Oftewel: ben jij de kentekenhouder? Dan mag de autoverzekering alleen door jou worden afgesloten. Wanneer je ouders dus geen eigenaar zijn van de auto, kunnen zij het niet op hun naam verzekeren.
Wil je een autoverzekering afsluiten op naam van je ouders? Geef dan bij de aanvraag aan dat jij de hoofdbestuurder bent van de auto – degene die er het meest in rijdt. Voor hoofdbestuurder wordt soms ook de term regelmatige bestuurder gebruikt. De betekenis ervan is hetzelfde.
Als een auto op jouw naam staat, dan mag de autoverzekering in principe alleen door jou persoonlijk worden afgesloten. Je ouders zijn geen kentekenhouder van de auto en mogen de auto dus niet op hun naam verzekeren.
Jij hebt de plicht om de auto te verzekeren en je vult als hoofdbestuurder de persoon in die meestal in de auto rijdt. Jij mag de auto niet verzekeren. Dit moet de eigenaar doen, maar wel met jou als hoofdbestuurder. Voor partners op hetzelfde adres kan een uitzondering gelden.
Als je een auto hebt, moet je zelf een autoverzekering afsluiten. Het is niet mogelijk dat jij de auto verzekert, terwijl op papier iemand anders de eigenaar is. Een auto verzekeren die niet op jouw naam staat, is bij geen enkele verzekeraar mogelijk.
Als ouder mag je bij de meeste verzekeraars echter geen autoverzekering afsluiten voor je kind. Bij een enkele verzekeraar mag dit wel, maar er zijn dan wel strikte voorwaarden aan verbonden. Zo moet uw kind bij u in huis wonen en moet u doorgeven dat hij of zij het meeste in de auto rijdt.
Het is toegestaan voor jezelf of voor een partner een 2de auto op eigen naam te verzekeren. En dat kán soms goedkoop dankzij een gezinsregeling oftewel tweede gezinsautoregeling. Wat daarentegen NIET mag is de auto van jouw kind op eigen naam verzekeren. Je zoon of dochter zal zélf een autoverzekering moeten afsluiten.
Of je nou twee, drie of meer auto's hebt: als de auto's op jouw naam staan, mag je ze ook allemaal op jouw naam verzekeren. Heb je maar liefst 3 auto's op jouw naam staan?Dan kun je deze dus ook alle drie op 1 naam verzekeren.
Het kenteken van de auto staat op naam van de eigenaar van de auto, de kentekenhouder genaamd. De eigenaar van de auto is degene die ook als verzekeringnemer de autoverzekering aanvraagt. De regelmatig bestuurder kan vervolgens iemand anders zijn.
De vraag 'Hoeveel auto's mag je op je naam hebben? ' wordt ons regelmatig gesteld. En in principe mag u zo veel auto's op uw naam zetten als dat u thuis aan auto's heeft.In principe geldt er geen limiet.
Nee, je kind bouwt geen schadevrije jaren op en er staan van jouw kind geen gegevens in Roy-data. De jaren die je kind bijgeschreven staat op jouw polis noemen wij meerijdjaren. Je kind bouwt no-claimkorting op en kan hiermee later voordelig een eigen ANWB Autoverzekering afsluiten.
Bij overname van een ouder moet je bijvoorbeeld je geboorteakte afhalen bij de gemeente, een geschreven verklaring van akkoord of bewijs van overlijden hebben van de ouder, de manuele inschrijving bij de DIV regelen… Het kan een maand of langer duren voordat alles wettelijk in orde is.
Als hoofdbestuurder ben je degene die het meeste in de auto rijdt. De eigenaar is degene op wiens naam de auto en verzekering staan. Maar hoe is je auto dan verzekerd? En is je auto verzekerd of de bestuurder?
Nee, het is niet mogelijk om als 17-jarige een autoverzekering af te sluiten. Je moet namelijk minimaal 18 jaar oud zijn om een kenteken op jouw naam te laten zetten. Zonder kenteken kun je geen autoverzekering afsluiten. Een oplossing is om de auto op naam van je ouders of vaste begeleider te zetten.
De regel is eenvoudig: degene die de auto op naam heeft staan moet een autoverzekering afsluiten. Vaak is de eigenaar van de auto ook de regelmatige bestuurder. Hierdoor is het dus bijna nooit mogelijk om een auto te verzekeren voor iemand anders.
Bij de meeste verzekeraars kun je jouw auto verzekeren op de naam van je partner. Verzekeraars gaan er namelijk vanuit dat partners gezamenlijk gebruik maken van een auto. Hierbij wordt wel als voorwaarde gesteld dat jij en jouw partner op hetzelfde adres geregistreerd staan.
Een persoon die een auto koopt, is doorgaans eigenaar en bezitter van de auto. Toch is het niet altijd helder wie de eigenaar is van een goed. Juridisch gezien is de bezitter diegene die een zaak of goed voor zichzelf houdt. De houder is diegene die een zaak of goed voor een ander houdt.
Je mag een auto alleen zelf op jouw naam zetten. Je moet persoonlijk aan de balie verschijnen, minimaal 18 jaar zijn en in Nederland wonen. Koop je een auto voordat je je rijbewijs hebt, dan mag je 'm ook op jouw naam zetten. Houd er dan wel rekening mee dat je de wettelijke verzekeringsplicht in gaat.
Een tenaamstelling van een auto brengt niet het eigendom met zich mee. Een kentekenbewijs is slechts een bewijs van houderschap en dus geen bewijs van eigendom van betreffende auto. Op basis van de wet wordt de bezitter van een goed vermoed de eigenaar te zijn.
Een auto verzekeren die niet op je eigen naam staat, is bijna nooit mogelijk. De enige uitzondering zijn partners die op hetzelfde adres wonen. Je mag de auto waar je de eigenaar van bent dus wel verzekeren op naam van je partner als die op hetzelfde adres woont, maar niet op de naam van iemand anders.
Koop je een tweede auto? Dan moet je ook je tweede auto verzekeren. Het kan dan zijn dat de premie fors hoger is dan de premie van de eerste auto. Dit komt omdat schadevrije jaren maar op één voertuig tegelijk gelden.
Bij het afsluiten van de verzekering wordt een identiteitsbewijs gevraagd.Dat hoeft geen rijbewijs te zijn. Voor de berekening van de premie zijn uw opgebouwde schadevrije jaren bepalend voor de no-claimkorting. Omdat u geen rijbewijs heeft, heeft u nog geen schadevrije jaren.
Na het beëindigen van een autoverzekering blijven schadevrije jaren bij de meeste verzekeraars nog 3 jaar geldig. Als je de schadevrije jaren wilt inzetten bij een nieuwe autoverzekering moet je deze dus binnen 3 jaar afsluiten. Na 3 jaar vervallen de schadevrije jaren en kun je deze niet meer gebruiken.
Dat hangt af van de waarde van uw auto. Is die meer waard dan € 3.500,-, dan telt het meerdere als vermogen.Komt u daardoor uit boven de vermogensnorm, dan moet u de auto verkopen.
Ja, je mag jouw auto uitlenen aan vrienden, familie of bijvoorbeeld de buren. Ze zijn ook gewoon verzekerd, omdat de verzekering die je afsluit geldt voor het kenteken van de auto. De auto is verzekerd, waarbij het niet uitmaakt wie erin rijdt op het moment dat er schade ontstaat.