Loempia kun je, gefrituurd, gebakken, of nog niet gebakken, drie maanden in de vriezer bewaren. In de koelkast kun je loempia's altijd een dag of twee bewaren, mits natuurlijk wel afgedekt.
Ongebakken loempia's kunnen heel goed ingevroren worden; ze hoeven niet ontdooid te worden voor het frituren. Een pak loempiavellen heeft 40 vellen. Als het pak grofweg ontdooid is, de helft er af halen en de rest weer invriezen. De vulling is uit te breiden met vlees: kip of gehakt.
Bewaartip voor dit product
Laat restjes altijd snel afkoelen en zet ze goed afgesloten in de koelkast. Laat restjes niet langer dan 2 uur buiten de koelkast staan.
Wil je ongefrituurde loempia's invriezen? Leg dan een bakpapiertje of wat aluminiumfolie tussen de loempia's en leg ze niet te dicht op elkaar. De loempia's zijn op deze manier ongeveer 3 maanden houdbaar.
Verwarm de oven voor naar 180° Celsius, gebruik je een airfryer? Verwarm deze dan voor naar 170° Celsius. Doe de loempia's in een ovenschaal of leg ze op wat bakpapier. Als de oven volledig is voorverwarmd zet je de loempia's in het midden van de oven en laat je ze voor ongeveer 10 minuten opwarmen.
Loempia kun je, gefrituurd, gebakken, of nog niet gebakken, drie maanden in de vriezer bewaren. In de koelkast kun je loempia's altijd een dag of twee bewaren, mits natuurlijk wel afgedekt.
Oven: De oven voorverwarmen tot 250°C. Leg de bevroren loempia's op de bakplaat en plaats deze in het midden de oven. Baktijd: +/- 20 minuten. Tijdens het bakken de loempia's regelmatig keren.
Bevroren: 20 minuten. Scheutje olie in de pan, middelmatig vuur en product regelmatig keren.
Het beste kun je de Vietnamese loempia's voor het bakken invriezen, dan blijven ze mooi heel. Vries de loempia's in op een snijplank zonder dat ze elkaar raken, anders plakken ze aan elkaar. Als ze eenmaal bevroren zijn kun je ze samen in een bak of zak doen.
Houdbaarheid Loempia
Loempia kun je het beste in de koelkast bewaren, hier is deze een dag of twee houdbaar. Deze moet je natuurlijk wel goed afdekken, dit kun je het beste met een stukje folie doen. In de vriezer is de loempia maximaal drie maanden houdbaar, deze moet ook hier goed verpakt of afgedekt worden.
Plaats de bevroren loempia's op een ovenrooster. Gebruik geen bakpapier of ovenschaal voor het beste bakresultaat en plaats een opvangplaat onderin de oven zodat de oven schoon blijft. 3. Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de loempia's in 15-16 min.
Bevroren in de friteuse: ca. 12 minuten op 180°C. Ontdooid in de friteuse: ca. 6 minuten op 180°C.
Bak de loempia's in olie van 180 graden Celsius. Bak ze ca. 3 minuten aan de ene kant en 3 minuten aan de andere kant. Serveer de loempia's met sweet chilisaus.
In de verpakking, het liefst rustig een nachtje in de koelkast laten ontdooien, of anders in een uurtje bij kamertemperatuur. De vellen drogen snel uit, dus bedek ze tijdens het werken met plastic folie en/of een (niet te) vochtige doek.
Je frituurt de loempia's op 180° en het duurt ongeveer 4 tot 5 minuutjes voordat ze klaar zijn (als ze nog niet bevroren zijn, dan duurt het een minuut of 2 tot 3 voordat ze klaar zijn). Serveren met zoete of scherpe sambal.
Een veel gehoorde vraag is hoe lang je de loempia's precies moet frituren. Als je zorgt dat je frituurvet goed op temperatuur is (en dat is 180˚C) dan frituur je ze ongeveer 3-4 minuten. Doe er niet teveel in de pan.
Verhit de frituurpan op ca. 180 graden. Frituur de loempia's 4 a 5 minuutjes tot ze mooi goudbruin en krokant zijn. De loempia's zijn lekker met een sweet chili saus.
Spring Home Loempiavellen 40 Stuks bestellen? - Diepvries — Jumbo Supermarkten.
Bevroren in de airfryer: max. 4 loempia's naast elkaar en bak in een voorverwarmde airfryer van 200°C gedurende ca. 9 minuten.
Een loempia bestaat uit een langwerpige zak gemaakt van een dun vel deeg ("loempiavel", meestal van filodeeg), die zelf gegeten kan worden, met daarin groenten (zoals bamboescheuten, kool, taugé), garnalen, vlees, olie, omeletreepjes en kruiden. Het deeg wordt als een envelop dichtgevouwen en daarna in olie gebakken.
Direct vanuit de diepvries opwarmen in de magnetron. Per loempia 1 minuut op 800 watt. Vervolgens frituren op 180 graden voor ongeveer 7 minuten. Tijdens het bakken regelmatig omdraaien tot de loempia's goudgeel van kleur zijn en een krokante buitenkant hebben.
Er zijn ook speciale Airfryer loempia's, deze kunnen zowel in de oven als in de Airfryer. Ook kunnen loempia's die bedoelt zijn voor de frituurpan ook in de Airfryer. Vaak is het dan wel nodig om ze lichtjes in te smeren met wat olie. De grote bevroren loempia's gaan gemiddeld 17 minuten op 200 graden in de Airfryer.