Door vaak het haar te verven wordt de haargroei niet verminderd, maar het kan wel leiden tot het afbreken van het haar. Het haar wat nog in de hoofdhuid zit kan niet door de verf worden bereikt, waardoor de verf in feite geen haarverlies kan veroorzaken.
Verven kan leiden tot een toename van haarverlies
Het haar dat onder de hoofdhuid zit (en dus nog niet is opgekomen) kan niet door de verf worden bereikt waardoor haarverf in principe geen haarverlies kan veroorzaken, maar haaruitval kan wel toenemen door het verven van je haar.
Vaak komt achteraf pas de vraag of de gebruikte producten het haar niet beschadigen. Haaruitval door verven zal zich niet zomaar voordoen. Haarverf- en kleuringsproducten verminderen de haargroei niet.
Wissel lichte en donkere plukken af
De beste manier is om lichte lokken af te wisselen met donkere lokken. De donkere lokken zorgen als het ware voor een schaduw, waardoor je diepte creëert in je kapsel. Dit geeft dus de illusie van dikker haar.
Op de dode haarpunten na, brengt haarkleuring geen serieuze gezondheidsrisico's met zich mee, zegt Vogel. “De verf zoals wij dat bij de kapper en in de winkel kunnen kopen, is niet schadelijk.” Toch kunnen sommige mensen allergisch worden, wat zich uit in roodheid, jeuk en schilfers op de hoofdhuid.
In principe mag je je haar iedere 5 tot 8 weken opnieuw kleuren. Met uitzondering van blond haar. Blond haar heeft vaak een beschadiging opgelopen waardoor het herstelproces langer duurt, in dat geval mag je het haar eventueel om de 12 tot 15 weken opnieuw kleuren.
Hierdoor raakt je haar niet beschadigt maar krijgt het zelfs een natuurlijke glans. De verf zorgt er bovendien voor dat de haarschacht wat kan uitzetten en zo lijkt het haar wat 'dikker'.
Er zijn veel middelen tegen haaruitval te koop, zoals lotions, crèmes en shampoos (bijvoorbeeld met cafeïne). De werking van deze middelen is niet bewezen. Er is ook geen bewijs dat een dieet of vitaminepillen helpen. Zorg wel voor een gezonde leefstijl met veel bewegen, gezonde voeding en genoeg ontspanning.
Je haar is te lang
Wanneer je dun haar hebt is het verstandig om je haar op schouderlengte te knippen. Want hoe langer het haar, hoe sliertiger het oogt. Tip: knip je haar in (lange) lagen, zo creëer je nog meer volume.
WECOLOUR haarverf is zachter en minder schadelijk en bevatl veel minder schadelijke stoffen. Dit komt doordat er geen ammonia, resorcinol en ppd in de haarverf zit. Daarnaast is de kleurcrème van kapperskwaliteit met als doel dat de kleur zo lang mogelijk mooi blijft.
Haarkleur. Het effect van blonderen op jouw haar is ook sterk afhankelijk van jouw eigen haarkleur. Ben je al gezegend met blond haar, ga dan beter voor een haarkleuring om schade te beperken. Als je donker haar hebt dan is er geen andere weg om tot licht haar te komen dan door te ontkleuren.
Helaas niet. Er is niets wat je kunt doen om echt beschadigd afgebroken haar te herstellen.
Belangrijker: het is verschrikkelijk slecht voor je haar. De haarverf kan je huid irriterenIn donkere haarverf zit p-phenylenediamine, wat een vervelende allergische reactie kan veroorzaken. Je hoeft je niet gelijk druk te maken, want allergische reacties zijn erg zeldzaam. Maar heftig zijn ze wél.
De meeste gevallen van plotselinge haaruitval bij vrouwen zijn veroorzaakt door telogen effluvium. Telogen effluvium is de op een na meest voorkomende vorm van haaruitval bij vrouwen. Telogen effluvium begint wanneer een stressvolle gebeurtenis ervoor zorgt dat actief groeiende haren niet meer groeien.
Omdat je haardikte genetisch bepaald is, is het natuurlijk niet echt mogelijk om je haren dikker te maken. Maar door goed voor ze te zorgen en je lokken gezond te houden verleng je wel de levensduur van je haren. Hierdoor heb je meer haar en dus een dikkere bos.
Dun haar dikker maken heeft tijd nodig
Verder kunnen de juiste voedingsstoffen al veel doen, alleen dit heeft veel geduld en tijd nodig. Op de korte termijn kun je kiezen voor een verstevigende mousse of een knipbeurt waarbij je een kapsel met laagjes laat knippen. Zo kun je dun haar optisch dikker maken.
Dun, fijn haar: om de dag. Ja, je moet het wassen zo lang mogelijk uitstellen, maar wanneer je echt dun en fijn haar hebt, is het nou eenmaal zo dat je haar sneller vet oogt en zwaar en futloos lijkt door ophoping van haarproducten.
Een gezond eetpatroon heeft natuurlijk effect op je huid, haar, op je algehele welzijn. Voor het 'kweken' van dikker haar is het belangrijk om voldoende proteïne binnen te krijgen. Van zowel dierlijke als plantaardige bronnen, zoals verschillende soorten bonen, noten of juist eieren waarin ook biotine zit.
Biotine (Vitamine B8)
Biotine is één van de belangrijkste vitamines tegen haaruitval. Vitamine B8 is nodig voor het behoud van gezond haar. Biotine levert een bijdrage aan de productie van keratine, belangrijk voor gezond haar, hoofdhuid en nagels. Tevens kan Biotine het grijs worden van het haar voorkomen.
Zwaar haar stylen kan het beste gedaan worden met een poeder of droogshampoo. De poeder kan het beste aangebracht worden aan de haarwortel om zo het haar vanaf de haarwortel, bovenop het hoofd, meer volume te geven. Poeder maakt het haar heel stug en kan er soms voor zorgen dat het haar gaat klitten.
Kies een onderhoudsarme kleur in plaats van een onderhoudsvriendelijke. Kleurbehoud is het belangrijkste als je dun haar hebt. Dit is vooral belangrijk voor mensen met dun, van nature blond haar die ervoor kiezen om donkerder of rood te worden.
Zorg dat je meer biotine binnenkrijgt.
Biotine is een B-vitamine die de haargroei stimuleert. Als je niet genoeg biotine binnenkrijgt, dan kan je haar dunner worden. Zorg dat je iedere dag genoeg biotine binnenkrijgt. Je hoeft iedere dag maar een kleine hoeveelheid biotine binnen te krijgen, ongeveer 25-30 mcg.