Druk twee keer op het GPS-icoontje rechtsboven in het scherm. Zo activeer je het kompas. De kaart draait dan mee terwijl jij wandelt of fietst over de route.
Een kaart draaien: Houd de aanwijzer op het kompas en sleep naar links en naar rechts of omhoog en omlaag. Nadat je een kaart hebt gedraaid, kun je het noorden opnieuw bovenaan weergeven door op het kompas te klikken of op Shift + Command + Pijl-omhoog te drukken.
Het cachegeheugen en de gegevens van de app wissen
op uw Android-telefoon of -tablet. Tik op Apps en meldingen. Volg de stappen op uw apparaat om de Google Maps-app te vinden. Nadat u de app heeft geselecteerd, zijn de opties voor opslag en cachegeheugen beschikbaar.
Kijk naar het rode uiteinde van de kompasnaald.
Zoek in de rechteronderhoek van Street View naar het icoon in de vorm van een kompas en kijk in welke richting het rode uiteinde wijst. In welke richting je ook draait in Street View, de rode punt beweegt automatisch mee zodat hij altijd naar het noorden wijst.
Google Maps schat je locatie op basis van bronnen als: Gps: Maps gebruikt satellieten om je locatie vast te stellen tot op ongeveer 20 meter nauwkeurig. Als je in een gebouw of ondergronds bent, is gps soms onnauwkeurig. Wifi: Aan de hand van de locatie van nabijgelegen wifinetwerken kan Maps bepalen waar je bent.
Ga naar instellingen > locatie > Google-locatienauwkeurigheid en vink dit aan. In toestellen met Android 8.1 (Oreo) of ouder heet dit 'locatiemodus', en kun je kiezen om dit op 'nauwkeurig' te zetten.
Je huidige locatie vinden op de kaart
Open Google Maps op je computer. . De blauwe stip geeft je locatie aan.
Voor zowel Android-smartphones als iPhones werkt de kompasfunctie in Google Maps hetzelfde. Als je deze app opent, moet je gps op je smartphone aanstaan om Google jouw locatie te laten bepalen. Als dit is gelukt, druk je rechts onderin je scherm op de pijltjestoets.
Open de app Instellingen. op je apparaat. Selecteer Toegankelijkheid. Selecteer Scherm automatisch draaien.
1. Google Maps. De meest bekende en gebruikte navigatie-app voor Android-gebruikers is Google Maps.
De gratis navigatie app van Google is dé way to go. Google Maps (Android en iOS) biedt je 1001 opties. Zoals navigatie, plaatsen opslaan, realtime verkeersinformatie en offline kaarten. Plus Google Street View, waarmee je alvast een virtueel kijkje neemt in de straat waar je moet zijn.
In Google Maps kun je zoeken naar populaire locaties, lokale evenementen, trendy restaurants en leuke activiteiten. Lees Zoeken naar plaatsen in de buurt en de omgeving verkennen voor meer informatie over hoe je het tabblad Verkennen gebruikt.
Navigeren met Google Maps als voetganger
Wanneer je de auto dan hebt geparkeerd, geeft Google de mogelijkheid om het laatste stukje te navigeren op basis van de voetpaden. Zo word het van deur naar deur navigeren wel heel erg letterlijk.
Op een kompas staan ook letters. De O staat bijvoorbeeld voor oosten. En ZW voor zuidwesten. Een kompas is een handig hulpmiddel om je richting mee te bepalen.
In een smartphone werkt dat ook ongeveer zo. Er zit een kompas-chip in een telefoon waarbij het magnetische veld in twee of drie assen wordt waargenomen. De chip leest het magnetische veld in elke as en zet dit om naar informatie die de telefoon kan verwerken.
De noordpool en de kompasnaald trekken elkaar aan. En dus wijst de kompasnaald altijd naar het noorden. Door een kompas weet je dus altijd waar het noorden is. Met een windroos kun je nu alle andere windrichtingen bepalen.
Over het algemeen probeert Google één keer per jaar nieuwe Street View-foto's te maken in grote steden. Minder bevolkte gebieden kunnen waarschijnlijk om de drie jaar nieuwe foto's verwachten. Het kan zelfs nog langer duren.
Verbruik Google Maps
Als u met Google Maps navigeert, kost u dat in de auto per uur gemiddeld zo'n 35 MB. Dit is afhankelijk van de kaarten die de app onderweg moet downloaden. Rijdt u door een druk gebied met veel wegen, dan verbruikt de app meer dan wanneer u door een dunbevolkt gebied met weinig wegen rijdt.
Overigens kun je het omrekenen ook relatief eenvoudig zelf doen; het enige wat je moet onthouden is dat er 60 minuten in een graad gaan, en 60 seconden in een minuut. Voorbeeld: bij de breedtegraad 52.09061 heb je 52 graden en 0,09061 * 60 = 5,437 minuten.
0 graden is bij de evenaar en 90 graden is bij de noord- of zuidpool. Om aan te geven of je bij de noord- of zuidpool zit gebruiken we de afkortingen NB en ZB. NB staat voor noorderbreedte, dat betekent dat we op het noordelijk halfrond zitten, dus boven de evenaar.
Geografische coördinaten worden vaak uitgedrukt in graden en minuten (een graad is 60 minuten) in drie decimalen achter de komma (bijv. N51°58.127 E005°40.273). In je GPS wordt dit positieformaat aangeduid als hddd°mm. mmm'.