Anoniem melden kan ook.Maar de Inspectie kan u dan geen terugkoppeling geven. Bij anonieme meldingen zal de Inspectie alleen onderzoek doen als er duidelijk sprake is van een gevaarlijke situatie.
Anoniem melden... Wil je enkel een melding maken en blijf je liever anoniem? Dat kan.Er zijn verschillende organisaties waar je daarvoor terecht kan.
Anoniem misdaad melden doet u bij: M.Meld misdaad anoniem (telefoon 0800 - 7000)
Uw persoonsgegevens worden vertrouwelijk behandeld. U kunt ook anoniem iets melden, maar in veel gevallen kan uw melding dan niet in behandeling worden genomen.
Een anonieme melding moet eerst worden getoetst. Kloppen de gegevens in de melding en is er meer over een persoon of locatie bekend? Nader onderzoek moet nieuwe feiten opleveren. Als die feiten de anonieme tip onderbouwen, kan de politie overgaan tot actie.
Ja. Indien u uw telefoonnummer niet heeft afgeschermd, verschijnt dit automatisch bij de politiemedewerker in beeld.
Nee, voor jou niet mogelijk. Wel voor telecomprovider of NSA achtige (Politie etc.) instanties.
Een bedrijf of goed doel mag mensen niet onder druk zetten om toestemming te geven. Het moet duidelijk zijn voor welke producten of diensten de toestemming geldt (en voor hoelang). Anoniem bellen mag niet meer. Het telefoonnummer van de organisatie moet zichtbaar zijn.
Wil de politie dan nog geen actie ondernemen en ben jij ervan overtuigd dat er voldoende bewijs is? Dan kun je een klacht indienen bij de politie of meteen naar de Officier van Justitie gaan. Deze bepaalt dan wat de politie moet doen.
Op dit nummer kunt u terecht met al uw niet-spoedeisende vragen en problemen. Zonodig wordt u snel doorgeschakeld naar het dichtstbijzijnde politiebureau. 0900-8844 is 7 dagen per week 24 uur per dag bereikbaar. Belt u met 0900-8844 of 144 dan betaalt u 2 cent per minuut, plus uw gebruikelijke belkosten.
Bijvoorbeeld als mensen onder dreiging of dwang hun salaris af moeten staan. Gevallen van arbeidsuitbuiting kunt u (anoniem) melden bij de Nederlandse Arbeidsinspectie via:0800 51 51.
De app is voor iedereen te downloaden en vormt een aanvullende manier om de hulpdiensten in Nederland te bereiken. Via de 112NL app krijg je contact met een meldkamer in Nederland en start de centralist indien noodzakelijk een chatgesprek. Ook kun je aangeven in welke taal je wilt communiceren.
Anoniem melden kan ook.Maar de Inspectie kan u dan geen terugkoppeling geven. Bij anonieme meldingen zal de Inspectie alleen onderzoek doen als er duidelijk sprake is van een gevaarlijke situatie.
Een aangifte is iets anders dan een klacht(e). De wetgever heeft bepaald dat een zgn. klachtdelict slechts vervolgd kan worden als het slachtoffer dat wil, blijkend uit een formele klacht(2). Waar iedereen aangifte kan doen die getuige is van een strafbaar feit, kan alleen het slachtoffer een klacht indienen.
Bijvoorbeeld: een melding van een technisch defect in je woning, een melding van burenhinder, een melding van domiciliefraude, ... Een klacht is waarbij een ontevreden huurder/kandidaat bij SWaL klaagt over een handeling of prestatie die SWaL (al dan niet) verricht heeft.
De politie mag een aangifte niet weigeren
De aangifte kan daarentegen wel geweigerd worden wanneer geen strafbaar feit is begaan, bijvoorbeeld omdat de kwestie van civielrechtelijke aard is en dus niet strafrechtelijk.
Wilt u aangifte doen, maar wil de politie niet meewerken? Dat is erg vervelend. De politie is in de meeste gevallen verplicht om uw aangifte op te nemen. Als u vindt dat de politie niet meewerkt bij uw aangifte, kunt bij de politie zelf een klacht indienen.
Na de aangifte start de politie een onderzoek. In de aangifte staat zoveel mogelijk over de mishandeling vermeld. Alles wat de politie tijdens zo'n onderzoek doet, bijvoorbeeld een buurtonderzoek, komt op papier.
Ik heb helaas slecht nieuws, anonieme nummers kun je niet achterhalen.
Onbekende oproepen blokkeren op Android-telefoons
- Open de telefoon-app.- Ga via de drie puntjes rechts bovenin naar Instellingen.- Kies "Geblokkeerde nummer."- Zet hier Oproepen onbekende bellers blokkeren aan.
Volgens de ontwikkelaar is TrapCall momenteel de enige app die nummers van anonieme bellers kan achterhalen. Wie tweemaal een oproep van een anonieme beller weigert, krijgt via de toepassing na enkele seconden het telefoonnummer dat toebehoort aan deze afgeslagen oproep.
In verband met privacy wetgeving is het niet mogelijk om een gebruiker van een mobiel nummer te achterhalen.
Vanuit de ziekenhuizen worden momenteel veel afspraken verzet of omgezet naar een telefonische afspraak. Maar dat gebeurt met een anoniem nummer. Omdat veel mensen die niet opnemen is het verzoek om dat in deze tijden wel te doen.
Het noodnummer “112” is het enige noodnummer waarnaar je in heel Europa gratis kan bellen als je dringend hulp nodig hebt van de brandweer, een medisch team of de politie.