Als u in Turkije woont, kunt u dit visum aanvragen bij de Nederlandse ambassade in Ankara of bij het Nederlands consulaat-generaal in Istanbul. Sinds 17 september 2022 zijn er geen coronaregels meer voor reizigers naar Nederland.
Gaan er vanuit Turkije, familie of vrienden op reis naar Nederland voor een kort verblijf? Dan moet daarvoor een Schengenvisum worden aangevraagd bij de Nederlandse ambassade. Met een Schengenvisum mogen Turken maximaal 90 dagen in het Schengengebied verblijven.
Visum Turkije online aanvragen
Het visum voor Turkije kan eenvoudig en snel online worden aangevraagd. De kosten bedragen € 49,95 per persoon en betalen kan veilig middels iDeal, Bancontact, creditcard of PayPal.
Als je iemand wilt uitnodigen, die voor zijn reis naar Nederland een visum nodig heeft (en die bij jou mag logeren), dan heeft deze persoon voor het krijgen van een visum een 'bewijs van garantstelling en/of particuliere logiesverstrekking' nodig. Een voorwaarde is dat het bezoek niet langer dan 90 dagen duurt.
U wilt naar Nederland komen voor uw partner. Dan krijgt u mogelijk te maken met de aanvraag van een visum en een verblijfsvergunning en inburgering. U wilt uw partner naar Nederland halen. Lees de vragen en antwoorden over immigreren naar Nederland.
Je hebt een verblijfsvergunning voor Turkije nodig als je langer dan 3 maanden in het land blijft. Als je eenmaal de maximale 90 dagen verblijf 'verbruikt' hebt, mag je 3 maanden niet meer terugkomen. Daarna mag je pas een nieuw visum aanvragen.
U heeft een verblijfsvergunning nodig als u langer dan 90 dagen in Nederland verblijft. En als u niet de nationaliteit heeft van een land van de Europese Unie (EU), Liechtenstein, Noorwegen, IJsland of Zwitserland. Vaak heeft u ook een machtiging tot voorlopig verblijf (mvv) nodig.
Of u zonder visum naar Nederland mag reizen, hangt af van uw nationaliteit. U mag zonder visum maximaal 90 dagen per 180 dagen in Nederland verblijven. COVID-19: U kunt alleen naar Nederland reizen als u bent vrijgesteld van het EU-inreisverbod.
Waar kun je allemaal heen zonder visum? Als bezitter van een Nederlands of Belgisch paspoort kun je uiteraard zonder visum reizen naar alle landen in Europa (met uitzondering van Rusland). Ook de meeste landen in het Caribisch gebied, Zuid-Amerika, Midden-Amerika en in de Pacific kun je zonder visum bezoeken.
Een visum voor Nederland vraagt u aan bij de Nederlandse ambassade of het Nederlandse consulaat in het land waar u woont. Aanvragen bij een ambassade van een ander Schengenland waar Nederland door vertegenwoordigd wordt in het land waar u woont, kan ook. Dit Schengenvisum geldt voor een verblijf van 90 dagen.
Voorwaarden om garant te kunnen staan
Uw inkomen is ten minste gelijk aan het minimumloon (exclusief vakantiegeld). Voor echtparen geldt een gezamenlijk inkomen van ten minste het minimumloon (exclusief vakantiegeld).
Hoe lang duurt het aanvragen van een visum voor Nederland? In normale situaties zal de ambassade binnen 15 kalenderdagen een beslissing nemen. Deze beslistermijn is wettelijk bepaald en is opgenomen in de Europese visumcode (Termijn Verordening (EG) 810/2009).
De IND toetst of u aan alle voorwaarden voldoet om een verblijfsvergunning te krijgen. Binnen 90 dagen hoort u of u een verblijfsvergunning krijgt of niet. De verblijfsvergunning is meestal 5 jaar geldig en kan worden verlengd. Na 5 jaar kunt u een verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd aanvragen.
Referent in Nederland vraagt verblijfsvergunning aan
Deze haalt u naar Nederland. De referent kan een erkende werkgever zijn. Maar ook een onderwijsinstelling of een partner waarmee u gaat samenwonen. Uw referent vraagt de verblijfsvergunning aan bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) in Nederland.
Een inreisverbod betekent dat u niet mag reizen naar Nederland en alle andere landen van de EU/EER (behalve Ierland) en Zwitserland.
U woont minimaal 3 jaar in Nederland met een verblijfsvergunning voor verblijf als familielid bij een Turkse werknemer.
Als iemand zonder verblijfsvergunning in Nederland verblijft betekent dat wel dat hij: geen recht heeft op onderdak en sociale zekerheid. elk moment in vreemdelingendetentie opgesloten kan worden 'ter fine van uitzetting'. een terugkeerbesluit en inreisverbod kan krijgen.
Als de IND jouw asielaanvraag afwijst, moet je van de Nederlandse overheid terugkeren naar je land van herkomst. De overheid vraagt je het asielzoekerscentrum te verlaten. Mogelijk kom je op straat te staan, al is dat niet in alle situaties zo. Gezinnen met kinderen krijgen bijvoorbeeld altijd opvang.
Turkije heeft een visumplicht waarbij het visum voor Turkije enkel te gebruiken is gedurende de geldigheidstermijn van 180 dagen. Binnen deze periode mag u een onbeperkt aantal reizen naar Turkije maken. Desondanks mag u in totaal maximaal 90 dagen in Turkije verblijven, aaneengesloten of verdeeld over meerdere reizen.
De huidige norm is 500 dollar of euro per maand. Als u dus een Ikamet voor 6 maanden aanvraagt dient er minimum 3000 euro op uw bankrekening te staan. Alvorens u een bankrekening in Turkije kan openen dient u een belastingnummer in Turkije aan te vragen.
Nee, je hebt geen visum (meer) nodig voor Turkije. Deze verplichting is in maart 2020 komen te vervallen. LET OP! De informatie op deze pagina is toegespitst op reizigers met een Nederlandse nationaliteit.