Mogelijk kunnen de chocolaatjes salmonella-infecties veroorzaken. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) adviseert consumenten om geen enkel Kinder-chocolaatje uit de fabriek te eten.
De consumenten worden geadviseerd het product niet te eten. Voor terugbetaling, vragen we contact op te nemen met onze consumentenservice via [email protected] of 00800 2104 2104. We werken samen met winkeliers om ervoor te zorgen dat deze producten niet langer te koop zijn en worden teruggehaald.
Ook in Nederland moeten alle Kinder-producten afkomstig uit de Belgische fabriek van Ferrero uit de supermarkt worden gehaald. Mogelijk kunnen de chocolaatjes salmonella-infecties veroorzaken.
Begin dit jaar werd Kinder-chocolade uit de schappen gehaald vanwege een salmonellabacterie. Mogelijk ligt het nog steeds bij Jumbo in de winkel; de supermarkt roept Kinder Schoko-Bons met een houdbaarheidsdatum tot 5 oktober 2022 terug.
Wij verzekeren onze consumenten dat alle andere producten in het Kinder-assortiment volkomen veilig zijn om te eten: Kinder Bueno, Kinder Chocolate, Kinder Maxi, Kinder Country, Kinder Cards, Kinder Joy, Kinder Milk Slice, Kinder Pingui, Kinder Choco Fresh en Kinder Delice kunnen met een gerust hart worden geconsumeerd ...
Mogelijk kunnen de chocolaatjes salmonella-infecties veroorzaken. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) adviseert consumenten om geen enkel Kinder-chocolaatje uit de fabriek te eten.
De Kinder-recepten kennen veel smaaknuances en verschillende texturen. Dat maakt ze zo lekker en verschillend van elkaar. Een van de geheimen achter deze variaties is de voortdurende zoektocht naar een optimale balans tussen de natuurlijke vetten in ingrediënten als melk, cacao en hazelnoten.
De salmonellabacterie komt vooral voor in rauw vlees (met name varkensvlees en kip), eieren, rauwe melk en melkproducten, vis en garnalen. Normaal gesproken veroorzaakt het eten van besmet vlees niet direct een infectie.
Geschiedenis. Het product werd oorspronkelijk uitgebracht in Duitsland, waar het sinds 1990 wordt verkocht. Tussen 1990 en 1995 werd het ook uitgebracht in Latijns-Amerika , Maleisië, Singapore, Israël en Griekenland. Daarna werd het ook op het Europese vasteland uitgebracht, met name Spanje, Italië en Frankrijk.
Salmonellabesmettingen van chocolade komen vaker voor dan u denkt. Daar zijn verschillende redenen voor. Zo kan besmette melkpoeder, die afkomstig is van dieren, aan de oorzaak liggen. Of kunnen de cacaobonen, die in kleine boerderijen worden geoogst, gefermenteerd en gedroogd, vervuild zijn met dierlijke uitwerpselen.
Chocolade, erg rijk aan vetten, is zeer geschikt voor het maken van desserts of gebak, maar is niet makkelijk verteerbaar voor kleintjes. U kunt dus tussen 2 en 3 jaar beginnen met het geven van bij voorbeeld fruit met gesmolten chocolade.
De tijd tussen het eten van voedsel dat besmet is met salmonella en de eerste klachten is meestal 6 tot 72 uur. Niet iedereen die besmet is met Salmonella wordt ernstig ziek. Deze klachten bestaan meestal uit diarree, buikkrampen, misselijkheid en braken. Deze klachten gaan meestal na 3 tot 7 dagen vanzelf voorbij.
Chocola is namelijk een voedingsmiddel dat niet snel bederft. Het is daarom vaak langer houdbaar dan deze datum. Het kan wel zo zijn dat de smaak, kleur, geur of kwaliteit van het product achteruitgaat, maar je kunt het zonder gevaar voor je gezondheid eten.
Het FAVV laat vanavond weten dat verschillende producten van het merk beter niet opgegeten kunnen worden omdat ze mogelijk besmet zijn met salmonella. In verschillende EU-lidstaten werd al een salmonella-uitbraak vastgesteld.
'Je moet vooral op de geur letten. Salmonella ruikt ook naar mest.
Je moet de kip altijd goed doorbakken verhitten. Salmonella en campylobacter zitten op het vlees, niet er in. De problemen zijn er vooral omdat men bijvoorbeeld kip rauw heeft vastgehad, dan bakt en dan terug manipuleert, terwijl de bacteriën nog op de handen kleven.
Hoe zit het dan met salmonella? Een besmetting met salmonella kan flinke maag- en darmklachten veroorzaken. Ongeveer 3 op de tienduizend eieren zijn besmet met salmonella. Zo'n besmetting komt dus gelukkig maar weinig voor in Nederland.
Kinder Bueno ingrediënten : melkchocolade 31,5% (suiker, cacaoboter, cacaomassa, magere melkpoeder, boterconcentraat, emulgatoren: lecithinen [soja], vanilline), suiker, palmolie, tarwemeel, gemalen hazelnoten 10,8%, magere melkpoeder, melkpoeder, pure chocolade (suiker, cacaomassa, cacaoboter, emulgatoren: lecithinen ...
In de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk zijn al 105 salmonellabesmettingen gelinkt aan het eten van o.a. Kinder Surprise, Schokobons, en Kinder Mini Eggs.
Ruim 300 salmonella-infecties in Europa door Kinder-chocolade, drie in Nederland. De Europese gezondheidsdienst ECDC heeft tot nu toe in twaalf verschillende landen 324 salmonella-infecties vastgesteld. Bijna alle gevallen zijn de herleiden tot de Kinderchocolaatjes geproduceerd door Ferrero in het Belgische Aarlen.
In chocola zit ook fenylethylalanine, waardoor je hersenen de stof endorfine aanmaken. Dit maakt je blij en geeft je een gelukkig gevoel. Endorfine komt ook vrij wanneer je andere zoete of vette producten eet, waardoor je hetzelfde gevoel ervaart.
De witte uitslag wordt ook wel 'bloom' genoemd en ontstaat als chocolade te warm wordt, waardoor de cacaoboter die erin verwerkt zit smelt. Wanneer het vervolgens weer afkoelt stolt en kristalliseert de cacaoboter, waardoor er een witte waas ontstaat. Dit wordt vetbloom genoemd.
Chocolade voor
Het verhaal van Kinder begint in 1968, in het hart van het kleine stadje Alba, Italië. Hier zou een oprecht idee uitbloeien tot het Kinder dat we vandaag de dag kennen.