Het is handig om te weten dat uw Europese 220v apparaten (föhn, scheerapparaat) in Amerika niet zomaar te gebruiken zijn, neem ze dus maar niet mee. Draagbare apparatuur met adapters vormen stroom om naar 6, 9 of 12 volt.
Heb ik een omvormer nodig in Amerika? Nee, je hebt geen omvormer nodig in Amerika. Hoewel het voltage verschilt met Nederland is opladen geen probleem. De oplader van je telefoon/tablet/laptop/etc.
Stopcontacten hebben rechthoekige gaten en kunnen geaard of ongeaard zijn. Voor het gebruik van deze stopcontacten is een adapter van type A of type B (adapter Verenigde Staten) of een universele wereldstekker nodig.
De netspanning is 120 V en de frequentie is 60 Hz. Stekker en stopcontact TYPE A.
Wisselspanning komt thuis uit het stopcontact en op deze spanning werken de meeste elektrische apparaten die wij kennen. In Europa is dit 230 V/50 Hz, in Amerika 120 V of 240 V/60 Hz.
60 Hz in Amerika is een pragmatische keuze. Het is een veelvoud van drie. Westinghouse vond dat handig rekenen omdat het aantal wikkelingen in een driefasengenerator (het aantal fasedraden) en de benodigde rotatiesnelheid dan telkens allemaal in elkaars verlengde liggen.
Niet alleen de stekkervorm, maar ook het voltage is anders. Het is handig om te weten dat uw Europese 220v apparaten (föhn, scheerapparaat) in Amerika niet zomaar te gebruiken zijn, neem ze dus maar niet mee. Draagbare apparatuur met adapters vormen stroom om naar 6, 9 of 12 volt.
Deze ongeaarde netstekker met twee parallelle, platte pinnen is zowat de standaard in heel Noord- en Centraal-Amerika. Dit stekkertype werd in 1904 uitgevonden door Harvey Hubbell II. De stekker heeft twee platte, 1,5 mm dikke pinnen, die tussen de 15,9 en 18,3 mm lang zijn en 12,7 mm van elkaar staan.
Een ESTA kunt u online via het ESTA formulier op onze website aanvragen. Na goedkeuring ontvangt u per e-mail een document waarop staat dat uw vergunning is goedgekeurd. Een visum vraagt u aan via het Amerikaanse consulaat. Indien uw visum wordt toegekend, ontvangt u een fysiek visumdocument in uw paspoort.
Bij Blokker ben je hiervoor aan het juiste adres. Wij bieden zowel universele- als wereldstekkers aan die te gebruiken zijn in verschillende landen zoals Curaçao, Amerika, Schotland, Cuba, Aruba, Denemarken en India.
In Zuid Amerika wordt voornamelijk gebruik gemaakt van stopcontact type A en B. Ook type C, F en G komen regelmatig voor. Toch heb je als Nederlander voor de meeste landen een reisstekker nodig in Zuid Amerika.
Met een auto omvormer kun je de 12V 'sigarettenaansteker' veranderen in een 230V stroomaansluiting. Zo kun je met een gewone stekker je laptop opladen of kan je zelfs een kleine koelkast aansluiten! Met een omvormer voor in de auto kun je dus een auto aansteker veranderen in een stopcontact.
Hoe werkt een wereldstekker? Een wereldstekker heeft één stekker die geschikt is voor een bepaald type stopcontact. Op deze stekker zit een universeel stopcontact voor stekkers met verschillende typen uit verschillende landen. Zo kun je dus apparaten uit China, India of Amerika gebruiken in het Europese stopcontact.
Hoe werken zonnepanelen met stekker? Zonnepanelen op het dak leveren hun stroom niet rechtstreeks aan het elektriciteitsnet, maar aan een omvormer in de meterkast. De omvormer maakt de stroom geschikt voor het elektriciteitsnet. Zonnepanelen met stekker hebben hun eigen omvormer.
Let er wel op dat, wanneer u besluit contact geld mee te nemen naar Amerika, u nooit meer dan 10.000 Amerikaanse dollars in- of uit het land mag voeren. Indien u meer wilt meenemen, kunt u contact opnemen met de Amerikaanse douane.
Voor in Nederland is een stijltang die minimaal 220 volt nodig heeft dus voldoende. Maar in het buitenland zijn er vaak stopcontacten die maximaal 130 volt geven. Een stijltang die minimaal 220 volt nodig heeft, werkt hier dus niet. Sterker nog, als je die aansluit op het stopcontact, dan schieten de stoppen door.
Gemiddeld staat er een spanning van 230 volt op elke fase van uw aansluiting. Huishoudens hebben steeds vaker 3 fasen op hun aansluiting.
In de Verenigde Staten (VS) is de weergavefrequentie echter: 30 frames per seconde (NTSC). Om deze reden is er een verschil tussen 50Hz en 60Hz tv's. De 50 Hertz TV werkt met 50 frames per seconde (europese norm). En de 60 Hertz tv zal 60 frames per seconde hebben (Amerikaanse standaard).
De hoogte van de spanning. Deze is in het Nederlandse net ongeveer 230 Volt met een frequentie van 50 Hertz. De grenzen waarbinnen spanning mag variëren. Hoe snel en in welke mate de variatie plaats mag vinden.
De lengte van de draad de dikte van de draad en de soortelijke weerstand van de draad bepaalden samen met de stroomsterkte en de spanning het uiteindelijke vermogen dat bij eenzelfde lengte van de koperdraad aan het einde van die draad nog over was Op de korte afstand bleek dat 220 V er beter vanaf kwam dan 110 V.
Vóór 1989 had de netspanning een voltage van 220. In 1989 werd besloten om de hoogte van de spanning te verhogen tot 230 volt. De reden hiervoor was om in Europa tot één niveau voor laagspanning te komen. Op deze manier is het ook makkelijker voor toeristen om stopcontacten in andere Europese landen te gebruiken.