Kan ik mezelf ontslaan uit het ziekenhuis?

In principe beslist de arts over de duur van het verblijf. Maar je mag als patiënt het ziekenhuis verlaten wanneer je wil. Gebeurt dat tegen het advies van de arts in, moet je een document ondertekenen waarin je verklaart dat je vertrekt op eigen risico.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op cm.be

Hoe laat wordt je ontslagen uit het ziekenhuis?

Ontslaggesprek. Meestal hoort u voor opname hoe lang uw verblijf in het ziekenhuis ongeveer gaat duren. Wanneer u daadwerkelijk met ontslag gaat, is afhankelijk van het verloop van uw herstel. Uw behandelend specialist zal u hier zo goed mogelijk over inlichten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dijklander.nl

Wat is een ontslaggesprek ziekenhuis?

In dit gesprek met de verpleegkundige kan gesproken worden over de verpleegkundige zorg op de afdeling en eventuele bijzonderheden. Daarnaast wordt tijdens deze gesprekken het ontslag uit het ziekenhuis alvast voorbereid. De onderwerpen die daarbij aan de orde komen, vindt u terug onder het kopje 'ontslaggesprek'.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op etz.nl

Heeft een ziekenhuis zorgplicht?

Geneeskundige behandelingsovereenkomst en zorgplicht

Bij de zorgverlening dient een zorgverlener de zorg van een goed hulpverlener in acht te nemen. Er moet dan in overeenstemming gehandeld worden met de op hem rustende verantwoordelijkheid.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op solopartners.nl

Kan je van ziekenhuis veranderen?

In de Nederlandse wet is daarom opgenomen dat patiënten het recht hebben om zelf een hulpverlener te kiezen en eventueel van hulpverlener te veranderen. Dat houdt in dat de patiënt bijvoorbeeld voor een ander ziekenhuis mag kiezen voor het uitvoeren van een bepaalde operatie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zorgwijzer.nl

Hoe houd ik overzicht op mijn medicijngebruik na ontslag uit het ziekenhuis

15 gerelateerde vragen gevonden

Wat zijn de rechten van een patiënt?

Als patiënt heeft u rechten in de zorg. Uw huisarts moet u helpen bij uw gezondheid en u informatie geven over uw gezondheid. U heeft bijvoorbeeld recht op informatie, recht om uw medisch dossier in te zien, recht op privacy en recht om zelf een hulpverlener te kiezen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op thuisarts.nl

Kan je zelf kiezen naar welk ziekenhuis je gaat?

Je hebt het recht om zelf een arts of ziekenhuis te kiezen. Maar jouw zorgverzekeraar heeft een contract met bepaalde ziekenhuizen en zelfstandige klinieken. Zo kan het voorkomen dat een ziekenhuis van jouw keuze geen contract heeft met jouw zorgverzekeraar.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op patientenfederatie.nl

Kan een ziekenhuis een patiënt weigeren?

Zorgverleners zijn in principe verplicht om aan bestaande patiënten zorg te blijven verlenen, ook als dat voor de zorgverlener problemen kan opleveren. Een zorgverlener kan behandeling van een patiënt niet zomaar weigeren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kennisbank.patientenfederatie.nl

Kan ik een operatie annuleren?

Wanneer u ziek bent kan de operatie niet doorgaan. U moet dit zo snel mogelijk doorgeven aan de afdeling waar u onder behandeling bent. Er kan ook een andere reden zijn waardoor uw operatie niet door kan gaan. Ook dan moet u zo snel mogelijk contact met de afdeling opnemen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lumc.nl

Wat doe je als cliënt zorg weigert?

Van de voorgenomen weigering of beëindiging doet Thuiszorg Comfort tijdig, schriftelijk en met redenen omkleed melding aan de cliënt. Zo nodig wordt het zorgkantoor hierover geïnformeerd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op thuiszorgcomfort.nl

Hoe voer je een ontslaggesprek ziekenhuis?

Ontslaggesprek: bereidt u zich goed voor

Gebruik dan de voorbeeldvragen. Als u wilt dat een van uw naasten bij het ontslaggesprek aanwezig is, dan kunt u dit van tevoren aangeven bij de verpleegkundige. Ook kunt u het ontslaggesprek opnemen, bijvoorbeeld met uw mobiel. Geef dit dan door aan uw zorgverlener.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nwz.nl

Hoe ziet een ontslagbrief eruit?

wat staat er in een ontslagbrief? Een ontslagbrief benoem je dat je ontslag wilt nemen. Daarnaast bevat een ontslagbrief de volgende punten: je naam en adres, de naam en het adres van het bedrijf, de datum waarop je de brief verstuurt, hoe lang de opzegtermijn is en je naam en handtekening als afsluiting.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op randstad.nl

Hoe kom je in het ziekenhuis te liggen?

