Spoel kattengrit ook niet door de wc.De riolering kan verstopt raken. Gebruikte vulling van papier kan niet bij het oud papier, omdat het vies is. Gooi vuil kattengrit nooit op de eigen composthoop of in de tuin: er kunnen ziekteverwekkers (bijvoorbeeld toxoplasmose) in zitten.
Cat's Best GreenPower kattenbakvulling is gemaakt met natuurlijke actieve hygiëne korrels van organische vezels. Hierdoor kan je deze kattenbakvulling gewoon door het toilet spoelen, net zoals je met toiletpapier doet!
Je hebt de ontlasting en urineklontjes uit de kattenbak gehaald. Wat nu? Je kunt gebruikte kattenbakvulling gewoon weggooien met het huisvuil. Veel katteneigenaars schrikken er echter voor terug om de uitwerpselen van de kat gewoon in de vuilnisbak te gooien.
Het verwijderen van de klonten kattenbakvulling met ontlasting van je kat moet je minimaal één keer per dag doen. De hoeveelheid kattengrit wordt dan natuurlijk steeds minder dus vul deze om de twee à drie dagen wat bij. Zo zorg je dat er genoeg kattenbakvulling in de kattenbak zit.
Silicaat kattenbakvulling absorbeert grote hoeveelheden vloeistof en geuren op een unieke manier. Gebruik dit echter nooit voor kittens! Ze kunnen ervan eten, wat giftig en levensgevaarlijk is.
De oorzaak van toxoplasmose is de parasiet Toxoplasma gondii. Deze toxoplasmaparasieten komen vooral voor in de uitwerpselen van katten. Je kunt de ziekte dus oplopen wanneer je hiermee in contact komt, bijvoorbeeld bij het verschonen van de kattenbak.
Kattenpoep in je tuin geeft stankoverlast en is niet hygiënisch. Als kinderen de ontlasting aanraken is dat ongezond en zwangere vrouwen kunnen besmet worden met toxoplasmose, wat gevaarlijk is voor de baby in de buik.
De kattenbak is goed te reinigen met heet water en afwasmiddel. Zorg dat je de bak en onderdelen altijd weer goed afspoelt. Het gebruik van schoonmaakmiddelen wordt hierbij afgeraden omdat sommige middelen giftig voor je kat kunnen zijn. Let hier altijd goed op.
Probeer dan eens klontvormende kattenbakvulling. Bij deze vulling worden vieze geuren in de klonten opgesloten. Daarnaast is klontvormende vulling ook een stuk zuiniger in gebruik. Hoe fijner de korrels zijn, hoe minder de bak stinkt.
vertrekken afsluiten en daarmee de plaatsen beperken waar hij in huis kan plassen; herhaling voorkomen door te reinigen met middelen die tevens de geur verwijderen, zoals Urine Off; als de kat steeds op dezelfde plek plast, de bak dan daar plaatsen; na de komst van een nieuw gezinslid het dier wat extra aandacht geven.
Alleen mest van kleine huisdieren mag je weggooien in de container voor het groente-, fruit- en tuinafval (gft). Honden- en kattenpoep hoort bij het restafval. Honden- en kattenpoep mogen niet in de gft-bak en ook niet op de composthoop thuis, vanwege het risico van het overdragen van dierziektes via de compost.
De meeste mensen vervangen hun kattenbakvulling iedere week, sommige om de paar weken. U kunt dit vaker doen als dat nodig is. Onthou dat zwangere vrouwen de kattenbakken nooit mogen vervangen vanwege het risico op toxoplasmose. Houd er ook rekening mee dat kattenbakvulling nooit door het toilet mag worden gespoeld.
Hoeveel bakken?: Gebruik in elk geval 1 kattenbak per kat. Heb je twee katten of meer, gebruik dan de formule: 1 bak per kat +1 extra bak. Hoeveel grind? Genoeg om te graven, ongeveer een laag van 10 centimer.
Een kat kan naast de kattenbak gaan plassen omdat het ergens anders pijn heeft of zich niet lekker voelt. - Stress kan om tal van redenen de oorzaak zijn. Dit kan zijn door verhuizing, nieuwe meubels, verbouwing, gezinsuitbreiding, een nieuw huisdier maar ook een ander werkschema van de eigenaar kan al een reden zijn.
we voeren ongeveer 1,5 per week aan 3 katten. voor 1 kat dus 500 gr. per week. met 2 kilo zou je dus een maand doen voor 1 kat.
Kattenzand vinden veel katten prettig omdat het een fijne structuur heeft. Klei en silicaat zijn harder en kan onprettig aanvoelen aan de kattenpootjes. Tuinaarde is een goede optie. Katten die buiten plassen zijn dit gewend en een groot voordeel is, dat het nauwelijks stinkt.
U kunt volgens bepaalde blogs voor het verwijderen van kattenurine uit vloerbedekking, vloerkleden of matrassen gebruik maken van een schoonmaaksoda dat geuren neutraliseert. Strooi daarvoor wat van deze soda over de vlek heen en laat dit een dag liggen, waarna u het op kunt zuigen met de stofzuiger.
Met name tandvleesontsteking (gingivitis), tandsteen en rotte kiezen zorgen voor een behoorlijk onfrisse geur. Soms spelen woekeringen van tandvlees (mede) een rol. Rondom het wisselen merk je dat kittens vaak meer uit hun bekje ruiken dan normaal.
Zet je kitten op vaste tijdstippen op de bak: 's ochtends, 's avonds, na het eten en na het spelen. Beloon je kitten als hij zijn behoefte doet. Houd je kitten de eerste dagen goed in de gaten. Merk je dat hij zijn behoefte moet doen (draaien, zoeken naar een plekje) zet hem dan op de kattenbak.
de gemiddelde kat plast twee keer per dag en poept één keer per dag op de bak. Katten die buiten komen doen vaker hun behoefte; sommige katten gaan slechts één keer op een bak.
Als je ongeveer 3 á 4 maaltijden per dag aanbiedt zit je altijd goed. Het verdelen van de maaltijden over de dag zorgt ervoor dat je kat niet te snel vol raakt en dat hij niet alles in één keer naar binnen schrokt. Als je vaak weg bent kun je er ook voor kiezen om één of twee keer per dag te voeren.
Omdat katten vaak niet op dezelfde bak willen plassen en poepen, zal je soms met één kat toch twee bakken moeten hebben. Verder geldt de regel: een bak per sociale groep (dat zijn katten die samen eten, slapen en een bak willen delen) plus 1.
Knoflook, kaneel, azijn en uien, het zijn allemaal geuren waar katten een hekel aan hebben. Grote kans dat je kat de ruimte ontvlucht als ze deze geuren ruikt. Omdat katten zo gevoelig zijn voor geuren moet je uitkijken met het gebruik van onder andere wierook, etherische olie en luchtverfrissers.
Katten houden niet van koffiegeur
Alleen niet de kat van de buren die zijn behoefte bij jou in de tuin doet. Wil je liever geen kat in de tuin? Strooi dan wat koffiedik. Katten houden niet van de geur en ook niet van de drab tussen hun pootjes.
Symptomen toxoplasmose
De een heeft nauwelijks klachten van toxoplasmose, terwijl de ander last krijgt van vage klachten als moeheid, lusteloosheid, opgezwollen klieren, lichte koorts en huiduitslag. De ziekte kan enkele weken of maanden duren.