Je kunt zowel vanuit Nederland naar Curaçao bellen als vanaf het eiland bellen naar Nederland. Als je vanuit Nederland wilt bellen, moet je voor het telefoonnummer +599 of gewoon 599 draaien. Dit is de landcode van Curaçao. De landcode van Nederland is 0031 of +31.
Zo kan je bellen op Curaçao en eventueel een internet bundel aanschaffen. Het is super eenvoudig om een simkaart te kopen op Curaçao. Je Nederlandse simkaart en NL mobiele telefoonnummer is dus even niet beschikbaar voor belletjes, maar je WhatsApp etc blijft allemaal gekoppeld met je NL-nummer (indien gewenst).
Er is een 4G-netwerk. Alle hotels en resorts en veel restaurants en bars hebben wifi voor hun gasten. In het centrum van Willemstad en op andere openbare plekken vind je gratis wifi-hotspots.
Bellen vanaf Curacao naar iemand op Curacao kost €1,27 per minuut.
In de roze groep, met daarin onder andere Curaçao, Bonaire, India, Marokko en Vietnam, betaal je het meest. Daar krijg je maar 40 mb voor 6 euro, 100 mb voor 12 euro en 150 mb voor 18 euro. De andere landen zweven er tussenin.
Android. Ga naar Instellingen en vervolgens, onder het kopje Draadloos en netwerk, naar Meer en vervolgens Mobiele netwerken. Hier kunt u mobiel internet (gegevenstoegang) in het geheel uitzetten of alleen voor het buitenland (gegevensroaming). Een vinkje geeft aan dat het aan staat.
Gaat u naar het buitenland en maakt u gebruik van mobiel internet? Dan schakelt uw telefoon automatisch over naar een buitenlands netwerk. Roaming zorgt ervoor dat uw telefoon via het buitenlandse netwerk contact maakt met uw Nederlandse provider.
Bent u op reis in een ander EU-land, dan hoeft u niet extra te betalen om daar uw mobiele telefoon te gebruiken. We noemen dit “roam like at home”.
Om voordelig te kunnen bellen en internetten kun je een prepaid Chippie (simkaart) kopen bij de van der Tweel. Daar kun je ook meteen beltegoed kopen om je Chippie mee op te laden. Met beltegoed kun je vervolgens bundels te kopen voor internet.
Caribisch Netwerk brengt nieuws, actualiteiten en achtergronden over Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten en de Caribische gemeenschap in Nederland.
Via 4G, 5G of welk netwerk er ter plekke beschikbaar is. Dit betekent dat je in andere EU-landen, IJsland en Noorwegen jouw Nederlandse telefoonabonnement gewoon kunt gebruiken.
Binnen de EU hoef je geen extra kosten te betalen voor roaming. Dat betekent dat je met je Nederlandse bundel kunt bellen en internetten in een ander EU-land. Je hebt dus geen extra kosten meer bovenop je abonnement. Vanaf 1 juli 2022 moet het bellen, sms'en en internetten net zo snel gaan als thuis.
De simkaarten van UTS en Digicel zijn bijna bij ieder pompstation & supermarkt te verkrijgen.
In tegenstelling tot Nederland, maken de eilanden geen deel uit van het grondgebied van de Europese Unie en hoeven zij om die reden dan ook niet te voldoen aan het Europees recht en hebben zij de euro niet als wettelijk betaalmiddel.
Curaçao bevindt zich in de UTC-zone “Atlantic Standard Time -0400”. Curaçao volgt de zomertijdregeling niet. In de zomer bevinden wij ons daarom in dezelfde tijdszone als de Noord-Amerikaanse Oostkust en in de winter is het bij ons één uur vroeger.
Je hebt keuze uit 10 of 20 euro beltegoed van Chippie. Na een succesvolle betaling via iDeal of Bancontact ontvang je de opwaardeercode direct via sms / e-mail. Bij opwaarderen.nl kan je het beltegoed ook cadeau doen via een leuke e-card. Opwaarderen doe je bij Opwaarderen.nl!
'Roaming' staat altijd automatisch uit. Toch kan het voorkomen dat het per ongeluk is aangevinkt en niet meer is uitgezet. In Nederland is dat geen probleem, omdat onze providers hier gewoon een netwerk hebben en er dus geen roaming nodig is.
Roaming in de EU: aan
Standaard staat het uit. Maar wat is nou verstandig? Als roaming uit staat, kan je telefoon geen verbinding maken met het internet. Binnen de EU is het dus verstandig om aan te zetten, als je op reis gaat.
Mobiel bellen en internetten in buitenland (roaming)
Dit heet roaming. Doet u dit in een land buiten de Europese Unie (EU)? Dan stuurt de buitenlandse aanbieder de kosten voor deze dienst door naar uw eigen aanbieder. Uw eigen aanbieder berekent vervolgens deze kosten door aan u.
Roamingkosten buiten de EU
Voor roamen buiten de Europese Unie betaal je een buitenlandtarief. De kosten hiervoor lopen uiteen per provider en per land. Voor internetten buiten de EU geldt een datalimiet van € 60,50. Om verder te internetten moet je het limiet handmatig uitschakelen.
Probeer eerst eens uw telefoon opnieuw op te starten; Indien het probleem aanhoudt, probeer uw verbinding te maken met een andere lokale netwerkprovider. Stel uw netwerkverbinding in op 'handmatig' en selecteer een andere operator.
Je kunt je dataverbruik beperken door mobiele data uit te schakelen, zodat er geen verbinding met internet kan gemaakt worden via het mobiele netwerk. Je kunt nog steeds wifi gebruiken, ook al is mobiele data uitgeschakeld.
Na aankomst: open Instellingen. Tik op 'Mobiel netwerk' of 'Mobiele data'. Tik vervolgens op 'Opties mobiele data' en schakel 'Dataroaming' en andere instellingen in die uw aanbieder aanraadt.
De kosten voor gebeld worden in het buitenland - buiten de EU. Je betaalt in principe vanaf de Nederlandse grens tot je toestel in het buitenland. Diegene die je vanuit Nederland belt, betaalt alleen de kosten voor bellen binnen Nederland. Op deze manier wordt de beller tegen ongewenst hoge belkosten beschermd.