Als de QR-codelezer de code echter niet kan lezen, kunt u De QR-code niet scannen selecteren en de code en URL handmatig invoeren in de Microsoft Authenticator-app. Zie Handmatig een account toevoegen aan de app voor meer informatie over het handmatig toevoegen van een code.
Als u wordt gevraagd een nieuwe beveiligingscode in te voeren, maar de app genereert geen nieuwe code of de code werkt niet, dan kan het zijn dat de tijd op uw toestel niet correct is gesynchroniseerd. Ga naar het hoofdmenu van de Authenticator-app door de drie stippen rechtsbovenaan te selecteren.
Selecteer in de authenticator-app [drie puntjes] en vervolgens + Account toevoegen. Kies het accounttype en selecteer Een QR-code scannen. Scan de code die wordt weergegeven op het scherm in stap 4. Selecteer Voltooien op de pc om de installatie te voltooien.
Als je je back-upcodes bent kwijtgeraakt, kun je deze intrekken en nieuwe ontvangen. Ga naar het gedeelte Verificatie in 2 stappen van je Google-account. Selecteer Codes tonen. Selecteer Nieuwe codes genereren.
Mocht de verificatiecode uit de Google Authenticator app onverhoopt nog steeds niet geaccepteerd worden, dan kan je altijd de juiste code via SMS opvragen. Log hiervoor eerst in via de inlogpagina door je gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren. Je wordt nu gevraagd om de verificatiecode in te voeren.
Een authenticator is een app die je koppelt aan je account, zodat je een andere manier hebt om in twee stappen in te loggen. Zodra de app aan je account is gekoppeld, levert deze een wisselende en unieke 6-cijferige code die toegang geeft tot je account, op dezelfde manier als de SMS-codes dat doen.
De meestgebruikte apps zijn Authy (Android, Apple), Google Authenticator (Android, Apple) en Microsoft Authenticator (Android, Apple). Ze werken met alle websites en diensten die een tweefactorauthenticatie-app ondersteunen.
Op het verificatiecodescherm kun je de code opnieuw aanvragen. Als je geen sms ontvangt, tik je op Sms opnieuw verzenden. Als je een mobiele verbinding hebt en de sms niet ontvangt, kun je vragen om gebeld te worden door op Bel me te tikken.
De authenticator herstellen als u op een ander apparaat bent ingelogd op het account. Als u op een ander apparaat nog altijd bent ingelogd op het account, kan het zijn dat u geluk hebt. Open uw accountinstellingen en reset de authenticator — dat wil zeggen, koppel deze aan de app op de nieuwe telefoon.
Het item dat u nodig hebt staat meestal ergens op het tabblad beveiliging. Deze optie werkt bijvoorbeeld met Google-accounts als u bent aangemeld bij een van de apps van het bedrijf, zoals YouTube.
Stap 2: Scan de QR-code
Open de ingebouwde camera-app op uw geschikte Android-telefoon of -tablet. Richt de camera op de QR-code. Tik op de banner die op uw Android-telefoon of -tablet wordt weergegeven. Volg de instructies op het scherm om het inloggen te voltooien.
Met verificatie in 2 stappen (soms authenticatie in 2 stappen genoemd) kun je een extra beveiligingslaag aan je account toevoegen voor het geval je wachtwoord wordt gestolen. Nadat je verificatie in 2 stappen hebt ingesteld, kun je inloggen op je account met: Je wachtwoord. Je telefoon.
Er zijn versies van de Google Authenticator beschikbaar voor Android, Blackberry en iOS. De Authenticator regelt tweestapsverificatie voor de apps. Wanneer je inlogt moet je naast je wachtwoord ook een zescijferige code invullen die je via de Authenticator krijgt.
Eerst krijg je de vraag of je een iPhone of Android gebruikt. Vervolgens komt er een QR-code in beeld te staan. Open nu de applicatie op je nieuwe smartphone en druk op de knop voor het scannen van een barcode. Eerst moet je nog toegang geven tot de camera van je telefoon, maar daarna kun je de code scannen.
Google Authenticator-app
Google Authenticator is de populairste Android authenticator-app en dat is niet onterecht. Dit programma heeft namelijk alles in huis om op een toegankelijke manier met tweestapsverificatie aan de slag te gaan.
Voortaan kun je al je accounts overzetten door simpelweg met je nieuwe telefoon een qr-code te scannen, die op het scherm van je oude toestel verschijnt. Hieronder lees je hoe het werkt. Dat was het! Nu zijn al je accounts geïmporteerd en kun je Google Authenticator simpel en snel gebruiken voor tweestapsverificatie.
Op papier is er een verschil tussen tweefactorauthenticatie en tweestapsverificatie. Bij tweefactorauthenticatie gaat het om twee stappen met allebei een andere factor. Naast dat je iets weet, heb of ben je iets. Bij tweestapsverificatie is er ook sprake van twee stappen, maar slechts van één factor of type informatie.
Een hacker kan bijvoorbeeld proberen malware op uw systeem te installeren die de code uit Google Authenticator kopieert. In dat geval heeft hij of zij nog altijd maar een paar seconden de tijd om de code te onderscheppen en in te voeren voordat u zelf toegang hebt.
Bij tweestapsverificatie heeft een hacker aan je gebruikersnaam en wachtwoord niet genoeg: ze hebben ook toegang nodig tot de extra middelen die je gebruikt om in te loggen. Het betekent dat je dus beter tegen cybercriminelen beveiligd bent.
Iedere toepassing die gebruikt maakt van de ingebouwde Google Authenticator-functie moet beschikking hebben over alle shared secrets. Dat is onveilig! Je bouwt namelijk een security gevoelige sleutel in je toepassing die toegang heeft tot al je wachtwoorden en creëert daarmee dus een goudmijn voor hackers.
Google Authenticator geeft codes voor al uw accounts, waardoor authenticatie in twee stappen op uw telefoon mogelijk is. Google Authenticator is gratis te gebruiken en beschikbaar voor iOS en Android.