Een 'ten minste houdbaar tot' datum wordt niet gebruik voor verse (en dus bederfelijke) producten. Lang houdbare producten zoals bijvoorbeeld pasta, rijst, chocolade en hagelslag blijven vaak tot maanden na het verstrijken van de 'ten minste houdbaar tot' datum goed eetbaar.
Na verloop van tijd komt er wel een wittig 'laagje' op en kan de smaak iets teruglopen, maar ziek word je er niet van. Producten zoals pindakaas en hagelslag zijn, zéker ongeopend, tot ver na de THT-datum nog eetbaar. Dit geldt ook voor jam, maar dat komt door het hoge suikergehalte.
Pure chocolade zonder toevoegingen blijft langer houdbaar dan melkchocolade met extra toevoegingen als karamel en fruit. Pure chocolade is ongeveer 1,5 jaar tot 2 jaar lang houdbaar.
Tot 2 maanden en mogelijk langer na de THT-datum, mits het er nog goed uitziet en de verpakking nog heel is.
Tenminste houdbaar tot: kijk, ruik en proef ná datum
Suikerrijk broodbeleg tot 1 jaar en mogelijk langer na THT, mits het er nog goed uitziet en de verpakking heel is.
Na deze datum zijn de smaken, kleuren en textuur mogelijk niet meer zo lekker, maar u kunt de hagelslag nog prima eten, mits u deze volgens de instructies bewaart .
Simpel gezegd, bij producten met het opschrift 'ten minste houdbaar tot' is het perfect veilig om ze ook na die datum nog te consumeren. Staan de dag, maand en het jaar vermeld in de houdbaarheidsdatum, dan heb je nog drie maanden na die datum de tijd om het product te consumeren.
In de meeste gevallen is chocolade die over de houdbaarheidsdatum is nog steeds veilig om te eten, mits deze goed is bewaard en geen tekenen van bederf vertoont . Als chocolade echter ongebruikelijke geuren, smaken of texturen vertoont, is het het beste om deze weg te gooien om mogelijke gezondheidsrisico's te voorkomen.
De houdbaarheid van Tony's Unlimiteds is 3 maanden en we bewaren je chocobar 2 weken na de productiedag. De chocomachine in Tony's Super Store is elke dag geopend van 10.00 - 16.30 uur.
Hoewel het de mondsensatie van uw chocolade kan beïnvloeden, is het niet schadelijk. Spijsverteringsproblemen: Als de chocolade niet goed is bewaard en schimmel heeft ontwikkeld, of als de ingrediënten zijn verslechterd, kan dit spijsverteringsproblemen veroorzaken .
Een boterham met hagelslag of chocopasta is voor veel kinderen een feestje. Ook sommige volwassenen starten hiermee graag de dag. Maar dit broodbeleg staat niet in de Schijf van Vijf. Hagelslag en chocoladepasta bevatten veel calorieën, verzadigd vet en suiker.
Chocolade en bonbons die niet goed worden bewaard, kunnen uiteindelijk ook gaan schimmelen, en beschimmelde chocolade of bonbons moeten absoluut worden weggegooid. Voor de beste houdbaarheid en smaak, bewaar chocolade en bonbons op een droge, donkere plek.
Zoet beleg
Het mag duidelijk zijn dat chocoladepasta en hagelslag, niet als de gezondste uit de bus komen. Ondanks de varianten zonder suiker, zoals veel soorten pindakaas, zijn deze belegsoorten niet gezonder. Ze bevatten veel (verzadigde) vetten.
Het komt allemaal neer op opslag en hoe lang de sprinkles open zijn geweest, dus factoren als lucht, hitte en vocht beginnen het rijpingsproces, zegt Summers. Andere tekenen dat uw sprinkles bedorven zijn, zijn vervaagde kleuren, vlekken, klontering en schimmel .
Als het je lukt om je chocolade te bewaren, doe dit dan niet in de koelkast. Chocolade neemt namelijk heel makkelijk geurtjes over. Bovendien is de ideale bewaartemperatuur 18 ̊C. Als je chocolade koud bewaart, slaat deze wit uit.
Tot 2 maanden na THT-datum en mogelijk langer, mits het er nog goed uitziet en de verpakking heel is.
Tot 2 maanden en mogelijk langer na de THT-datum, mits het er nog goed uitziet en de verpakking nog heel is.
Als chocolade in de koelkast wordt bewaard, kan de vochtigheid in de koelkast leiden tot 'suikerbloei'. Hierbij komen suikerkristallen naar de oppervlakte en wordt de gladde afwerking van de chocolade aangetast.
Met de oneerlijke verdeling van onze 180 grams repen willen we alle chocofans op smakelijke wijze duidelijk maken dat de inkomsten in de chocoladewereld ongelijk verdeeld zijn. Misschien is het je opgevallen dat de onderkant van onze reep de evenaar voor moet stellen. De stukjes daarboven vormen de Golf van Guinee.
Hoelang blijft chocolade houdbaar? Chocola is namelijk een voedingsmiddel dat niet snel bederft. Het is daarom vaak langer houdbaar dan deze datum. Het kan wel zo zijn dat de smaak, kleur, geur of kwaliteit van het product achteruitgaat, maar je kunt het zonder gevaar voor je gezondheid eten.
Op de achterkant van de zak staat een E, wat staat voor de houdbaarheidsdatum .
Ferrero legt prijs zelf op
"Ferrero bepaalt die prijzen, de retailer heeft daar nog weinig over te zeggen. Alleen de allersterkste internationale merken kunnen dat. Die slagkracht heb je alleen maar als je wereldwijd overal hetzelfde product op de markt brengt.
“Je kan eieren zeker 1 maand in de koelkast bewaren – meestal is dit nog één week na de uiterste verkoopdatum”, zegt Devlieghere. “Bewaar ze wel degelijk in de koelkast, niet eruit.
Uiterste consumptiedatum op zeer bederfelijke producten
Het gaat om producten die na deze uiterste consumptiedatum niet meer moeten worden geconsumeerd vanwege de mogelijke groei van pathogene micro-organismen.