Kroketten kun je direct vanuit de vriezer frituren of in de oven/airfryer bakken.
OVEN: Verwarm de oven voor op 220°C (hete lucht). Spreid de kroketten uit in één laag op de bakplaat met bakpapier en plaats die in het midden van de oven. Bak ze goudgeel gedurende 16 minuten. Voor een beter resultaat raden wij u aan de kroketten halverwege de bereidingstijd om te draaien met een spatel.
1 Verwarm de heteluchtoven voor op 220°C. 2 Plaats de bevroren kroketten op een ovenrooster. Gebruik geen bakpapier of ovenschaal voor het beste bakresultaat en plaats een opvangplaat onderin de oven zodat de oven schoon blijft. 3 Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de kroketten in 14-16 min.
Verwarm de hete lucht oven voor op 220°C-250°C. 2. Bedek het ovenrooster met bakpapier en verdeel er de bitterballen of andere snackjes direct uit de diepvries over. Schuif het rooster in het midden van de oven en bak de hapjes in 8-12 minuten goudbruin af.
Onze croquetten, met hun zacht vloeiende ragout, stukjes mals rundvlees en een heerlijk krokante korst, zijn nu geschikt voor bereiding in Airfryer en oven.
Ovenkroket – Doorgaans dien je ovenkroketten te bakken in een voorverwarmde airfryer op 200 graden en 10 minuten. Maar bekijk de verpakking voor de geadviseerde baktijd.
12 min. | 200°C. Airfryer voorverwarmen.
Verwarm je oven voor op 50 °C en zet er de afgebakken kroketten in. Zo hou je je kroketten warm, maar ze zullen wel niet meer zo knapperig zijn. Wat je ook kan doen, is de gebakken kroketten naast elkaar in een kom leggen en ze afdekken met aluminiumfolie.
Verwarm je oven goed voor en bak ze op:
Hetelucht 220°C = icoontje met propellertje = +/- 15 minuten. Elektrisch 240°C = icoontje met boven- en onderwarmte = +/- 15 minuten. Leg de bevroren kroketten op een ovenrooster en gebruik geen bakpapier. Leg onderin de oven een schaal of aluminiumfolie om olie op te vangen.
Oven: Verwarm de oven voor voor naar 220° Celsius. Leg de frikandellen in een ovenschaal eventueel op een vel bakpapier. Als de oven volledig is voorverwarmd bak je de frikandellen in ongeveer 10 minuten gaar.
Verwarm op een medium vuur een koekenpan totdat deze echt goed warm is. Laat hierin wat plantaardig boter en olie smelten. Dit mag best een flinke laag zijn, want je wil de frietjes wel mooi bruin laten bakken! Doe de frietjes als ze goed droog gedept zijn in de hete olie.
Verse kroketten: bak ze op 170 à 175°C gedurende 4 à 5 minuten. Vacuümverpakte kroketten: open de verpakking 1 uur voor gebruik en bak de kroketten vervolgens op 170 à 175°C gedurende 4 à 5 minuten. Diepgevroren kroketten: bak ze op 170 à 175°C gedurende 7 à 8 minuten.
Een gietijzeren pan werkt het beste voor frituren zonder frituurpan. Dit materiaal houdt de hitte goed vast. Zo zijn er ook speciale frituurpannen voor het fornuis, inclusief handig uitlekmandje. Deze zijn ook geschikt voor inductie en elektrisch koken.
Uit de diepvries in de frituur: olietemperatuur op 175 graden, bitterballen, minikroketten en grote kaaskroketten 5 minuten, grote garnaalkroketten 7 minuten, grote kalfskroketten 8 minuten.
Kroket kun je natuurlijk bakken in een friteuse, maar ook gewoon in olie in een pan.
OVEN: Verwarm de heteluchtoven voor op 210° C. Spreid de diepvriesfrieten in één laag op de bakplaat bedekt met bakpapier en plaats die in het midden van de oven. Bak ze goudgeel gedurende 20 min (1/2 zak) tot 23 min voor een hele zak.
Uit de berekening is gebleken dat het qua kosten niet veel verschil maakt of je nu de oven of de Airfryer dagelijks gebruikt. Maar het stroomverbruik van de Airfryer is wel degelijk lager (door lagere opwarmtijd) als je het vergelijkt met een oven of de frituurpan.
de aardappelkroketjes niet ontdooien voor gebruik. Oven (200°C): leg de aardappelkroketjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de aardappelkroketjes 18-20 minuten in het midden van een voorverwarmde oven. Halverwege keren.
Gerechten opwarmen gaat prima in de (hetelucht-)oven. Maar ook het opwarmen in de pan of koekenpan gaat goed. Persoonlijk vind ik stamppot die in de koekenpan is opgewarmd juist lekker doordat er een korstje op ontstaat. Potjes babyvoeding kunnen prima in een pannetje met heet water, au bain marie, opgewarmd worden.
Een slecht gepaneerde kroket heeft evenveel kans om te barsten als het gebruik van te vochtige puree. Druk het paneermeel goed aan zonder de kroketten te vervormen en plaats de kroketten op een bord zonder dat ze elkaar raken. Begint het paneermeel te klonteren dien je deze te vervangen.
Een gebakken kroket kun je nog één dag in de koelkast bewaren, en eventueel weer opwarmen in magnetron of airfryer.
Eigenlijk kun je in de Airfryer alles bereiden wat je ook in de oven kunt bereiden, alleen dan sneller! Staat er op de verpakking geen bereidingstijd voor in de Airfryer, ga dan uit van de temperatuur die gebruikt wordt voor de oven min 20 graden, en iets meer dan de helft van de tijd.
Wat is het het grootste verschil? Het voornaamste verschil tussen het bakken in olie versus in de heteluchtfriteuse is dat er geen vet wordt toegevoegd aan de friet. De frieten bak je overigens wel krokant omdat een heteluchtfriteuse wel gewoon dat ''grill effect'' heeft.
Nee, het gebruik van bakpapier en aluminiumfolie in uw Philips Airfryer wordt om de volgende redenen niet aanbevolen: Als u de bodem van de mand bedekt, wordt de luchtstroom in de Airfryer beperkt. Hierdoor functioneert uw Philips Airfryer niet optimaal.