Ga dan naar 'Instellingen > Apps > Alle applicaties' en tik je op de app die je weg wilt hebben.In het overzicht dat volgt druk je eerst op 'Nu stoppen' en vervolgens op 'Uitschakelen'. Daarnaast kun je ervoor kiezen om de app in zijn geheel te verwijderen, als je zeker weet dat je hem niet meer nodig hebt.
Tik op 'Applicaties'.Tik op 'Applicatiebeheer'.Je ziet nu een lijst met alle apps op je Android-telefoon.Tik op de app die je wilt uitzetten.
Als je meer privacy wilt, kun je apps daarom beter afsluiten. Een andere reden om een app af te sluiten is als deze vastloopt (open de app daarna weer om verder te gaan).
Achtergronddata voor specifieke Android-apps beperken
Ga naar Instellingen > Netwerk & internet > Mobiel netwerk.Stap 2.Tik op Gegevens over app-gebruik om te zien welke apps veel data gebruiken.
Om te zien welke apps op jouw smartphone de grootste energievreters zijn, moet je in iOS naar Instellingen / Batterij gaan, en op Android naar Instellingen / Batterij & energiebesparing / Batterijgebruik. Hier staat een lijst met alle apps die je gebruikt en hoeveel van je batterij ze verbruiken.
Als u de Play Store-app wilt gebruiken, moet u achtergrondgegevens inschakelen voor uw apparaat. Dit betekent dat apps gegevens kunnen downloaden voor toekomstig gebruik of meldingen kunnen weergeven, ook als u de app niet gebruikt. De instellingen zijn voor elke versie van Android verschillend.
Selecteer Start en selecteer vervolgens Instellingen > Privacy >Achtergrond-apps. Controleer onder Achtergrond-apps of Apps mogen op de achtergrond worden uitgevoerd is ingesteld op Uit.
Apps horen normaal gesproken te blijven draaien op de achtergrond, tenzij gebruikers ze nadrukkelijk afsluiten. Apps laten draaien heeft voordelen, zoals berichten die sneller binnenkomen en het gebrek aan opstarttijd en stroomverbruik: de app is immers al open, opnieuw opstarten duurt langer en kost meer energie.
Als apps een tijdje niet worden gebruikt, zet Android ze op sluimerstand. Er zijn twee soorten sluimerstanden: normale sluimerstand en ultieme sluimerstand. Bij normale sluimerstand gebeuren er soms nog wel dingen op de achtergrond en kunnen updates en meldingen vertraagd zijn.
Klik op "Beheer apps en apparaat".Tik dan op het tabblad "Beheren".Tik vervolgens op "Geïnstalleerde toepassingen" sluiten en kies "Niet-geïnstalleerde toepassingen". Je krijgt een lijst te zien van alle eerder gedownloade en geïnstalleerde toepassingen.
Wat gebeurt er als een app wordt verwijderd van Google Play? De app kan niet meer worden gedownload van Google Play. Als je de app op je apparaat hebt geïnstalleerd, kun je de app blijven gebruiken, maar niet updaten.
Om te zien welke apps er actief zijn, druk je in de instellingen van Android op Applicatiebeheer. Veeg dan naar de lijst Actief. Dit zijn alle apps die momenteel draaien. Als in deze lijst een app staat die je denkt niet nodig te hebben, verspilt die de hele tijd werkgeheugen en processortijd van je smartphone.
Verwijderde gegevens kunnen nog worden teruggehaald, terwijl het wissen van gegevens permanent is. Er is veel verwarring over de definitie bij het wissen van gegevens. Dit komt vooral omdat veel mensen denken dat 'formatteren' en 'de verwijderknop' veilige methoden zijn om te wissen. Dat zijn ze niet!
Populaire apps als Facebook, Instagram, Spotify en Candy Crush Saga zijn een aanslag voor de accuduur van Android-smartphones. Dat blijkt uit onderzoek van het Amerikaanse bedrijf AVG waarover Cnet bericht.
De grootste boosdoeners op dit gebied zijn Facebook, Twitter, Google Maps, Instagram en Skype. Maar hoe deze apps de batterijduur van jouw eigen smartphone beïnvloeden hangt af van een aantal verschillende factoren. Al deze apps blijven je volgen, ook al gebruik je deze apps niet actief.
Ga naar Telefooninstellingen > Apps > selecteer onze app in de lijst > kies Batterij > zet (indien mogelijk) Achtergrondactiviteit toestaan AAN. Ga naar Telefooninstellingen > Apparaatonderhoud > Batterij > Batterijverbruik > zoek onze app op en zet schakelaar 'Zet app naar slaapstand' UIT.
Met achtergrond kan men ook bedoelen: iemands verleden; waar hij vandaan komt, uit welk land en welke familie en zo, en wat hij zoals gedaan heeft, welke studies hij achter de rug heeft enz.
Dat kan verschillende oorzaken hebben. Het kan zijn dat je veel en vaak gebruikmaakt van zware apps, zoals Facebook, Netflix en WhatsApp. Of dat je continu je telefoonscherm heel helder hebt staan. Het kan ook zijn dat je veel functies op de achtergrond hebt draaien, zoals je gps, bluetooth en/of hotspot.