Als je een van de delen van het kentekenbewijs kwijt bent, dan moet je een nieuw kentekenbewijs aanvragen bij het RDW. Zonder deel 1A en deel 1B mag je niet op de openbare weg rijden en zonder deel 2 kun jij je auto niet verkopen. Je kunt online, telefonisch of schriftelijk een nieuw kentekenbewijs aanvragen.
U heeft het complete papieren kentekenbewijs of de kentekencard met de tenaamstellingscode van het voertuig. Bent u het kentekenbewijs (of een deel ervan) kwijt? Vraag dan eerst een nieuw kentekenbewijs aan. Bent u de tenaamstellingscode kwijt, dan moet u een nieuwe tenaamstellingscode aanvragen.
Je auto verkopen zonder geldig kentekenbewijs is onmogelijk. Ben je (een deel van) het kentekenbewijs of de tenaamstellingscode kwijt dan kun je een nieuwe opvragen bij de RDW. Zij sturen dan eerst het kentekenbewijs in creditcardvorm en daarna de tenaamstellingscode. Hieraan zijn kosten verbonden.
Je ontvangt het vrijwaringsbewijs als je je auto verkoopt aan een door de RDW-erkend autobedrijf of sloperij. Je moet dan wel het volledige kentekenbewijs en legitimatiebewijs meenemen. Is er sprake van een particuliere verkoop? Dan moet de koper van de auto naar het postkantoor om de auto over te schrijven.
Rijden zonder kentekencard na overschrijven
Heeft u het kenteken op uw naam laten zetten (overschrijven) maar de kentekencard nog niet ontvangen? Dan mag u tot 14 dagen na het overschrijven rijden zonder kentekenbewijs.
U kunt kentekenbewijzen deel II online aanvragen met het formulier 'Bestellen Kentekenbewijzen deel II' . De RDW behoudt zich het recht voor om op basis van historisch verbruik minder kentekenbewijzen deel II te sturen dan door u aangevraagd.
U vraagt een nieuw kentekenbewijs aan via de knop Kentekenbewijs aanvragen. Kies dan voor 'Kentekencard met tenaamstellingscode aanvragen'. U betaalt de kosten via iDEAL . U ontvangt van ons een nieuw kentekenbewijs (kentekencard) en automatisch ook een tenaamstellingscode.
Zodra het kenteken op naam staat van de koper, bent u niet meer verantwoordelijk voor het voertuig. U heeft dan geen verplichtingen meer. De motorrijtuigenbelasting stopt automatisch. U moet wel zelf de verzekering van uw voertuig opzeggen, of omzetten naar uw nieuwe voertuig.
Voor het plaatsen van een gratis advertentie kun je terecht bij Autowereld.nl of Autotrack.nl. Wanneer jouw advertentie op een van de aangesloten portals is geplaatst, wordt de advertentie automatisch binnen 24 uur op Gaspedaal.nl weergegeven.
Kun je ook een auto verkopen zonder papieren? Nee, een auto verkopen zonder kentekenbewijs is niet mogelijk. Als je het kentekenbewijs of de tenaamstellingscode kwijt bent kun je een nieuwe opvragen bij de RDW. Hieraan zijn kosten verbonden.
Ja dit kan, maar alleen als je aantoonbaar gemachtigd bent door de rechtsgeldige eigenaar van de te verkopen auto. De mogelijkheid van machtigen geldt zowel voor particulieren als voor bedrijven.
Als je Kentekenbewijs Deel 3 kwijt bent, geldt hetzelfde als wanneer je een overschrijvingsbewijs van na 2004 kwijt bent. Op de website van de RDW vraag je Kentekenbewijs Deel 3 opnieuw aan met je DigiD. Je krijg dit deel dan als kentekencard opgestuurd.
Kentekenbewijs deel II: Dit deel ontvangt u alleen als u een voertuig exporteert. Dit papieren kentekenbewijs deel II bevat onder andere de naam en adresgegevens van degene die het voertuig heeft uitgevoerd. De combinatie van kentekencard en papieren deel II heeft de functie van uitvoerkentekenbewijs.
U heeft de kentekencard en de tenaamstellingscode van het voertuig dat u wilt overschrijven. Met een 'papieren' kentekenbewijs is online overschrijven niet mogelijk. U heeft een geldig Nederlands paspoort, Nederlands rijbewijs of Nederlandse identiteitskaart met een chip.
Een vrijwaringsbewijs hoef je dus niet aan te vragen, maar deze ontvang je als koper na het op naam zetten van de auto. Deze overhandig ja daarna aan de verkoper. Het overschrijven kost € 9,98 en moet door de koper gedaan worden bij een postkantoor, kentekenloket of RDW-balie.
Ga naar een Kentekenloket in de buurt en laat de auto overschrijven. Hier zijn kosten aan verbonden. Meestal betaalt de koper, maar je kunt ook afspreken om de kosten te delen of om als verkoper de kosten te betalen.
Met een vrijwaringsbewijs heb je het recht de autoverzekering zonder opzegtermijn te beëindigen. Zodra de auto niet meer op je naam staat kun je de autoverzekering opzeggen. Zorg er wel voor dat je het bewijs binnen 2 weken na de sloop of verkoop opstuurt naar de autoverzekeraar.
Bij de tweedehandsverkoop van een voertuig is het verplicht om dat voertuig te laten keuren. Die tweedehandskeuring moet gebeuren vóór het voertuig wordt ingeschreven op naam van de nieuwe eigenaar. Na de keuring wordt een tweedehandsrapport afgeleverd.
Oke, de meeste particulieren zijn goedkoper! Alleen na 90 dagen gemiddeld verkopen de dealers pas een auto. Naast het verloren geld aan rente en het verschil in omloopsnelheid vragen wij na 90 dagen minder geld voor diezelfde auto. De particulier begint dus direct bij de juiste prijs en dealers pas later.
De 2 delen van het inschrijvingsbewijs : Als je het in 2 delen had gescheiden, geef je de 2 delen aan de koper. Dit document stelt vast dat dit voertuig geïdentificeerd door zijn chassisnummer en zijn kenmerken van u is, omdat uw naam daar verschijnt als de houder van de inschrijving evenals uw kenteken.
Het 1e deel van de code ontvangt u als u een voertuig koopt. Het 2e deel zit bij de kentekencard die wij u toesturen. U voegt de 2 delen van de code zelf samen. De code heeft u nodig als u uw voertuig wilt verkopen inruilen, schorsen, slopen of exporteren.
De aanvraag van een duplicaat kost 26 euro en doet u door een aanvraagformulier voor het inschrijvingsbewijs (roze formulier) te bezorgen aan DIV: - Als het inschrijvingsformulier beschadigd is, dan moet u het beschadigde exemplaar voegen bij de aanvraag tot inschrijving.