Hoe kom je in het ziekenhuis?
  • Je huisarts bepaalt bij een ziekte of het nodig is om je verder te onderzoeken in een ziekenhuis. Dit betekent niet dat je gelijk wordt opgenomen. ...
  • Via spoedeisende hulp. ...
  • Je hebt een chronische ziekte en je komt regelmatig in het ziekenhuis voor controle of behandeling.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op mens-en-gezondheid.infonu.nl

Hoe lang quarantaine na ziekenhuisopname?

21 dagen na aanvang van de symptomen (waarvan minstens 3 dagen zonder koorts en een belangrijke verbetering van de respiratoire symptomen)

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op covid-19.sciensano.be

Wat doet een transfer verpleegkundige?

Als transferverpleegkundige ben je verantwoordelijk voor de nazorg van patiënten die uit een gezondheidsinstelling ontslagen zijn. Je regelt thuiszorg of wijkverpleging en vraag hulpmiddelen aan. Je kunt in diverse zorginstellingen aan de slag, bijvoorbeeld een verpleeghuis of ziekenhuis.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bkv.jobs

Wat is de transmurale Zorgbrug?

De Transmurale Zorgbrug slaat een brug tussen professionals in ziekenhuizen en professionals in de eerstelijnszorg. Zij ondersteunt in de begeleiding van kwetsbare ouderen die na een ziekenhuisopname weer thuis komen. Door de hierbij geleverde proactieve ziekenhuiszorg en begeleiding daalt de sterfte met een kwart.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op amc.nl

Wat gebeurt er als je niet naar een ziekenhuis afspraak gaat?

U moet een bedrag betalen als u zonder geldige reden niet op uw afspraak in het ziekenhuis bent. Of de afspraak niet op tijd afzegt. Dit is het wegblijftarief, ook wel het no-show tarief. Het wegblijftarief moet u zelf betalen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Hoe lang duurt het voordat je wakker wordt uit narcose?

Kort na de operatie kunt u zich nog slaperig voelen en af en toe wegdommelen. Dat is heel normaal. Het duurt een dag voordat de narcose is uitgewerkt. Uw lichaam zal echter nog enkele dagen tot weken nodig hebben om helemaal te herstellen van de operatie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op isala.nl

Hoe lang tussen anesthesist en operatie?

De anesthesioloog bepaalt niet op welke datum u geopereerd wordt. Hij weet ook niet hoe lang de wachttijd voor uw operatie is. Dit wordt gepland door de afdeling Opname van de specialist die u gaat opereren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dijklander.nl

Wat als de woorden van de arts je ziek maken?

'U zal ermee moeten leren leven', wat als de woorden van de arts je ziek maken? Wat een arts tegen je zegt, en hoe, dóet ertoe, ervoer Sofie Rozendaal. Je kunt daadwerkelijk ziek worden door de verkeerde woorden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op trouw.nl

Is een arts verplicht te helpen?

Als BIG-geregistreerde arts bent u verplicht om in noodsituaties of bij calamiteiten in ieder geval, en voor zover dat mogelijk is, eerste hulp te verlenen. Deze norm volgt uit de KNMG-Gedragscode voor artsen en uit jurisprudentie1. Deze plicht geldt ook buiten werk- of diensttijd en in het buitenland.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op knmg.nl

Wat zijn de kosten van een second opinion?

Een second opinion wordt alleen vergoed als je een verwijzing hebt. Het wordt vergoed uit de basisverzekering, dus het gaat wel eerst van je eigen risico af. Kies je ervoor om zonder verwijzing een second opinion aan te vragen? Dat kan, maar dan kan het zijn dat je zelf voor de kosten opdraait.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op independer.nl

Welk ziekenhuis is beter?

Er is opnieuw onderzoek gedaan naar de beste ziekenhuizen in Nederland. Er zijn wederom twee winnaars: het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch is het beste topklinische ziekenhuis en het Beatrixziekenhuis in Gorinchem het beste streekziekenhuis.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zorgwijzer.nl

Kun je zelf aangeven in welk ziekenhuis je wordt opgenomen?

Als je zorg nodig hebt, kun je zelf kiezen in welk ziekenhuis je behandeld wil worden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een ziekenhuis dat gespecialiseerd is in de zorg die jij nodig hebt. Je kunt er ook voor kiezen om naar het ziekenhuis bij jou in de buurt te gaan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ziekenhuischeck.nl

Wat is vrije zorgkeuze?

Vrije zorgkeuze betekent dat jij niet afhankelijk bent van de contracten van jouw verzekeraar met zorgverleners. Als je zelf wil kiezen naar welke zorgaanbieder je gaat, kan je een verzekering nemen waarbij je vrije zorgkeuze ofwel vrije artsenkeuze hebt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op overstappen.nl

Populaire vragen