Hyaluronzuur komt in het menselijk lichaam veelvuldig voor. Dus de kans op een allergische reactie op Hyaluronzuur is uitermate klein. Er is echter altijd een mogelijkheid om allergisch te worden, zelfs voor zonlicht en water.
Ook bij fillers komt een allergische reactie zelden voor. Mocht dit gebeuren dan is dit vaak snel te zien. Zo'n reactie is te herkennen aan jeuk, benauwdheid en het opzwellen van de tong. Dus twijfel je of je een allergische reactie hebt, neem dan contact op met de kliniek of met de huisarts.
Na de behandeling kan er wat na-pijn ontstaan. Dit kan zijn door het prikken in de huid, maar ook zwelling kan voor na-pijn zorgen. Koelen met ijs vermindert niet alleen de zwelling, maar verlicht ook de na-pijn. Een paracetamol of ibuprofen kun je ook innemen.
Er zijn ernstige en/of onmiddellijke allergische reacties gerapporteerd; de symptomen daarvan kunnen zijn: netelroos, zwelling van het gezicht of de keel, kortademigheid, piepende ademhaling en flauwvallen.
Een allergische reactie op een lip filler behandeling komt zeer zelden voor. Mocht je toch allergisch zijn voor fillers dan merk je dat direct of in de uren na de filler behandeling. De klachten die je kunt krijgen zijn onder andere: plaatselijk of over het hele lichaam jeuk, benauwdheid en opzwellen van de tong.
De meest voorkomende complicaties na een fillerbehandeling zijn: slecht resultaat, pijn of gevoeligheid, zichtbaarheid van de filler of het ontstaan van harde knobbels. Deze verschijnselen zijn niet alleen heel vervelend, maar vaak ook huidontsierend. Complicaties treden niet altijd direct na de behandeling op.
In tegenstelling tot vele andere fillers is hyaluronzuur 100% huideigen, dus kan geen kwaad. Alleen is het geen 'blijvertje'. Na zes tot twaalf maanden is het effect van de filler verdwenen, omdat het ingespoten hyaluronzuur dan door je lichaam is afgebroken.
Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van een filler behandeling ? Een aantal verschijnselen zoals roodheid, zwellingen, pijn, jeuk, blauwe plekken of stijfheid op het behandelde gebied is normaal. Dit verdwijnt gewoonlijk na een paar dagen met een maximum van een of twee weken.
Hyaluronzuur werkt vochtinbrengend zoals geen ander ingrediƫnt dat doet. Het verfrist ook de bovenste huidlagen, waardoor je huid er zachter, gladder en stralend gehydrateerd uitziet. Het vermindert direct de zichtbaarheid van fijne lijntjes en rimpels.
Collageen zorgt in onze huid voor structuur en stevigheid, hyaluronzuur dus voor hydratatie. Beide stoffen nemen naarmate we ouder worden af, maar kunnen we gelukkig aanvullen. Door collageen en hyaluronzuur in te nemen in onze voeding als supplement, capsule of poeder werkt het van binnenuit.
Wat kost 1 ML hyaluronzuur? 1 ML hyaluronzuur kost v.a. ā¬ 195. De prijs van Ć©Ć©n ML filler is gemiddeld tussen de ā¬ 300 - ā¬ 400.
Het risico op allergische reacties bij fillers is klein, maar ze kunnen wel voorkomen. U kunt dan last krijgen van roodheid met jeuk en soms pijn of een gloeiend gevoel in de behandelde plek. Omdat de huid niet overal even dik is, wordt het materiaal niet helemaal gelijk verspreid.
Een risico van het zelf injecteren van lipfillers is dikke, harde bobbels en verkleuring van de lippen. Ook is er kans op 'vasculaire occlusie'. Dit houdt in dat een filler een bloedvat binnendringt en verstopt raakt. Als dit gebeurt sterft het weefsel af.
Een behandeling met fillers kan 'mislukken'. Gelukkig zien wij (vrijwel) nooit een mislukte fillerbehandeling bij ons in de kliniek. Wanneer u behandeld wordt door een door een ervaren cosmetisch arts is de kans dat een behandeling met fillers mislukt minimaal.
Als er te veel filler ingespoten wordt, reageert het afweersysteem overdreven en ontstaat er een ontsteking. Als er slecht schoongemaakt wordt, gaat er een bacterie mee naar binnen en ontstaat er een ontsteking.
Botox is een eiwit. Hierdoor is er maar een kleine kans dat er 'griepachtige' symptomen optreden. Denk dan aan vermoeidheid, lichte koorts of spierpijn. Deze symptomen verdwijnen binnen een paar dagen.
Sporadisch komt het voor dat iemand immuun is voor botox en dat er geen effect bereikt word met de behandeling. De meeste mensen hebben echter helemaal geen last van bijwerkingen.
Botox voor je gezicht
Je aangezichtsspieren trekken eigenlijk continu aan je huid, waardoor er op den duur plooien ontstaan. Een spuit met botox ontspant deze spieren tijdelijk, waardoor de plooien minder zichtbaar worden en je kunt genieten van een strakkere huid.
Bij een type I allergische reactie maakt het lichaam allergische antistoffen aan die zorgen voor een heftige reactie. De reactie treedt vaak binnen een paar minuten op en bijna nooit later dan een uur nadat u in aanraking bent gekomen met de stof waar u allergisch voor bent.
Kies voor veiligheid en laat je nooit behandelen met permanente fillers, omdat dit teveel gevaren en blijvende complicaties kunnen veroorzaken. Kies voor een filler op basis van hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een lichaamseigenstof die gemiddeld tussen de 9 en 12 maanden weer door het lichaam zelf wordt opgelost.
Een type filler die wel veilig te gebruiken is, is de hyaluronzuurfiller. Onze chirurgen werken veel met deze filler, omdat hyaluronzuur een lichaamseigen stof is die de huid soepel en veerkrachtig maakt. We gebruiken voornamelijk Radiesse voor het opvullen van rimpels, omdat dit een van de veiligste injectables is.
Wij raden je aan om de eerste week na een behandeling met fillers niet onder de zonnebank te gaan. Sporten mag direct na een fillerbehandeling weer. Wij raden saunabezoek af gedurende de eerste 1 Ć 2 weken na een fillerbehandeling. Wanneer na de behandeling een blauwe plekje verschijnt mag je camouflagecrĆØme gebruiken.
Filler kan buiten de lip terecht komen
Deze kan dan alleen nog met een oplosmiddel verwijderd worden. Kortom: lip fillers nooit masseren!
Zwelling na fillers houdt meestal zo'n twee dagen aan. De meeste zwelling is dan al afgenomen. Duurt het langer, of mocht je toch twijfelen over iets? Raadpleeg dan altijd je behandelend arts.
Hyaluronzuur biedt ontzettend veel voordelen voor je huid, waaronder een zeer krachtige hydratatie. Het is een steeds populairder ingrediƫnt in verschillende huidverzorgingsproducten. Of je nu een vette of een droge huid hebt, de lichte textuur van hyaluronzuur is geschikt voor alle huidtypes.