Extreem hoge dosissen kunnen leiden tot verstikking: er wordt geen zuurstof ingeademd maar wel andere chemicaliën. Ook ontokdekte hartaandoeningen kunnen een fatale reactie veroorzaken.
Bij normaal gebruik van deodorant is er geen enkel gevaar. “Het wordt alleen gevaarlijk bij een hoge dosis die je direct inhaleert.” Kramp hoopt dat zijn onderzoek leidt tot extra bewustwording onderen jongeren, ouders en bij medewerkers van psychiatrische klinieken, afkickklinieken en gevangenissen.
Niet alleen deo's, ook andere sprays zoals schoonmaaksprays hebben negatieve invloed op de longen. Noorse wetenschappers ontdekten dat regelmatige blootstelling aan schoonmaakmiddelen leidt tot beschadiging van de luchtwegen.
Iemand die veel zweet, kan beter een roller gebruiken, omdat de deodorant of antitranspirant daarmee beter op de huid kan worden aangebracht. Hoe beter de zweetklieren in contact komen met en product, hoe beter het werkt. Ook de dikte van de laag maakt uit; een beetje 'deo' werkt doorgaans minder goed dan wat meer.
Deodorant, ook wel kortweg deo genoemd, is een cosmetisch product dat op de huid aangebracht wordt om zweten tegen te gaan of de geur van zweet te verdoezelen.
Als je een anti-transpirant spray gebruikt, is het belangrijk dat je deze goed schudt, zodat het aluminiumchloorhydraatpoeder gelijkmatig wordt verdeeld in de spuitbus en op de huid. Om witte sporen te voorkomen, moeten alle producten tegen transpiratie (dus ook sticks of rollers!)
In de deodorant zit vaak een mengsel van alcohol, water, een geurtje en een zout dat de zweetklieren dichtstopt. Het alcohol zorgt ervoor dat de bacterieën (die voor de vieze geur zorgen) worden gedood.
– Gebruik een antiperspirant dagelijks en bij voorkeur 2x per dag. Een antiperspirant gaat pas na een aantal dagen echt goed werken, dan raken namelijk de zweetklieren pas goed verstopt. Stop je met aanbrengen, dan verdwijnt de werking ook geleidelijk weer.
deodorant worden vaak aluminiumzouten toegevoegd, om zweten tegen te gaan. Daarnaast kan deodorant stoffen bevatten die de groei van bacteriën remmen, zoals alcohol. Alcoholen worden vaak gebruikt als oplosmiddel, ontsmettingsmiddel (bacteriedodend), schoonmaakmiddel en brandstof.
Wanneer je stopt met deo ga je dus gewoon weer transpireren. Geur ontwikkelen. Het is juist heel goed voor je lichaam dat het onder de armen weer kan stromen.
Geen relatie gevonden. Er is veel onderzoek gedaan naar een relatie tussen deodorant en borstkanker. Onderzoek van zowel de American Cancer Society als het Amerikaanse National Cancer Institute heeft geen relatie gevonden tussen het gebruik van deodorant en borstkanker, ook als de oksel onthaard is 6-7.
je inhaleert het met een doek voor de spuit en je voelt je ineens licht in je hoofd en je krijgt een super lekker warm gevoel duurt maar paar minuten als je teveel doet kan je ook wat hallucineren ik gebruikte het vaak als ik niks te blowen had maar ben er nu een jaar mee gekapt(deo).
Odorex Extra Dry Lotion is langer werkzaam dan een reguliere deodorant, slecht 2-3 maal per week aanbrengen volstaat. Is dit product schadelijk voor mijn huid? Nee, Odorex is niet schadelijk voor de huid. De werking van het actieve bestanddeel van Odorex berust op het afsluiten van de zweetklieren onder de oksels.
Geur en werking
Het ingrediënt dat er met name tussenuit springt bij deze deodorant is talkpoeder. De belangrijkste eigenschap van talkpoeder is dat dit zeer absorberend is. In 1843 al ontdekte Henry Roberts, Engelse apotheker, de bijzondere werking van microtalk. Dit werd de basis voor de Borotalco deodorants.
Tot nu toe zijn geen schadelijke effecten van aluminiumverbindingen in deodorants en antitranspiranten op de huid vastgesteld. Sommige mensen zijn echter ongewoon gevoelig voor een lokale toepassing van aluminiumverbindingen. Huidiirritatie kan optreden bij het gebruik van sterk geconcentreerde aluminiumzouten.
Gebruik voor kinderen geen anti-transpirant deodorant, hier zit aluminium in. Deze deodorant werkt wel tegen het zweten, maar gaat de geur niet tegen. Kies het liefst voor een deodorant zonder parfum en alcohol. Het is een fabel dat deodorant slecht is voor de gezondheid van je kind.
Het is algemeen bekend dat deodorant een 'zweetgeur' helpt te voorkomen, maar deodorant kan de huid ook irriteren. Vooral wanneer je last hebt van een gevoelige huid.
Gewone spuitbussen voor deodorant, parfum of scheer- en doucheschuim werken op drijfgas. De gasdeeltjes zijn dan vermengd met het product en worden samen met de overige inhoud de bus uitgespoten. De beruchtste drijfgassen bevatten cfk's, die sinds midden jaren negentig zijn verboden omdat ze de ozonlaag opvraten.
Er is geen juiste leeftijd om deodorant te gaan gebruiken. Sommige kinderen beginnen te zweten vanaf 7 jaar en anderen pas vanaf 10 jaar. Sommige kinderen hebben een duidelijke geur en anderen niet. Dit komt omdat geur wordt veroorzaakt door 2 factoren; de bacteriën op je huid en de werkende apocriene zweetklieren.
Omdat de lucht in de fles deels vloeibaar is; die vloeistof kookt en koelt daardoor af, Omdat de lucht die uit de fles ontsnapt langs de fles stroomt en daarmee de fles afkoelt.
Ondanks deze verschillen, zijn deodorants gericht op mannen en vrouwen eigenlijk totaal overbodig. Je deo geeft er namelijk niet om welk geslacht je hebt. De actieve bestanddelen zijn in veel gevallen identiek, enkel de marketing, geur en verpakking doen vermoeden dat mannen en vrouwen nood hebben aan aparte producten.
Vermijd tot 24 uur na het ontharen ook factoren als deodorant of geparfumeerde producten, deze kunnen leiden tot een gevoelige of pijnlijke huid.
Een uitvinder uit Philadelphia in de VS ontwikkelde in 1888 MUM, de eerste moderne deodorant. Zijn naam is niet bekend, maar zijn product was een crème met zink die de groei van onwelriekende bacteriën remde.
Daarnaast is het heel zacht voor de huid, het wordt bijvoorbeeld ook gebruikt om wonden te helen en tegen infecties en jeuk. In plaats van arrow root kun je ook maïzena gebruiken, dit is eveneens vochtopnemend, maar minder zacht en helend.