Van Gilse Geleisuiker is onbeperkt houdbaar, maar de geleerkracht kan na verloop van tijd minder worden. U kunt de jam, gelei en confiture ongeopend een jaar bewaren. Na opening is de jam gekoeld beperkt houdbaar.
Zorg er altijd voor dat jam in goed gesteriliseerde flessen zit en dat de potten goed vacuüm zijn. Stelregel is dat jam gemaakt met gewone (gelei)suiker ongeveer een jaar houdbaar is, met 2:1 ongeveer 6 maanden en met de 3:1. Jam zonder suiker is kort houdbaar.
Volgens Geert Van Aelst van Tiense Suiker heeft suiker geen vervaldatum. "Suiker bevat geen water en daardoor kunnen er zich geen micro-organismen in ontwikkelen. Dus je kan suiker héél lang gebruiken, maar dan moet het pak wel op een droge plaats, zoals een kast, bewaard worden."
De Geleisuiker Speciaal is bedoeld voor het maken van halfzoete jam, de standaard Geleisuiker is bedoeld voor het maken van zoete jam.
Jam bederft niet snel door hoog suikergehalte. Bederf herken je snel door goed te kijken, ruiken of proeven.
Producten zoals pindakaas en hagelslag zijn, zéker ongeopend, tot ver na de THT-datum nog eetbaar. Dit geldt ook voor jam, maar dat komt door het hoge suikergehalte. Eet je jam met minder of geen toegevoegde suikers? Dan kan het iets eerder bederven.
Geopende Jam kan in de koelkast tot 1 jaar bewaard worden. Dit geldt ook voor de Confituur, Gelei en Marmelade. Ongeopende zelfgemaakte Jam kan op een droge, koele en donkere plaats 6 tot 12 maanden bewaard worden. Geopende zelfgemaakte Jam kan in de koelkast tot 3 maanden bewaard worden.
Gebruik voor 1 kilogram schoongemaakt fruit 1 kilogram geleisuiker. Je kunt ook geleisuiker speciaal kopen, daar zit minder suiker in. Tip: je kunt ook pectine-arm fruit combineren met pectinerijk fruit zoals bessen of appel. Dan wordt je jam vanzelf wat dikker.
De gemiddelde prijs van Van Gilse Geleisuiker is €1,31.
Geleisuiker. Geleisuiker is geen suiker om mee te bakken, maar kan wel een onderdeel zijn van een ingrediënt in je baksel. Met behulp van geleisuiker maak je namelijk heel eenvoudig jam en dat gebruik je dan weer in je baksel. Wil je dus je eigen jam maken dan kun je het jezelf makkelijk maken met geleisuiker.
Zelf noodrantsoen samenstellen
Je kunt ook zelf een noodrantsoen samenstellen met lang houdbare producten uit de supermarkt. Denk aan water in flessen of pakken, lang houdbare melk, havermout, pinda's, pasta of rijst en ingeblikte groente, fruit, bonen en vis.
Droog bewaren. Van Gilse Geleisuiker is onbeperkt houdbaar, maar de geleerkracht kan na verloop van tijd minder worden. U kunt de jam, gelei en confiture ongeopend een jaar bewaren. Na opening is de jam gekoeld beperkt houdbaar.
De oplossing? voeg extra pectine toe en kook het een minuutje. Die extra pectine kan in de vorm van citroensap of pec/pec plus of agaragar. laat alles verder koken, ongeveer 20 minuten, nadat de massa de eerste keer begon te koken.
Is je confituur te lopend? Doe 'm dan uit de bokaaltjes, breng 'm opnieuw aan de kook en voeg er wat extra pectinepoeder en een scheutje citroensap aan toe. Let goed op de kooktijd die aangeduid staat op de verpakking van het pectinepoeder: als de pectine te lang of te kort meekookt, werkt hij niet.
Deze Geleisuiker 1 kg is nu in de aanbieding bij ALDI. Bekijk ook de actuele ALDI folder voor meer scherpe aanbiedingen en kortingen.
verkopen jullie ook geleisuiker? Helaas verkopen wij geen geleisuiker Anja, maar dat is wel een goed idee! We geven je wens hiervoor door aan onze inkopers.
Wat is geleisuiker? Geleisuiker is kristalsuiker met natuurlijke, smaakloze appelpectine en citroenzuur. Dit zorgt ervoor dat bij het maken van jam, de jam verdikt, zonder dat de jam lang ingekookt hoeft te worden.
Te dun? Kook de jam of gelei nog wat langer. Dit is de meest snelle en makkelijke manier om te dunne jam of gelei te corrigeren. Je kunt ook extra (gelei)suiker, appelsap of pectinerijke vruchten toevoegen.
Citroensap vind je eigenlijk terug in alle recepten voor jam, omdat ze ervoor zorgt dat je jam zich tot een goede gel transformeert n omdat het helpt de bacteriën te doden. Daarnaast is het ook gewoon een lekkere toevoeging aan de smaak van je jam. Je kunt het zo gek maken als je wilt.
Bij de bereiding van jam worden de vruchten gepureerd of tijdens de bereiding fijngehakt. Bij de bereiding van gelei wordt alleen het sap van de vruchten gebruikt. Marmelade wordt gemaakt met (de schillen van) citrusvruchten en heeft hierdoor een bitterzoete smaak.
U mag confituur pas invriezen wanneer die volledig is afgekoeld. Bokalen zijn ideaal, omdat ze extreem hittebestendig zijn en beter bestand tegen spanning, maar in principe kunt u elk recipiënt gebruiken.
Als je de potten steriliseert kan je ze buiten de koeling meer dan een jaar bewaren. Dan moet je iets meer dan in een schone pot. Zoals je ze nu hebt geconserveerd zal het wel even goed blijven in de koeling.
Bewaar je confituur steeds op een donkere, droge en koele plaats. Een kelder of donkere gang is hiervoor de perfecte plaats. Eens de pot confituur geopend is, is het belangrijk om die te bewaren in de koelkast.