Plak ook geen pleisters over je piercing en draag schone, liefst katoenen kleding over de piercing. Het is beter om niet te zonnebaden of onder de zonnebank te gaan. Doe je dit wel dan moet je de piercing wèl afdekken. De eerste 6 weken niet zwemmen in gemeenschappelijke baden.
Met een nieuwe piercing mag je de eerste 6 tot 8 weken niet zwemmen, niet in de sauna, niet onder de zonnebank en niet in bad. Alle warme, vochtige ruimtes verhogen de kans op een ontsteking.
Geen kleding dragen die druk op je piercing geeft. Geen sterilon of andere agressieve middelen gebruiken om je piercing schoon te houden. Hier gebruik je een steriele zoutoplossing voor. Niet zwemmen of de sauna bezoeken.
Mocht het zo zijn dat je toch regelmatig zwemt, kan je je piercing altijd afplakken met een waterdichte pleister verkrijgbaar bij de drogist, vermijd ook de zonnebank omdat de U.V. stralen je wondje aan de binnenkant kunnen verbranden. ( of dek je piercing zorgvuldig af en kijk uit met zonnebrandolie. )
Het is wel zo dat als er pijn wordt gevoeld bij het piercen, dat dit heel kort is. De genezingstijd van een tepelpiercing bedraagt ca. 3 – 6 maanden.
Risico's. Tepelpiercings vragen geduld en zijn niet zonder risico. Tepelpiercings kunnen een jaar nodig hebben om volledig te genezen, met infecties en afstotingen als meest voorkomende problemen. Het is belangrijk om direct naar een arts te gaan als een van deze problemen zich voordoet.
Vergeten dat je een piercing hebt wel! Geef je piercing voldoende lucht, dus plak hem niet continu af, en draag niet voortdurend een B.H. na het zetten van een tepel piercing. Als je een tepelpiercing heb laten zetten moet je er ook op letten dat in sommige BH's je tepel kantelt. Dit geeft irritatie bij de wond ingang.
Pak het staafje aan een zijde tussen duim en wijsvinger vast. Draai vervolgens het piercingballetje (of ander opschroefaccessoire) los en leg het in een bakje. Je kunt het piercingsieraad nu verwisselen. Draai na de wissel het balletje er weer terug op en klaar!
Een tragus piercing wordt gezet in een gedeelte van het oor dat bestaat uit kraakbeen. Deze piercing zit amper in de weg tijdens het slapen en geneest vaak sneller dan elke andere piercing die in kraakbeen wordt gezet.
Pijn, pus, zwelling en warm
Doet je piercing erg zeer, komt er dik/gekleurd vocht uit, is ie flink opgezwollen, stinkt het en voelt het warm aan? Neem dan meteen contact op met je huisarts.
Deze piercings staan erom bekend dat ze het meest pijn doen, dus als je iemand mee wilt nemen om je hand vast te houden zal niemand daar wat van zeggen. Een daith piercing is een gaatje in het stuk kraakbeen in je binnenoor, boven de gehoorgang.
Doet een tepelpiercing pijn? De tepel is een erg gevoelig lichaamsdeel. De prik van de naald kun je flink voelen, maar dit trekt over het algemeen snel weg zodra de piercing erin zit. De tepel zal daarna nog een paar dagen wat gevoelig zijn, al hoeft dit niet onprettig te zijn.
Maak je huid/piercing voorzichtig schoon en verwijder voorzichtig alle korstjes die op de piercing en je huid zitten met een wattenstaafje. Spoel na het schoonmaken zeep en shampoo resten goed weg met voldoende water. Dit om irritatie van de huid te voorkomen. Droog de huid rond de piercing voorzichtig deppend af.
Weet hoe lang normaal is
Een gaatje in je oorlel heeft meestal twee tot drie maanden de tijd nodig om te helen, een helixpiercing een tikkie langer: zo'n drie tot tien maanden. Zodra de zwelling weg is, er geen vocht meer uitkomt en de roodheid is verdwenen is je oor volledig genezen.
Het is afgeraden om meer dan 3 piercings tegelijk te zetten, bijvoorbeeld 2 helix piercings en 1 oorlel piercing of 1 navel piercing en 2 helix piercings. Het lichaam zal trager en moeizamer genezen aangezien het al meerdere piercings zal moeten genezen.
Neem de tragus, het stukje kraakbeen aan de voorkant van je oor: in de tragus vind je acupunctuurpunten die je honger, hormonen en stress beïnvloeden. Een piercing door je tragus zou dus invloed kunnen hebben op deze dingen. En neem de neus, waar acupunctuur vaak toegepast wordt om verstoppingen op te lossen.
piercer - ANW (Algemeen Nederlands Woordenboek)
Slaap niet op de kant van de piercing
Het lijkt voor de hand liggend, maar dit zal helpen. Als je een nieuwe piercing laat zetten, mag je nooit op de piercing zijde slapen. Bij een navelpiercing, mag je niet op je buik slapen. Probeer op je rug te slapen.
Zowel mannen als vrouwen dragen dit type piercing elke dag met veel plezier. Toch is een tepelpiercing niet voor iedereen hetzelfde. Er zit een groot verschil tussen de ene set tepels en de andere. Vrouwen hebben vaak grotere tepels dan mannen.
(V/M)Tepelpiercing verwijderen
In het geval van een staafje kun je de balletjes losdraaien. Zorg wel altijd dat je piercing goed genezen is voor je het sieraad verwijdert of verwisselt.
Reactie op piercing 2: Afstoting of uitgroeien
Dit houdt in dat je lichaam de piercing letterlijk van je lichaam af gaat stoten, duwen, uitgroeien. Dit zie je soms door ineens roodheid, jeuk, vervellen te zien aan de huid op of om je piercing. De roodheid kan donkerder worden.
Gepiercede tepels zijn niet altijd stijf. Tijdens het zetten moet dat wel, maar daarna zijn het gewoon weer normale tepels.
De navelpiercing wordt opgevolgd door de neuspiercing met 19%. De derde plek is voor het oor (oorlel niet meegerekend) met 13%. Bij mannen is de tepelpiercing met 18% het meest populair, opgevolgd door de wenkbrauw piercing met 17,5 %.
– Het is prachtig! – Je voelt je zelfverzekerder over je borsten en tepels. – Als je een ingetrokken tepel hebt dan kan een tepelpiercing ervoor zorgen dat je tepel meer naar buiten komt te staan. – Je tepel wordt gevoeliger door de piercing en het dit kan je seksleven een boost geven.