Als je geen basecoat-gel hebt, kun je in plaats daarvan een topcoat-gel gebruiken.De basecoat en de topcoat zijn beide transparante nagellak en hebben een vergelijkbare textuur, en ze zijn erg sterk na het aanbrengen, dus als je geen basecoat-gel hebt, kun je deze volledig vervangen door een topcoat.
Wanneer je de nagellak verwijdert, heb je dankzij een basecoat dus weer mooie nagels in hun natuurlijke kleur. - zorgen voor een betere hechting van de nagellak. Een topcoat wordt aangebracht als laatste onderdeel van het nagels lakken, na de kleur.
Basecoat is eigenlijk het aller belangrijkste van de nagellak! De topcoat is ook belangrijk, maar minder belangrijk dan de basecoat! De topcoat zorgt ervoor dat de nagellak langer mooi blijft zitten. Er brokkelen minder snel stukjes af en de topcoat geeft de nagels een enorme mooie glans.
Een goede basecoat is één van de belangrijkste stappen bij een mooie manicure. De basecoat zal er voor zorgen dat de nagel niet verkleurd. Dit kleurloze lakje fungeert als hechtingsmiddel tussen de nagellak en de nagelplaat, waardoor je manicure ook langer zal standhouden.
Wat doet basecoat voor nagels precies? Je nagelbed is van nature geribbeld en de basecoat zorgt voor een glad oppervlakte waar de volgende laag goed aan kan hechten. Zonder deze laag zal de volgende laag niet goed hechten en komen de gelnagels eerder los.
Moet ik de basecoat dik of dun aanbrengen? Breng altijd een dun laagje basecoat aan. Dikke lagen drogen langzaam en zorgen er ook voor dat je gekleurde nagellak niet goed zal drogen. Beter 2 dunne laagjes, dan 1 slecht drogende dikke laag.
De basecoat voelt na 30 seconden onder de ledlamp ook nog steeds plakkerig aan.Na de basecoat breng je de kleur aan. Ook deze dient 30 seconden uit te harden onder de ledlamp evt. een 2e keer de kleur aanbrengen, voor een betere dekking. Na de kleur breng je de topcoat aan.
Je brengt eerst een laagje basecoat aan. Daarna breng je het eerste laagje nagellak kleur aan. En na een paar minuten ook een tweede laagje nagellak kleur. Als laatste breng je een laagje topcoat aan.
De Sally Hansen Diamond Flash Dry Top Coat is een van de duurste toplagen op de markt. Het droogt echter snel en geeft je een schitterende glans en kracht. Je manicure gaat langer mee en je nagels worden beschermd tegen breuk. Je kunt dit zeker eens proberen als je klaar bent om extra geld te spenderen.
Laat elke laag nagellak ongeveer 1-3 minuten drogen. Nagellak zal niet volledig drogen als je meerdere dikke lagen aanbrengt. Het kan op deze manier langer duren om je nagels te lakken, maar de droogtijd zal aanzienlijk korter zijn.
Een base coat zorgt voor een sterke hechting tussen de nagelplaat en de kunstnagel. Bij gellak wordt er meteen een gellak kleur aangebracht na de base coat, terwijl dat een base coat bij gel of polygel gebruikt wordt als extra hechtende laag.
Gellak (ook wel Gel Nagellak, Gellac of Gel Polish genoemd) is een nagellak op Gelbasis die minimaal 2 weken lang mooi blijft zitten! Gellak moet, in tegenstelling tot nagellak, worden uitgehard onder een Nagellamp (UV of LED) en wordt in minimaal 3 verschillende lagen opgebouwd (Basecoat, Kleur & Topcoat).
Een van de meest voorkomende oorzaken van het loslaten van gellak is te dik lakken. Gellak moet altijd in hele dunne laagjes worden aangebracht, hoe dunner hoe beter. Eigenlijk moet je zorgen dat er bijna geen lak aan je kwastje zit. Ieder laagje moet apart uitgehard worden.
Een basecoat is een transparante lak die je aanbrengt onder je nagellak zodat de nagellak niet in je nagels trekt. Als de kleur van de nagellak in de nagels trekt dan verkleuren de nagels.
Maak je strijkbewegingen steeds in één keer van het begin tot het eind van je nagel. Probeer om niet helemaal tegen de nagelriemen aan te lakken, dat is mooier. Laat de lak zeker een paar minuten drogen en breng dan nog een dun kleurlaagje aan. Je zult zien dat de kleur nu echt optimaal is.
Gellak aanbrengen over UV gel is geen probleem. Omdat beide producten uit “dezelfde ingedriëntengroep” (om het zo maar te noemen) komen hechten ze goed op elkaar.
Om van de voordelen van topcoat gebruik te maken, breng je een dunne laag aan zodra de nagellak bijna droog is. Je drukt het kwastje tegen de nagelriemen aan en in een vloeiende beweging werk je richting de rand van de nagel toe.
De 'gewone' gellak topcoat is een glanzende topcoat met een plaklaagje. Deze topcoat beschermt je lak, is mooi glanzend en glad en maakt er een egaal geheel van. Zoals elk gellak product moet deze topcoat natuurlijk worden uitgehard onder een UV of LED lamp!
Breng een heel dun laagje All About That Base Coat aan, bewaar minimaal 1 millimeter afstand tot je nagelriemen en neem het 'kopse' kantje van je nagel ook mee. Hard de lak 60 seconden onder de LED lamp. Na het uitharden blijft er weer een plakkerig laagje achter, laat dit gewoon zitten en kom er niet aan.
Verkleurde nagels
Vaak gaat het om een gelige verkleuring. Je kunt dit nagellak probleem voortaan voorkomen door eerst een transparante basecoat aan te brengen, die als barrière dient tussen de natuurlijke nagel en de gekleurde nagellak. Je nagellak blijft hierdoor bovendien ook langer mooi zitten!
De primer zorgt voor een betere hechting van de gel nagellak. De primer moet niet onder een lamp gedroogd worden, gewoon aan de lucht laten drogen. De base coat zorgt ervoor dat je nagel niet verkleurt, het beschermt en egaliseert je nagels en zorgt ook voor een betere hechting.
Gewone nagellak drogen met een UV-lamp is geen optie. Een UV- of LED-lamp zal namelijk niet helpen om de snelheid waarmee je normale nagellak droogt aanzienlijk te versnellen.
Je hebt misschien te veel gel op één plek aangebracht of je hebt de gel te dik aangebracht. Daarnaast kan ook gel van slechte kwaliteit deze reactie veroorzaken. Een andere oorzaak voor de pijn tijdens het uitharden kan een te dunne natuurlijke nagelplaat of een beschadigde nagelplaat zijn.
Soms is je nagellak gewoon voor een tijdje met rust laten het beste. Nagellak droogt wel in 3-5 minuten, maar door de kunsthars die erin zit kan het soms uren duren voordat het hard is. Breng dunne laagjes aan. Als je meerdere en dunnere laagjes aanbrengt droogt de nagellak sneller en kan het gelijkmatig hard worden.