Zelfs als u zich beter voelt, mag u niet stoppen met dit middel of de dosis verlagen. Indien u dit wilt doen, neem dan contact op met uw arts. Het is heel belangrijk dat u dit middel elke dag gebruikt volgens het recept van uw arts, zelfs als u geen symptomen heeft.
Kan ik zomaar stoppen met Foster? Het kan 1 tot 2 weken duren voor u effect van de inhalatie merkt. Stop daarom niet te snel als u twijfelt aan het nut van dit medicijn. Als u dit medicijn al langere tijd gebruikt en u wilt nu stoppen, dan kunnen de benauwdheidsklachten terugkomen.
U kunt last krijgen van een geïrriteerde mond en keel, schimmelinfecties in mond en keel, een droge mond en heesheid. Spoel altijd uw mond nadat u heeft geïnhaleerd. U voorkomt hiermee deze bijwerkingen. U kunt hartkloppingen, trillende handen of hoofdpijn krijgen.
Foster is een geneesmiddel dat toegepast wordt bij de onderhoudsbehandeling van astma en COPD bij volwassenen. Foster bevat twee werkzame stoffen: beclometason (100 of 200 mcg) en formoterol (6 mcg). Beclometason is een ontstekingsremmer en formoterol is een lang- en snelwerkende luchtwegverwijder.
Foster is een geneesmiddel behorend tot de groep luchtwegverwijders in combinatie met corticosteroïden of bijnierschorshormonen, dat ervoor zorgt dat vernauwde luchtwegen verwijd worden en dat de luchtwegen beschermd worden tegen prikkels die benauwdheid veroorzaken. Foster wordt voorgeschreven bij astma en bij COPD.
De aanbevolen dosering van dit geneesmiddel is twee maal per dag twee inhalaties. De maximale dagelijkse dosering is 4 inhalaties. Vergeet niet altijd uw snelwerkende inhalator voor symptoomverlichting bij u te dragen om verergerende astmasymptomen of plotseling optredende astma-aanvallen te behandelen.
Volgorde van de medicijnen
Als uw kind last heeft van benauwdheidsklachten moet er vijf minuten zitten tussen het inhaleren van de twee soorten medicijnen.
Medicijngebruik. Luchtwegverwijders en ontstekingsremmers zijn de belangrijkste medicijnen bij de behandeling van COPD. Luchtwegverwijders zorgen ervoor dat de spiertjes rondom de luchtwegen verslappen, waardoor de luchtwegen bijna direct verwijden en de kortademigheid vermindert.
Wat kan er gebeuren met je astma als je je medicijnen niet gebruikt? Het niet gebruiken van je medicijnen kan er voor zorgen dat je astma verergert! Met de juiste medicijnen voel je je beter en kunnen de klachten van astma soms zelf volledig verdwijnen. Het belangrijkste is de longen weer open krijgen.
Deze twee werkzame stoffen maken het ademhalen gemakkelijker. Tevens helpen ze de symptomen van astma zoals kortademigheid, piepen en hoesten te voorkomen. Foster 200/6 wordt gebruikt voor de behandeling van astma bij volwassen patiënten.
Prednison kan uw longaandoening niet genezen, maar wel rustiger maken. Het werkt al binnen 24 uur, maar het duurt vaak langer voordat u hier iets van merkt. Afhankelijk van uw aandoening en klachten krijgt u het middel kortdurend (een tot enkele weken als stootkuur) of voor een langere periode voorgeschreven.
Een luchtwegverwijder werkt snel: binnen 5 tot 30 minuten bent u minder benauwd. Er zijn verschillende soorten: luchtwegverwijders die kort werken (4 tot 6 uur), zoals salbutamol. luchtwegverwijders die lang werken (12 tot 48 uur), zoals formoterol.
Raadpleeg in dat geval uw arts. Ook heesheid en zelden hoesten, keelpijn, vieze smaak en droge mond kunnen optreden doordat beclometason in de mond en keel achterblijft. Vaak helpt het in deze gevallen anders te inhaleren, zodat minder beclometason in de keel en mond terechtkomt.
€ 53,64 exclusief afleverkosten. Afleverkosten zijn de kosten die uw apotheker hanteert voor het leveren van het geneesmiddel. Dit middel wordt volledig vergoed door uw zorgverzekeraar.
Veel astmapatiënten hebben last van vermoeidheid. Deze nogal vergeten klacht hangt samen met de astmagerelateerde kwaliteit van leven, astmacontrole, kortademigheid, depressie en angst van deze mensen.
Vooruitzichten bij astma
Het is niet mogelijk om te genezen van astma. Maar in deze tijd is het goed mogelijk om oud te worden met astma. Na de diagnose stelt de huisarts of longarts samen met jou een behandelplan op.
Bij astma heeft u last van benauwdheid, piepend ademen en hoesten. Als u opeens heftige klachten krijgt, noemen we dit een longaanval. De klachten komen bijvoorbeeld door pollen, huisdieren, huisstofmijt, rook, actief bewegen, stress, kou of mist. Als u rookt, is stoppen met roken heel belangrijk.
Als je als patiënt je goed aan de beweeg- en leefregels houdt, kan COPD heel lang stabiel blijven. Belangrijk is het zoveel mogelijk voorkomen van eerder genoemde longaanvallen. Dat kan dus dankzij telemonitoring en daarbij hebben wij een longaanval-actieplan ontwikkeld.
Voor mensen met COPD kan het BIPAP-apparaat letterlijk een verademing zijn. 'Waar de CPAP helpt met inademen, ondersteunt de BIPAP bij in- en uitademen. In ons ziekenhuis stellen we het in voor mensen met ernstig COPD om 's nachts thuis te gebruiken. Sommigen gebruiken het ook als ze tussen de middag rusten.
De levensverwachting van mannen met COPD is gemiddeld 8 jaren korter dan die van mannen zonder COPD (waarvan 3 gezonde levensjaren)4. Vrouwen met COPD leven gemiddeld 10,5 jaren korter dan vrouwen zonder COPD (waarvan 4 gezon- de levensjaren).
Bij de meeste mensen die na 3 maanden nog wel klachten hebben, gaan de klachten weg in de maanden erna. Weinig mensen houden langer dan 6 maanden klachten.