Op de meeste geldautomaten staan logo's van de verschillende creditcardnetwerken, zoals Visa en Mastercard.Daaraan kun je zien of je met jouw creditcard geld kunt pinnen. Er zijn wel een aantal dingen waar je op moet letten: - Je moet per opname vaak 2% of zelfs 4% van het bedrag bijbetalen aan opnamekosten.
Met een creditcard betaal je meestal een percentage van het opnamebedrag (1 tot 4%), terwijl bij een bankpas doorgaans een eenmalig bedrag wordt gerekend. Daar kunnen nog kosten voor gebruik van de lokale geldautomaat bij komen.
Wij accepteren alle bankkaarten en bekende creditcards. U kunt zo vaak en zoveel geld opnemen als uw saldo en uw paslimiet toestaan. Contactloos geld opnemen is mogelijk bij automaten die zijn voorzien van NFC, áls uw bank deze mogelijkheid per kaart, telefoon of bijvoorbeeld smartwatch aanbiedt.
Geld opnemen met je creditcard? Dan betaal je 4% van het opgenomen bedrag, met een minimum van €4,50 per opname. Ben je in een land met een andere muntsoort? Dan komt er bij een creditcard een koersopslag bij van 2%.
Het opnemen van geld uit een geldautomaat met uw bankpas is in Nederland normaal gesproken gratis. Doet u hetzelfde met uw creditcard, dan moet u kosten betalen. De creditcardmaatschappij brengt per geldopname kosten in rekening. Die kosten zijn zeker niet laag: vaak wel een paar euro per opname.
De betaalkaart wordt vaak ook bankkaart genoemd. Met deze kaart beschikt u meteen over geld van een betaalrekening. U kunt er geld mee afhalen bij automaten of ermee betalen in winkels.
Betalen met een creditcard is meestal duurder dan met een betaalpas. De meeste banken rekenen bij de creditcard gemiddeld zo'n 2% koersopslag, dus gemiddeld 1% meer dan bij de betaalpas. Buiten de eurolanden komt het weleens voor dat een winkelier zelf nog een bedrag rekent voor een betaling.
Dit werkt in principe hetzelfde als met geld pinnen met een bankpas, het enige verschil is dat het geld dat je pint niet direct maar later wordt afgeschreven van je bankrekening: het bedrag wordt samen met al je andere creditcard-betalingen in één keer afgeschreven (bijvoorbeeld aan het einde van de maand).
Wil of moet je betalen met je pincode, dan steek je de creditcard op dezelfde manier in de betaalautomaat als een bankpasje.Daarna voer je de pincode in. Je creditcard heeft een eigen pincode. Net als bij een bankpas wordt de magneetstrip van een creditcard nauwelijks meer gebruikt.
Betalen met creditcard
In sommige winkels kan je met je creditcard of buitenlandse pre-paid debetkaart betalen: de winkels op Schiphol, veel stationswinkels, de winkel achter het paleis op de Dam in Amsterdam en de winkel aan de Weteringschans in Amsterdam. Bij alle andere winkels kan dit niet.
Aldi en Lidl
Ook bij de Duitse winkelketens Aldi en Lidl mag je betalen met een creditcard. Lidl aanvaardt echter alleen Visa en Mastercard, geen American Express. Bij Aldi kun je met alle drie de grote merken terecht. Aldi is daarmee de meest toegankelijke supermarkt voor creditcardgebruikers.
U kunt uw Visa-kaart op uw gsm overal gebruiken waar contactloze betalingen worden aanvaard, ook in het buitenland. Zoek gewoon naar het contactloze logo, waar ter wereld u ook bent.
Met de meeste creditcards is het mogelijk om geld over te maken naar je eigen bankrekening. Je kunt hiervoor inloggen in je creditcardaccount. Daar vind je een antwoord op de vraag of dit kan met jouw creditcard en uitleg over hoe je dit moet doen.
De betalingen die u uitvoert met uw Visa Debit betaalkaart worden onmiddellijk afgehouden van uw zichtrekening. Zo hebt u altijd een oog op de exacte toestand van uw uitgaven. Een Visa kredietkaart is een andere soort kaart: daarbij worden uw uitgaven pas de volgende maand van uw rekening gehaald.
De creditcards van Mastercard en Visa zijn allebei internationaal geaccepteerde creditcards. Je aankopen zijn bij beide creditcards standaard 180 (RaboCard) of 360 (Rabo GoldCard) dagen verzekerd. Toch zijn er een paar verschillen.
Dat kan. Door een overboeking te doen van de betaalrekening waaraan je creditcard is gekoppeld. Je doet de overboeking naar één van de hieronder vermelde rekeningnummers. Het is belangrijk dat je in de omschrijving je 16-cijferige creditcardnummer (zonder punten) opneemt.
U kunt contant geld opnemen met uw betaalpas of creditcard. U kunt op dit moment niet contactloos geld opnemen via Apple Pay, Google Pay of uw ABN AMRO betaalpas.
Je creditcard kan geweigerd worden door drie mogelijke redenen: de instellingen voor je rekening en kaart, onvoldoende saldo, of onjuiste informatie. Het kan zijn dat je creditcard niet ingesteld is voor online betalingen. Controleer je bank om te bevestigen of dit kan.
Gewone kredietkaarten zoals de Mastercard Classic of de Visa World Card hebben standaard 2.500 euro limiet.Duurdere Gold-, Platinum- of Black-kaarten zijn luxueuzer; die hebben dikwijls limieten van 5.000, 10.000 of zelfs 25.000 euro.
De bestedingslimiet is het maximale bedrag dat je kunt besteden met je creditcard. Soms heb je een beetje extra limiet nodig. Wat zijn de mogelijkheden om je bestedingslimiet te verhogen?
Iedereen kan een kredietkaart krijgen. Iedereen kan een kaart aanvragen, maar de bank bepaalt of ze wordt toegekend. Dit beslist ze op basis van je profiel. Heb geen verleden van wanbetalingen en beschik je over een vast inkomen dat in lijn ligt met de gewenste kredietopening, dan vormt dit meestal geen probleem.