Door gericht te verhitten en op te rekken kan je je jeans precies op die plekken wijder maken, waar de spijkerbroek te strak zit. 3. Je vochtige jeans laten drogen terwijl je hem aan hebt: deze methode is de meest tijdrovende manier, maar leidt wel tot het beste resultaat.
Broek vergroten bij de taille
Een supereenvoudige oplossing, want je hebt geen naaimachine nodig. Stap 1: Trek je broek aan. Stap 2: Pak een haarelastiekje en doe hem over de knoop van je broek. Stap 3: Rijg vervolgens het elastiekje door het gaatje en weer over de knoop.
Doe lauwwarm water in een plantenspuit en spray het over je broek. Rek de broek vervolgens met je handen uit. Beetje vreemd, maar het werkt wel: ga in een warm bad zitten met je broek aan (onder de douche gaan staan kan ook).
Stap 1: Trek je te strakke jeans aan. Stap 2: Vul een bad met warm water. Stap 3: Ga met je jeans aan in het warme bad liggen. Stap 4: Trek je knieën een aantal keren naar je toe en probeer zoveel mogelijk je benen te rekken.
Neem de plantenspuit en vul ze met lauw water. Spuit het water zorgvuldig over de plaats van de jeans die je wilt uitrekken. Trek zo hard als je kunt aan de stof. Doe dit bij voorkeur met twee personen voor extra kracht.
Hij of zij kan een extra stuk stof in je broek naaien om de tailleband wijder te maken. Bij verschillende winkels kun je speciale hulpmiddelen kopen voor het oprekken van de tailleband. Deze kunnen helpen om de tailleband op te rekken tot de juiste grootte. Spijkerbroeken kun je het gemakkelijkst oprekken.
Span je jeans in vochtige toestand om een kledinghanger of speciale tailleband-oprekker en laat hem aan de lucht drogen. 2. Gericht oprekken van bepaalde delen van je jeans: spreid de jeans in vochtige toestand uit op de strijkplank en rek de tailleband of het bovenbeengedeelte tijdens het strijken gelijkmatig op.
Zie je dat de stof van je broek rondom de rits uit elkaar gaat staan? Dan zit je broek te strak. Daarnaast kun je vaak al snel zien dat de broek rode strepen achterlaat bij de taille, ook dan kun je beter een maatje groter pakken. Als het nog niet te laat is en je bent nog in de winkel, ga dan ook even ergens zitten.
Heb je een klein buikje of een dikke buik? Dan is een high waist jeans perfect om je buikje in te verstoppen. Door de hoge tailleband zijn vetrolletjes of een klein buikje vrijwel onzichtbaar. Heb je een dikkere buik dan zorgt de hoge taille band dat deze veel minder opvalt.
Hoe duur het is om een broek te laten inkorten, hangt af van de stof waarvan hij is gemaakt en of er bijzonderheden in de broek verwerkt zijn. De prijs begint gemiddeld bij ongeveer acht euro. Een broek kun je professioneel – dat wil zeggen bij de kleermaker – al vanaf ongeveer acht euro laten inkorten.
Een broek van 100% spijkerstof loopt tot een halve maat uit op de plekken waar de broek strak zit. Koop je een spijkerbroek van stretchstof? Die kun je vaak zelfs 1,5 maat kleiner kopen! De broek moet natuurlijk wel dicht kunnen en je moet nog kunnen lopen, dan zit je goed.
De zijkanten van de spijkerbroek innemen. Doe de jeans binnenstebuiten en knijp de tailleband bij elkaar aan de zijkanten, tot het past. Draai je jeans binnenstebuiten en trek hem aan. Knijp in de tailleband aan beide zijden tot je de juiste pasvorm in de taille hebt verkregen.
Strijk het elastiek op de hoogste stand terwijl de vochtige doek erop ligt. Strijk 10 seconden en laat alles dan 10 seconden liggen. Doe dit 5 tot 10 minuten lang. Je broek zal je op die manier passen, want de breekkracht van het elastiek wordt verhoogd wanneer het verwarmd wordt.
Beperk de hoeveelheid elastaan tot 2%. Katoen is een vezel die heel zacht aanvoelt, polyester voelt iets minder comfortabel maar zorgt ervoor dat de broek strakker blijft zitten. De ideale samenstelling van een jeansbroek is dus: 92% katoen, 6% polyester en 2% elastaan.
Het beste is om denim te wassen met een beetje azijn. Azijn zorgt ervoor dat de kleuren langer goed blijven en dat de stof soepeler wordt.
Jeans lopen altijd nog uit, dus als je een broek koopt die in de winkel perfect zit, dan zal het kledingstuk na een paar wasbeurten gaan lubberen. En dat wil je niet! Als je de knoop nét dicht kan krijgen, dan zit je goed (let wel op de stof, als het stijf is dan kun je 'm wel iets minder strak kopen).
Het is natuurlijk wel belangrijk dat de spijkerbroek in een te kleine maat nog wel dicht kan, dat je nog normaal kunt ademen en nog kunt blijven bewegen. Als 'ie aan die eisen voldoet maar net iets te krap zit, dan heb je waarschijnlijk een goede broek te pakken.
Strakke jeans en rechte snits zijn perfect voor jou. Een verhoogde taille verlengt je benen en zit lekker comfortabel. Let wel op de lengte van je broek: is ze te kort of te lang, dan lijk je net kleiner.
Een pantalon hoort recht naar beneden op de schoen te vallen. Hierbij mag de pijp maximaal éénmaal omvouwen. De pantalon hoort op voor- en achterkant een rechte strijkvouw te hebben. De taille valt net boven de heupen (vrij hoog).
1. Stukken van 100 procent katoen, zoals T-shirts en sokken. Deze krimpen vaak in de was, tot wel 20 procent. Ook overhemden van katoen kunnen een paar procent krimpen, alleen weet je dan vaak niet of juist de mouwen, kraag of voor- of achterpanden de dupe zijn.
Nudie Jeans en Kuyichi valt over het algemeen smaller voor dames. Heb je veel moeite met het vinden van de perfecte jeansmaat. Wij adviseren je toch echt om langs te komen en je te laten adviseren. Wij werken dagelijks met al deze jeans en weten hoe het zit, hoe het uitloopt en wat past bij jouw figuur.
De Kleermaker maakt niet alleen nieuwe kleding, maar repareert ook kleding of past deze aan. De Kleermaker kan bijvoorbeeld een nieuwe rits in een broek zetten of broeken of jasjes innemen.
Een passend pak is trendy tegenwoordig, maar een veel voorkomende fout is het kopen van een pak dat veel te klein is. Een pak dat fractioneel groot is, kan worden aangepast, maar de meeste confectiepakken hebben niet genoeg stof om ze 'groter' te maken.
Om van de gekleurde draden een spijkerbroek te kunnen maken wordt een speciale weeftechniek gebruikt. Deze weeftechniek wordt ook wel keperbinding genoemd. Er ontstaat tijdens deze manier van weven een schuine lijn, doordat er tijdens het weven één witte draad 'op' en drie blauwe draden 'neer' geweven zijn.