Wanneer u geneesmiddelen ter bestrijding of voorkoming van infecties (antibiotica) moet gebruiken, wordt geadviseerd om deze twee uur voor of na Fluimucil 600 mg tabletten in te nemen. Dit geldt niet voor geneesmiddelen die de werkzame stof loracerbef bevatten.
Heeft u te veel van dit middel ingenomen? Klachten die kunnen voorkomen zijn: misselijkheid, braken en diarree. Wanneer u teveel van dit middel heeft gebruikt, neem dan onmiddellijk contact op met uw arts of apotheker.
Acetylcysteïne maakt het slijm dunner en dus minder taai en zorgt er hierdoor voor dat het slijm gemakkelijker is op te hoesten. Het wordt daarom gebruikt bij een productieve hoest (slijm-hoest). De werking begint na 2 tot 4 uur. Het effect duurt enkele uren tot een hele dag.
Wat is Fluimucil Antibiotic en waarvoor wordt dit medicijn gebruikt? Medicijn voor lokaal gebruik in de luchtwegen. Het bevat acetylcysteïne voor het vloeibaar maken van de slijmen en thiamfenicol, een antibioticum dat de bacteriegroei afremt.
De werkzame stof in Fluimucil is acetylcysteïne. Fluimucil breekt taai, vastzittend slijm af. Je kunt het gebruiken bij slijmhoest zoals bij luchtwegaandoeningen als astma, bronchitis en taaislijmziekte.
Misschien kan er dan ook iets aan gedaan worden. Het is goed om naar de huisarts te gaan als één (of meer) van de volgende beweringen voor jou geldt: Je hoest (opeens) veel en vaak, en voelt je benauwd. Je hoest veel of vaak, en dit duurt langer dan 3 weken.
Diep in- en uitademen: Luchtstroming in de longen brengt het slijm in beweging. Breng slijm dat vastzit in beweging door diep in- en uit te ademen. De lucht moet vooral langs de plaats stromen waar het slijm vastzit.
Slijmoplosser: de vernevelaar
Bij vastzittend slijm wordt er door veel mensen snel naar een medicijn gegrepen. Echter, deze medicijnen kunnen nare bijwerkingen hebben. Een goedwerkend alternatief hierop is fysiologisch zout, een natuurlijk product dat ook al in uw lichaam voorkomt.
Gewoonlijk is 600–900 mg drie tot vier keer per dag.
In het algemeen zijn andere antibiotica, zoals penicilline of doxycycline, eerste keus. Alleen als deze middelen niet kunnen worden gebruikt of als de bacterie er ongevoelig voor is, zal de arts een cefalosporine-antibiotica voorschrijven. Voorbeelden zijn cefaclor, cefalexine en ceftibuten.
Bij het vermoeden van ernstige paracetamolintoxicatie is acetylcysteïne het antidotum van eerste keus. Intraveneuze toediening van acetylcysteïne heeft hierbij de voorkeur, omdat niet-optimale therapie door braken (t.g.v. paracetamoloverdosering of bij orale inname van acetylcysteïne) is te voorkomen.
Als je hoest probeert je lichaam je luchtpijp en longen weer vrij van slijm te krijgen. Dit is een natuurlijke reactie van het lichaam. Als je veel hoest of vaak je keel schraapt, dan kan dat je slijmvlies irriteren. Je slijmvlies maakt dan weer meer slijm aan, waardoor je weer meer slijm ophoest.
Bij bronchitis heeft u vooral last van hoesten. Bij het hoesten komt er ook slijm mee. Ook kunt u last hebben van benauwdheid, een drukkend gevoel op uw borst, een piepende ademhaling, koorts en vermoeidheid.
Koorts. Hoofdpijn. Oorsuizen. Stomatitis, misselijkheid, braken, buikpijn, diarree.
Probeer dus altijd de oorzaak van het hoesten op te sporen, eventueel met hulp van een arts. Opgehoest slijm (sputum) kunt u gewoon doorslikken. Het slijm verdwijnt dan in de maag. Indien u dit vies vindt of indien u er misselijk van wordt kunt u het slijm ook uitspugen.
tot de orale mucolytica behoren broomhexine, dat de in het slijm aanwezige mucopolysaccharidevezels verbreekt, en acetylcysteïne en carbocisteïne, stoffen die sulfhydryl (SH) bevatten. Daarvan heeft acetylcysteïne (N-acetyl-L-cysteïne) een vrije SH-groep.
Een longontsteking kun je aan de volgende klachten herkennen: kortademigheid. hoesten. eventueel ophoesten van geel, groen of bruin slijm.
In de neus en de longen zijn trilharen aanwezig die het slijm met het virus naar de keel transporteren. Als de trilhaartjes de hoeveelheid slijm niet aan kunnen, dan kunt u gaan hoesten. Door te hoesten wordt het slijm versneld omhoog gebracht in de keel, waarna het slijm wordt doorgeslikt of uitgespuugd.
Vermijd voedingsmiddelen die slijmvormend kunnen werken: zoete melkproducten als melk, chocolademelk, allerlei soorten vla en pappen, chocolade; • vervang zoete melkproducten door zure melkproducten; zij veroorzaken minder slijmvorming.
Overdag staan of zitten we vaak rechtop, maar 's avonds belanden we vaak gestrekt op de bank en liggen we uiteindelijk plat in bed. Als de luchtwegen dan geïrriteerd raken, kan dit ontstane slijm zich gemakkelijk achterin de keel ophopen, waardoor er flink gehoest moet worden om de weg weer vrij te malen.
De symptomen van infecties zijn bij hen bovendien vaak atypisch. Dat betekent dat een longontsteking bijvoorbeeld zonder koorts en zelfs bijna zonder hoesten kan verlopen.
Een behandeling is vaak niet nodig. Vaak is het voldoende dat mensen gerustgesteld worden dat er geen ernstige oorzaken voor overmatig slijm in de keel zijn. De klacht verdwijnt hierna vaak geleidelijk vanzelf, met af en toe nog opspelen van de klacht. Na verloop van weken tot maanden is het vaak definitief verdwenen.