Warmtewerende folie heeft als specifieke functie de warmte van buiten ook daadwerkelijk buiten te houden. Dit komt vooral van pas bij grote glasoppervlakten. Glas laat vrij gemakkelijk warmte en zonlicht door en dit kan tot een serre-effect leiden. Deze soort folie kan dat serre-effect in zekere mate beperken.
Het warmtewerende folie heeft een isolerend effect waardoor het je huis wel 7 tot 8 graden koeler kan houden.
Water- en hittebestendig folie
Dat is het zogeheten Aslan folie. Dit folie is professioneel plakfolie dat zowel geschikt is voor binnen- als buitengebruik. Dit folie kan tegen temperaturen van -30º tot +80º. Tevens is het waterbestendig.
Spiegelfolie, de meest effectieve zonwerende folie!
Zonwerende raamfolie houdt deze warmte tegen. Direct na het aanbrengen van de folie merkt u het verschil in het doorstromen van warmte. Deze glasfolie bevat speciale metaaldeeltjes welke de UV- en infraroodstraling reflecteren en daardoor tegenhouden.
Met uitzondering van het zonwerende folie, wat nooit geschikt is voor dubbel glas, zijn alle folies uit deze collectie geschikt voor ieder type beglazing, behalve getint glas.
Er zit nl een lijm laag aan de plak kant, het is dus geen antistatische folie, zoals de decoratie folie die je op ramen kunt plakken. Verder moet ik zeggen dat ik er heel veel profijt van gehad heb, het was zeker 5 graden koeler in huis.
HR, HR+ en hoger glas mag niet aan de binnenzijde geplakt worden met (donkergetinte) zonwerende raamfolie. Doordat er in het HR++ glas een flinterdunne ' zonwerende laag ' zit werkt dit elkaar tegen. Dit kan lijden tot een thermische breuk. HR, HR+ en HR++ glas mag dus alleen aan de buitenzijde geplakt worden.
Raamfolie isoleert een stuk minder goed dan HR++ glas en triple glas. Het geeft dus minder comfort en je bespaart (veel) minder op je energieverbruik. Kozijnfolie is wel veel goedkoper dan nieuw glas: als je het zelf aanbrengt, kost het maar € 2,50 per vierkante meter.
Prijs zonwerende folie
Afhankelijk van de tint, het merk en de afmetingen betaal je gemiddeld iets van een 30 à 50 euro per 1 x 1,5m folie. Uiteraard zijn er ook duurdere en goedkope varianten. Kijk altijd naar de zonnewarmtereductie en de lichtdoorlaatbaarheid.
Warmtewerende folie heeft als specifieke functie de warmte van buiten ook daadwerkelijk buiten te houden. Dit komt vooral van pas bij grote glasoppervlakten. Glas laat vrij gemakkelijk warmte en zonlicht door en dit kan tot een serre-effect leiden. Deze soort folie kan dat serre-effect in zekere mate beperken.
Doe overdag de zonneschermen omlaag en sluit de gordijnen: zo hou je de warmte buiten. Hou ramen en deuren overdag dicht. Dat voelt misschien raar, maar door open ramen en deuren stroomt de warmte juist naar binnen. Maar blijf wel ventileren voor gezonde lucht in huis.
Thermische breuk kan in principe ontstaat in elk soort glans. Het beplakken van een folie op een raam vergroot deze kans dat dit kan gebeuren. Bij enkel glas en dubbel glas is het risico het laagste en kan zowel aan de binnenkant als de buitenkant een raamfolie worden aangebracht.
De beste wrapfolie voor keukenkastjes is de Plakfolie Mat Zwart. Met deze mat zwarte plakfolie creëer je in een handomdraai een nieuwe look voor de keuken.
Wat is radiatorfolie? Radiatorfolie ziet eruit als zilverfolie. Het zorgt ervoor dat de warmte die jouw radiator uitstraalt niet meer naar buiten ontsnapt. Zo benut je je warmte van jouw radiator effectiever én bespaar je direct op je gasverbruik.
Bij een radiator met één plaat is het beter om geen radiatorfolie aan de radiator plakken. Bevestig de radiatorfolie in dit geval aan de muur, omdat je anders de plaat inpakt en hierdoor de warmteafgifte van de radiator aan de ruimte beperkt.
Radiatorfolie houdt stralingswarmte tegen
Radiatorfolie is gewoon een soort aluminiumfolie. En elke padvinder weet dat aluminiumfolie goed werkt om bananen of aardappels te poffen op een kampvuur zonder dat je eten aanbrandt.
Neem de maten van het raam op en neem deze maten over op de zonwerende folie. Plak hiervoor de folie met de verkeerde kant op het raam. Haal daarna de beschermfolie van de raamfolie weg. Maak met een plantenspuit het raam en de achterkant van de folie een beetje vochtig met water en wat zeepsop.
Isolerende raamfolie
Zeker wanneer je enkel glas hebt is het voordelig. Terwijl isolerende raamfolie de warmte in de zomer buitenhoudt, houdt ze deze in de winter net binnen. Isolerende raamfolie heeft dus een positief effect op zowel je wooncomfort als op je energiefactuur.
Uv-folie is een stevige polyester film met een volledig doorzichtige lijmlaag. De raamfolie is uv-werend en geeft onbelemmerd zicht door het glas. Uv-folie houdt 99,9% van de ultraviolette straling A & B tegen. Hierdoor zullen kwetsbare voorwerpen en materialen aanzienlijk minder snel verkleuren.
Een screen monteer je vlak boven het raam en laat je vervolgens vlak voor het raam naar beneden zakken. Op deze manier bedek je het raam deels of helemaal. Het screendoek weert de zon en houdt de stralen buiten.
Het isolerende glasfolie zorgt voor maar liefst 50% minder warmte verlies en dat is natuurlijk niet verkeerd in de koude wintermaanden. Aangezien er minder warmte verloren gaat hoeft de verwarming minder vaak of minder warm aan en dat zorgt er voor dat het dus ook nog eens voordelig werkt voor je portemonnee.
Gemiddeld gezien betaal je voor glasfolie 50 euro per vierkante meter inclusief plaatsing. Kozijnfolie kost maar 10 tot 15 euro per vierkante meter.
Zandstraalfolie op dubbel en enkel glas
Deze folies zijn bedoeld om de privacy in de woning te verbeteren, maar houden geen warmte of straling van de zon tegen. Je kunt deze raamfolie op HR++ glas aanbrengen, maar natuurlijk ook op regulier dubbel glas. De raamfolie wordt aan de binnenzijde van het raam aangebracht.
Een thermische breuk in glas ontstaat door temperatuurverschillen in het oppervlak van het glas. Wanneer er bij gewoon floatglas een temperatuurverschil van meer dan ca. 30°C in het glasoppervlak optreedt, ontstaan er te hoge spanningen in het glas. Daardoor breekt de ruit op een bijzondere manier.
HR++-glas heeft een extra isolerende folie, maar deze is onzichtbaar. Je kan erachter komen welk soort dubbel glas je hebt door te kijken op de aluminium strip tussen de glasplaten. Zie je de letters HR: dan is het HR++-glas. Staan er geen letters, of wel letters maar geen HR: dan is het meestal dubbel glas.