Na afloop van de contractduur kan je de leaseauto ook overnemen. De overname van een leaseauto is vaak goedkoper dan het aanschaffen van een exemplaar via de dealer. Bovendien weet je als geen ander in welke staat de auto verkeert. Je kunt de leaseauto overnemen voor jezelf, maar ook voor iemand anders.
Leaseplan / ANWB: Inmiddels zijn er berichten dat Leaseplan en ANWB meer open staan voor contractovername van de private lease auto. Zij rekenen hiervoor 199 euro. XLeasy: de overname kosten zijn hier 250€ voor administratiekosten. Ford: De overnamekosten bij Ford private lease bedragen 295 euro.
Gelukkig kun je in de meeste gevallen jouw private-leaseauto overnemen aan het eind van het contract. Wanneer je het contract van je private-leaseauto afloopt zul je deze normaal gesproken in moeten leveren. Leasemaatschappijen geven vaak de mogelijkheid om deze over te kopen als je dat wilt.
Wil je je Private Leaseovereenkomst eerder beëindigen, dan is Private Lease afkopen een optie. Je betaalt maximaal 40% van het resterende leasetermijn. Beëindig je het contract al in het eerste jaar, dan betaal je voor de resterende maanden van dit eerste jaar 100% van het leasetermijn. Daarna betaal je 40%.
Je moet bij financial lease altijd het openstaande bedrag (de schuld) aflossen. Kun je het contract niet meer betalen? Dan moet je het voertuig verkopen. Als het dan nog niet genoeg is zul je ergens het verschil moeten betalen.
Private leaseauto eerder inleveren
Meestal is dit geen probleem. De eerste 12 maanden zit je vaak wel aan het contract vast. Daarna kun je je leaseauto eerder inleveren. Als het gaat om bepaalde persoonlijke omstandigheden, zoals een echtscheiding of ontslag, dan kun je je contract kosteloos opzeggen.
Met private lease krijg je na verlies van de auto een ander of nieuw exemplaar. Heb je geld geleend om een auto te kopen? Dan krijg je na verlies ervan (total loss schade of diefstal) geen nieuwe auto. Terwijl je nog wel met een lening zit die je moet afbetalen.
Private lease overkopen
Dan behoort het overkopen van de auto van de leasemaatschappij ook tot de mogelijkheden. Je kunt bij de leasemaatschappij een prijs opvragen waarvoor je de auto zou kunnen kopen. Het voordeel is dat je precies weet wat de historie van de auto is.
In een groot aantal gevallen kun je met private lease goedkoper uit zijn dan wanneer je de auto koopt. Helemaal wanneer je als particulier geld moet lenen om de auto te kopen. Dit komt omdat leasemaatschappijen met hoge kortingen auto's kunnen inkopen, onderhouden en verzekeren.
“Om op te zeggen, moet u een brief sturen naar de leasemaatschappij. Als u de leaseovereenkomst per e-mail of via internet hebt gesloten, kunt u ook met een e-mailbericht opzeggen.” “Bij opzegging dient u een opzeggingsvergoeding te betalen.
Ja, het is mogelijk om je leasecontract eerder op te zeggen. We leggen je hieronder precies uit hoe dat werkt, er komen namelijk wel afkoopkosten bij kijken. Als je het contract na 12 maanden eerder op wil zeggen, betaal je een opzegvergoeding.
Na de afgesproken leaseperiode lever je de auto in en worden de gereden kilometers en 'niet-acceptabele' schades verrekend. Dit zijn bijvoorbeeld krassen en deuken die niet gebruikelijk zijn voor een goed onderhouden leaseauto van een paar jaar.
Als je geld moet lenen om een auto te kopen dan is private lease bijna altijd een betere deal. De rente die je betaalt over een lening maakt het goedkoper om te leasen. Maar als je het spaargeld hebt om de auto direct aan te kopen, dan ben je bij een nieuwe auto bijna altijd goedkoper uit als je hem zelf aanschaft.
Private lease is geen lening en je betaalt hiervoor dan ook geen rente. Je hebt natuurlijk wel voor de duur van het contract een betaalverplichting. Kies je voor private lease bij Justlease, dan is er nog veel meer inbegrepen in je maandbedrag.
Maar het verschilt per situatie of het voordeliger is om een auto te leasen of te kopen. Private lease is niet zo duur als veel mensen denken. Volgens de ANWB komt dit doordat leasemaatschappijen auto's kunnen inkopen, onderhouden en verzekeren met hoge kortingen, omdat ze zoveel afnemen van partijen.
Na afloop van de contractduur kan je de leaseauto ook overnemen. De overname van een leaseauto is vaak goedkoper dan het aanschaffen van een exemplaar via de dealer. Bovendien weet je als geen ander in welke staat de auto verkeert. Je kunt de leaseauto overnemen voor jezelf, maar ook voor iemand anders.
Een traditioneel leasecontract heeft meestal een looptermijn van twee tot vijf jaar. Bij sommige leasemaatschappijen is het zelfs mogelijk om een auto te leasen tot zes jaar (72 maanden). Een enkele leasemaatschappij begint al bij contracten vanaf één jaar.
Huurkoop bij een auto is beter bekend onder de naam leasen. Tijdens de periode van aflossen ben je geen eigenaar van de auto; je huurt de auto. Je betaalt geen bijkomende kosten aan reparatie, onderhoud, verzekeringen en pechhulp; deze kosten zijn verwerkt in je maandlasten.
Voordelen geld lenen
Je bepaalt zelf hoeveel kilometer je per jaar rijdt. Ben je 35 jaar of ouder en/of heb je al wat meer schadevrije jaren opgebouwd? Dan is lenen vaak goedkoper dan leasen. Je bouwt schadevrije jaren op bij je autoverzekering (als je geen schades rijdt).
Omdat je de auto afbetaalt en je daarnaast zelf verantwoordelijk bent voor de overige kosten zoals onderhoud, reparaties, motorrijtuigenbelasting en de verzekering, is financial lease over het algemeen een stuk duurder dan private lease.
Alphabet Nederland wint de titel Beste Leasemaatschappij 2020 ook in de categorie Private Lease met rapportcijfer 8,9. De tweede plaats heeft IKRIJ.nl gewonnen en ALD Automotive pakt de 3e plaats.
Jouw financial lease afkopen of eerder aflossen, kan dat? Ja dat kan zeker! Het maakt hierin niets uit of je de looptijd van je financial lease helemaal uitzit of niet. Je kunt er dus gerust voor kiezen om versneld af te lossen of de leaseovereenkomst af te kopen.
Stel dat je een leasecontract bent aangegaan voor 200 euro per maand met een looptijd van vier jaar, en je wil na twee jaar van je contract af. Dan betaal je iedere maand die je eerder opzegt een boete van 40% van 200 = 80 euro. Aangezien je in dit geval 24 maanden eerder opzegt, betaal je dus 80 euro x 24 = 1920 euro.