Campari is puur te drinken, maar ook prima te mixen. Een verrassende mix is de Campari Tonic. Het wereldwijde icoon uit Italië, ontstaan in 1870.
Kan ik Campari Bitter puur drinken? Antwoord: Zeker! Campari is heerlijk puur met ijs, waardoor je zijn complexe smaakprofiel volledig kunt waarderen.
3.)
Met een complex smaakprofiel kan het een scala aan gerechten aanvullen of op zichzelf worden genoten. Geniet ervan!
Campari is uiterst geschikt als basis voor heerlijke cocktails. In combinatie met andere ingrediënten kan je lekkere aperitieven als Campari Orange, Campari Tonic en de Americano mixen. In het lijstje van die klassiekers hoort ook de Negroni thuis. Die cocktail vierde in 2019 zijn 100e verjaardag.
De intensiteit van Campari betekent dat het het beste is om het met wat verdunning te serveren, dus het wordt zelden puur gedronken. Het kan worden aangevuld met sodawater voor een Campari & Soda of worden genoten in eindeloze klassieke en moderne klassieke cocktails zoals de onderstaande.
In de regio Veneto drinken mensen hun Campari in een veel complexere cocktail, een zogenaamde "spritz". Deze cocktail bestaat uit Campari, Cynar (een bittere kruidenlikeur), witte wijn en bruiswater, gegarneerd met een olijf en een partje .
Aperol wordt net als Campari gemaakt, maar in tegenstelling tot zijn dieprode tegenhanger bevat Aperol als hoofdingrediënten plantaardige gentiaanwortel en cinchona. Het smaakt naar sinaasappelschil met een beetje vanille, waardoor het een lichte zoetheid heeft.
Zo maak je de Campari Spritz
Giet 40 ml Campari in het glas en voeg 60 ml prosecco toe. Vul het glas aan met 30 ml bruisend water en roer voorzichtig door. Garneer de drank met een schijfje sinaasappel. Geniet van je Campari Spritz!
Gebruik binnen 6 maanden na openen.
Schenk de ijskoude Campari in een groot glas.Voeg een aantal ijsklontjes toe.Mix met de appel- en sinaasappelsap.Garneer met een spiraal van appel- en sinaasappelschil.
Sommige mensen die graag Campari in een cocktail drinken, weten niet hoe lekker het kan zijn als je het puur serveert. Met een flinke scheut frisdrank en een schijfje sinaasappel is Campari een ideale pre-dinner sipper, en dit recept is vrijwel onmogelijk om fout te doen.
Gezondheidsvoordelen, Campari ondersteunt de enzymproductie van het lichaam in het spijsverteringsstelsel . Deze enzymen breken zetmeel af tot kleinere, beter beheersbare moleculen. Dit verbetert de energie, beschermt het lichaam tegen diabetes en kanker en werkt ook als een stressregulator.
Eenmaal geopend kan een fles Campari meer dan een jaar meegaan als deze goed wordt bewaard. Het wordt niet onveilig om te drinken , maar de smaak kan daarna veranderen.
Een fles Campari bitter valt op door z'n fraaie rode kleur en bitterzoete smaak. De drank heeft een alcoholpercentage van 25% en staat bekend om een veelzijdig karakter.
Sinds 1860 wordt Campari door veel mensen geproefd en gewaardeerd, puur of als favoriet ingrediënt in cocktails. Het is een symbool van de Italiaanse levensstijl en Red Passion over de hele wereld .
Prijs €18,15.
Ter referentie, populaire aperitieven zijn onder andere Campari, zowel zoete als droge vermout, Aperol, Lillet en sherry. Als u een van deze of soortgelijke likeuren in een fles thuis hebt, moet u weten dat dit alcoholische dranken zijn die gekoeld bewaard moeten worden .
Als u veranderingen in de kleur, geur of textuur opmerkt , betekent dit dat uw Campari bedorven is. Het zal zijn levendige rode kleur verliezen en de smaak zal dof worden. Campari kan, net als andere alcoholen, ook sedimenten ontwikkelen als de houdbaarheidsdatum verstreken is.
Onbeperkt houdbaar
In Nederland hoeven op sterke-dranketiketten geen ingrediënten vermeld te worden, behalve mogelijke allergenen zoals sulfiet. Een houdbaarheidsdatum is alleen verplicht bij drank met minder dan 10 procent alcohol. Goed afgesloten sterke drank is onbeperkt houdbaar.
Traditionalisten serveren het simpelweg met twee delen sodawater op één deel spirit , zoals in deze Campari & soda. IJs is absoluut essentieel, en een schijfje sinaasappel vermindert de spirit hit en accentueert de verfrissende citrussmaak.
Campari werkt goed met veel verschillende ingrediënten – probeer bijvoorbeeld de gin te vervangen door bourbon in een negroni om een boulevardier te maken – en het is ook heerlijk in simpele porties. Wij drinken het graag met sodawater en veel ijs in de zomer, of voegen een scheutje toe aan IPA voor een bierspritz.
Vul een groot wijnglas met ijsblokjes. Schenk 60 ml Prosecco en 40 ml Campari in het glas en roer kort door elkaar. Voeg vervolgens spuitwater toe om het glas te vullen. Garneer met een schijfje sinaasappel en serveer direct.
De keuze hangt puur af van uw persoonlijke smaakvoorkeuren. Aperol heeft een zoete smaak, terwijl Campari een sterke en bittere smaak heeft . De Negroni is de meest beroemde cocktail van Italië en favoriet voor een middagaperitivo. De ingrediënten die u nodig hebt voor een Negroni zijn gelijke delen gin naar keuze, vermout en Campari.
Campari heeft een levendige en intense rode kleur. In de neus zijn er aroma's van kruiden en sinaasappelschil.In de mond heeft het een intense bittere smaak met citrustonen van sinaasappel en een zoetzure afdronk.
Hoewel het recept van Campari nog steeds geheim is, is bekend dat het 60 ingrediënten bevat, waaronder kinine, rabarber, bittere sinaasappel, brandewijn en suikersiroop. Opvallend is de levendige rode kleur, die is ontdekt als een kleurstof die wordt verkregen uit de cochenille.