan de voorkant van je oor: in de tragus vind je acupunctuurpunten die je honger, hormonen en stress beïnvloeden. Een piercing door je tragus zou dus invloed kunnen hebben op deze dingen. En neem de neus, waar acupunctuur vaak toegepast wordt om verstoppingen op te lossen.
De nieuwe piercing heeft tijd nodig om te genezen en de gaatjes kunnen dichtgroeien als je de piercing verwijdert. Het duurt tot 6 weken voordat de gaatjes volledig zijn genezen.
De navelpiercing wordt opgevolgd door de neuspiercing met 19%. De derde plek is voor het oor (oorlel niet meegerekend) met 13%. Bij mannen is de tepelpiercing met 18% het meest populair, opgevolgd door de wenkbrauw piercing met 17,5 %.
De tepelpiercing wordt gezet in de tepel zelf. Omdat de tepel zich kan intrekken, wordt de piercing zo dicht mogelijk tegen de tepelhof aan gezet. De tepelhof is het gekleurde stukje huid rondom de tepel. Meestal komt het sieraad horizontaal te zitten, maar elke richting is mogelijk.
Een ingetrokken tepel trekt in het midden naar binnen toe. De tepel kan er altijd zo uitzien of alleen indien gestimuleerd. Soms trekken ingetrokken tepels zich verder terug zodat ze helemaal niet meer boven de tepelhof uitsteken of ze kunnen zelfs nog dieper in het borstweefsel zinken.
Hoe lang mag ik niet zwemmen met een vers gezette piercing? Met een nieuwe piercing mag je de eerste 6 tot 8 weken niet zwemmen, niet in de sauna, niet onder de zonnebank en niet in bad. Alle warme, vochtige ruimtes verhogen de kans op een ontsteking.
Pijn, pus, zwelling en warm
Doet je piercing erg zeer, komt er dik/gekleurd vocht uit, is ie flink opgezwollen, stinkt het en voelt het warm aan? Neem dan meteen contact op met je huisarts.
De belangrijkste zorg bij het krijgen van een tatoeage tijdens de zwangerschap is het risico op infectie. Andere problemen, zoals een reactie op de inkt, kunnen ook pijn en ongemak veroorzaken. Sommige vrouwen kiezen ervoor om hun ongemak tijdens de zwangerschap niet te vergroten.
Het is dus beter om geen risico te lopen. Huid tijdens zwangerschap Je huid kan tijdens je zwangerschap veranderen. De huid rondom je buik, heupen en borsten rekt uit, waardoor een tattoo op die plekken er anders uit kan komen te zien als de baby geboren is. Dit kan ervoor zorgen dat de tattoo er minder mooi uit ziet.