Je kan verbluffende creatieve kunstwerkjes maken door flex op hout te persen. Het beste hout waarop je kan flex folie aanbrengen, is (balsa) multiplex, vurenhout, steigerhout of ayoushout. Balsa hout is veelzijdig, milieuvriendelijk en heel licht. Ideaal voor borden en accessoires en zelfs kleine meubelen!
Vinylfolie kun je plakken op diverse ondergronden zoals hout, glas, voertuigen, metaal, plastic en nog veel meer. Vinylfolie is altijd waterbestendig en dus geschikt voor buiten.
Met de Transferpers napersen op 160 graden 15 seconden onder middelmatige druk. Hotpeel of Coldpeel: 2 termen die in de wereld van Flexfolies gebruikt worden; Dit heeft te maken met het weghalen van de plastic drager. Bij Hotpeel, wordt de plastic drager er afgehaald als de pers of strijkbout er net vanaf komt.
Flexfolie staat bekend als een dunne en gladde folie. Flock is het tegenovergestelde. Door een suède afwerking voelt de folie een stuk dikker aan. Daarnaast is de afwerking niet glad; de toplaag van de folie bestaat namelijk uit kleine zachte haartjes.
Plaats uw ontwerp op het textiel; Pers het ontwerp voor 15 seconden op 150° C met een medium druk; Verwijder de drager warm of koud; Pers eventueel nog 2-3 seconden na.
FLEXFOLIE WELKE KANT BOVEN? Flexfolie leg je met de glimmende kant naar onder. Op de manier wordt de flex gesneden en niet de backing (of achterkant) van het materiaal.
Zoals je tekst op hout kan overbrengen, zo kan je ook je eigen tekst op canvas drukken met flexfolie. Ik leg je hieronder uit hoe dat in zijn werk gaat. Meer info en handige tips heb ik voor je gebundeld en vindt je in een aparte blogpost over flexfolie snijden, pellen en persen.
Om de flexfolie bedrukking mooi af te werken en eventuele plekken die omhoog zijn gekomen tijdens het verwijderen van de backing, raden wij aan om je werk altijd na te persen (3-5 seconden).
Plaats textiel binnenstebuiten uit de snijmat en druppel een paar druppels VLR op achterkant van de folie. Laat dit een minuut inwerken zodat de lijmlaag van de folie week wordt. Stretch het textiel rondom de drukfout en verwijder de folie met een pel pincet of met de hand.
Welke lijm dien je te gebruiken voor een vinyl vloer op hout? Wanneer je gaat werken met grotere oppervlakten, dan dienen deze volledig te worden verlijmd. Bij voorkeur maak je hierbij gebruik van een oplosmiddelvrije vinyllijm en een lijmkam.
Stickers plakken op hout is vooral gemakkelijk als het gaat om een gladde houten ondergrond. Op een onregelmatige houten ondergrond hecht de sticker namelijk minder goed. Hiervoor zou u bijvoorbeeld onze sterk klevende vloerstickers kunnen gebruiken.
Het egaliseren van de basisvloer is alleen mogelijk bij een cementdekvloer. Wanneer de basisvloer van hout is, dan kunt u deze niet laten egaliseren. U kunt deze houten basisvloer alleen geschikt maken voor vinyl door een ondervloer te leggen.
Ook de advies temperatuur voor het aanbrengen van de flockfolie verschilt van die van de flexfolie. Voor flockfolie is dat 160° C en voor het aanbrengen van flexfolie 150°C.
Flexfolie kan je aanbrengen op alles wat je kunt strijken met een zeer HEET strijkijzer. Flex werkt het beste op katoen of polyester of katoen / polymengsels. Andere synthetische stoffen, zoals acryl, lukt moeilijk omdat ze smelten onder de hitte van een strijkijzer.
Wat is flexfolie? Flexfolie, Heat transfer vinyl of textielfolie is gemaakt van polyurethane (PU). Het wordt geproduceerd in verschillende kleuren, afmetingen en samenstellingen om textiel te voorzien van een (gepersonaliseerd) logo, tekst of ontwerp.
De flex van Siser is een PVC-vrij flex voor textiel die je kan gebruiken op katoen, polyester en andere stoffen. Door de klevende drager is de flex van Siser makkelijk te pellen (zowel hotpeel als coldpeel) waardoor de folie geschikt is voor de allerkleinste details. Je kunt zelfs met meerdere lagen flex werken.
Hiermee kunnen wij elke plaat op maat zagen of jouw gewenste vorm worden gefreesd, gezaagd, geboord en plexiglas polijsten. Omdat we het productieproces in eigen hand hebben, kunnen we makkelijk schakelen op zowel kleine en grote oplages van jouw producten en ideeën.
Kies bijvoorbeeld een standaard flexfolie of ga voor een speciale glitterfolie, effectfolie of flockfolie met een velours uitstraling. Ga je sportkleding bedrukken of andere producten van 100% polyester gebruik dan blockout. Zelf printen met jouw inktjet printer ga dan voor de printbare flex.
De meest veelzijdige manier om hout te bedrukken is het printen van hout met een UV DTO printer. Direct printen op hout is een techniek die de meeste mogelijkheden biedt qua ontwerpmogelijkheden, houtsoorten en diktes. Voor deze techniek wordt er gebruik gemaakt van een UV-printer die de foto direct op het hout print.
Welke snijplotter jij het best kunt kopen is onder anderen afhankelijk van het aantal bedrukkingen dat je gaat maken. Voor grotere oplages of het snijden van breder materiaal is de GCC Expert 24 de ideale snijplotter. Ga jij jouw snijplotter echter voor de hobby gebruiken dan is een ScanNCut snijplotter de must have.
Vinyl, wat is het en waar gebruik je het voor? Kort maar krachtig; vinyl gebruik je voor het maken van stickers. De meeste stickers zijn gemaakt van papier of vinyl. Vinylstickers zijn uv- en weersbestendig, en dus ook geschikt om buiten te gebruiken.
Flockfolie is fluweelachtig (voelt zacht aan) en is een materiaal dat kan gebruikt worden om niet alleen textiel te decoreren, maar ook papier, karton en glas.
Via een snijplotter en flexfolie kan je prima meerkleuren bedrukkingen maken. Helemaal full-colour is met effen kleuren flexfolie echter niet mogelijk. Wanneer een logo uit 2-3 kleuren bestaat kan je prima onze flexfolie over elkaar heen drukken. De folie is zo dun dat je dit niet ziet of voelt in het eindresultaat.
Wat is vinylfolie? Vinylfolie beschikt over een drager papier waar een zelfklevende stickerfolie op plakt. Vinylfolie wordt veelal gebruikt voor het maken van stickers en met name voor het beletteren van reclame borden en voertuigen.