Maar heb je er wel eens aan gedacht om wat rauwe cacao aan je filterkoffie toe te voegen? Als je koffie zet met filterkoffie, voeg dan 1 of 1,5 theelepel rauwe cacao toe en meng goed voor koffie met een heerlijke mokkasmaak.
Absoluut! De smaak van cacaopoeder in koffie is een smaakvolle verwennerij die een geweldig alternatief is voor de gewone kop koffie. Door cacaopoeder aan koffie toe te voegen ontstaat de beroemde Mocha, die een licht bittere en chocoladeachtige smaak geeft, die een respectabele plek heeft verdiend in veel koffieshops als favoriet bij fans.
Een caffe mocha bestaat voor 1/3 uit espresso en voor 2/3 uit melk. Het is eigenlijk gewoon een caffe latte met een extra toevoeging, namelijk chocolade. Vaak wordt hiervoor chocoladesiroop gebruikt, maar het is ook mogelijk om chocolademelk of cacao te gebruiken.
Rijk aan voedingsstoffen
Koffie bevat weinig voedingsstoffen, terwijl cacao een echte superfood is. Pure cacao is rijk aan magnesium, ijzer, koper en zink, en het bevat antioxidanten die helpen bij het bestrijden van vrije radicalen in je lichaam.
Het is een fijn alternatief voor koffie. ⤖ Drink ook voldoende water, cacao is licht uitdrogend en dit voorkomt mogelijk hoofdpijn. Voldoende water drinken is altijd belangrijk :-).
Het toevoegen van heet water aan cacaopoeder zou de voedingsstoffen niet noemenswaardig moeten aantasten , vooral niet als je het op een vergelijkbare manier drinkt als superfoodkoffie.
Rauwe cacao is een stemmingsverbeteraar, antidepressivum en ondersteunt een goede nachtrust, omdat het fundamentele neurotransmitters voor de hersenen bevat, zoals tryptofaan. Rauwe cacao helpt ons om ons gelukshormoon serotonine aan te maken, wat ook belangrijk is voor de productie van ons slaaphormoon melatonine.
Gebrouwen cacao wordt om verschillende redenen gezien als een gezonder alternatief voor koffie . Wij van Captain's Chocolate wilden de gezondheidsvoordelen van onze gebrouwen cacao kort uiteenzetten, zodat u snel kunt leren waarom cacaobrouwsel zo populair wordt als alternatief voor koffie en kruidenthee. Lees hieronder een handvol snelle feiten.
Hoe vaak kan ik cacao drinken? Het is veilig om dagelijks cacao te drinken.
Het eten van chocolade kan zorgen voor vervelende darmklachten zoals een opgezette buik, buikpijn, obstipatie, diarree en gasvorming. Vervolgens kun je ook last krijgen van je maag, oprispingen en misselijkheid. De suiker en melk in de chocolade zijn de grote boosdoeners.
Nee, koffie en chocolade zijn niet hetzelfde . Koffie en chocolade komen van twee verschillende planten. Koffiebonen (eigenlijk zijn het zaden) komen van een kersachtige vrucht die groeit aan een koffieplant — een houtachtige, groenblijvende plant die wel 32 voet hoog kan worden. Chocolade komt van bomen, met name de Theobroma cacaoboom.
Traditioneel wordt 100% pure cacao (poedervorm of vlokken) gemengd met warm water en kruiden. Met een kleine blender mix je het geheel tot er een dikke laag schuim ontstaat. Als pure cacao iets te intens voor je is, voeg dan wat honing, ahorn, agave of rietsuiker toe om het te zoeten.
Tien jaar geleden werd een cappuccino vaak nog met cacao geserveerd. Tegenwoordig heeft deze plaatsgemaakt voor een stevige en glanzende laag melkschuim met de mooiste figuurtjes in het schuim (ook wel latte art genoemd).
Ze hebben een gunstige en beschermende werking op het cardiovasculaire systeem en de bloeddruk. De consumptie van pure chocolade, en dus van cacao, verbetert de elasticiteit van de bloedvaten, verwijdt de slagaders en verbetert de bloedcirculatie, waardoor de druk in de bloedvaten afneemt.
Koffie en chocolade: een winnende combinatie . Beide komen uit de zaden van tropische planten, beide bevatten cafeïne die ons energieniveau op peil houdt en samen verhogen ze onze concentratie: we hebben het over koffie en chocolade, een winnende combinatie in alle opzichten, vooral qua smaak.
Een bestanddeel van cacao, genaamd epicatechine, kan de natuurlijke werking van de lichaamseigen ontstekingsremmer cortisol verbeteren.
Cacao wordt gezien als superfood. Superfoods zijn rauwe, onbewerkte voedingsmiddelen met een pure, natuurlijke smaak en bevatten vele goede eigenschappen. Rauwe cacao is dan ook erg gezond.Het bevat vele vitamines en mineralen en kan heilzame effecten hebben voor je gezondheid.
Melk heeft geen invloed op de biologische beschikbaarheid van cacaopoederflavonoïde bij gezonde mensen.
Hallucinogeen of psychoactief. Sommige beoefenaars beweren dat cacao kan functioneren als een neurologische drug, vergelijkbaar met cannabis of andere geestverruimende planten . Maar hoewel cacao bepaalde bestanddelen gemeen heeft, zijn ze ofwel in microscopisch kleine hoeveelheden aanwezig of worden ze niet op dezelfde manier door het lichaam verwerkt.
Het zetten van cacao is een lekker verfrissend alternatief voor koffie en heeft bij sommige mensen een licht stimulerend effect (vanwege de theobromine).
Cacao is een geweldig slaapmiddel : Cacao bevordert de productie van serotonine. Het gelukshormoon regelt op zijn beurt de vorming van het slaaphormoon melatonine. Een cacao in de avond kan je echt helpen in slaap te vallen. Geluksbrenger : Chocolade bevat ook de stof fenylethylamine.
Of chocolade gezond is, hangt af van de hoeveelheid vet en suiker die aan de chocolade is toegevoegd. Hoe meer cacao aan chocolade wordt toegevoegd, hoe gezonder de chocolade. Een reep met 90% cacaopoeder is dus gezonder dan een reep met 54% cacaopoeder.
Het wordt aanbevolen om 1 tot 2 eetlepels per dag te consumeren , wat ongeveer 5 tot 10 gram rauwe cacaopoeder is. Als u echter wilt profiteren van de antioxidanten die aanwezig zijn in cacao, kunt u de dosis licht verhogen, maar het is belangrijk om te onthouden dat het theobromine en een beetje cafeïne bevat.
Wil je écht gezonde chocolade eten? Kies dan voor een reep met meer dan 70% cacao. De beste antioxidanten krijg je namelijk binnen vanaf 85 procent, maar als dat te bitter voor je is, zijn 60 en 70 procent een prima alternatief.
Droste gebruikt pure (niet verhitte) cacaoboter. Droste mixt de ingrediënten voor de chocolade op véél lagere temperaturen dan de meeste andere grote chocolademakers.