Maar over het algemeen kan wel gesteld worden dat een tepelpiercing meer tijd nodig zal hebben om te helen dan de meeste andere piercings. De genezingsperiode varieert van 3 maanden tot meer dan een jaar. Laat een tepel piercing die net is gezet de eerste 3 tot 6 maanden zitten totdat de wond genezen is.
Het uitgroeien van een piercing is het omhoog uit de huid duwen van het sieraad! Hierbij komt steeds meer en meer zichtbaar van het staafje of ringetje. Dit kan komen door foutieve plaatsing of doordat het lichaam het sieraad afstoot. Uitgroei of afstoting van een piercing kan op alle plaatsen voorkomen.
Hoe snel een gaatje dichtgroeit verschilt per persoon. Meestal groeien piercings het eerste jaar nog dicht wanneer het sieraad er een dag uit is. Na een jaar is het vaak wel mogelijk om het sieraad iets langer uit te laten, mits het helemaal genezen is.
Symptomen van piercing afstoting
Als je lichaam een piercing afwijst, kan je de volgende symptomen ervaren: - De sieraden zijn merkbaar verplaatst. - De hoeveelheid weefsel tussen de ingangs- en uitgangsgaten van de piercing wordt dunner (er moet minstens een halve centimeter weefsel tussen de gaten zitten).
De roodheid en zwelling kunnen enkele weken aanhouden. Als er al bloed zichtbaar is dan is dit slechts de eerste paar dagen. Ook zal er wondvocht uit de piercing komen tijdens de genezing, dit kan maanden aanhouden.
Na hoeveel dagen heb je blijvende oorbel gaatjes? Na 6 tot 8 weken zijn ze meestal genezen, na een jaar genezen te zijn met sieraadjes erin zullen ze waarschijnlijk (meestal, niet bij iedereen, niet bij iedere piercing of oorbel) niet zo snel meer dicht gaan, hooguit wat krimpen.
Risico's. Tepelpiercings vragen geduld en zijn niet zonder risico. Tepelpiercings kunnen een jaar nodig hebben om volledig te genezen, met infecties en afstotingen als meest voorkomende problemen. Het is belangrijk om direct naar een arts te gaan als een van deze problemen zich voordoet.
Vergeten dat je een piercing hebt wel! Geef je piercing voldoende lucht, dus plak hem niet continu af, en draag niet voortdurend een B.H. na het zetten van een tepel piercing. Als je een tepelpiercing heb laten zetten moet je er ook op letten dat in sommige BH's je tepel kantelt. Dit geeft irritatie bij de wond ingang.
Reactie op piercing 2: Afstoting of uitgroeien
Dit houdt in dat je lichaam de piercing letterlijk van je lichaam af gaat stoten, duwen, uitgroeien. Dit zie je soms door ineens roodheid, jeuk, vervellen te zien aan de huid op of om je piercing. De roodheid kan donkerder worden.
De zenuwen en bindweefsels rond de tepel zijn delicaat en gevoelig. Als je merkt dat je de piercing niet zelf kunt verwijderen, ga dan naar een professional en laat de piercing door hem of haar verwijderen. Je huid kan beschadigd raken of zelfs scheuren als je probeert de piercing met kracht of onjuist te verwijderen.
Een tragus piercing wordt gezet in een gedeelte van het oor dat bestaat uit kraakbeen. Deze piercing zit amper in de weg tijdens het slapen en geneest vaak sneller dan elke andere piercing die in kraakbeen wordt gezet.
Je maakt de zoutoplossing met zout en gekookt water. Vervolgens week je je piercing hier in zodat de doorbloeding gestimuleerd wordt en korstjes los kunnen laten. Daarna spoel je even na met schoon, warm water en laat je het geheel opdrogen. Een andere methode is schoonmaken onder de douche met alleen warm water.
Seksuele voordelen. Heel fijn om te weten: een tepelpiercing kan een positief effect hebben op je seksleven. Als je tepels van zichzelf niet zo gevoelig zijn, kan een nipple piercing daar verandering in brengen. Het zou zo maar kunnen dat je het ineens fantastisch vindt als je partner aan je tepels likt of friemelt.
Omdat de tepel zich kan intrekken, wordt de piercing zo dicht mogelijk tegen de tepelhof aan gezet. De tepelhof is het gekleurde stukje huid rondom de tepel. Meestal komt het sieraad horizontaal te zitten, maar elke richting is mogelijk. Je kunt zelfs meerdere piercings in één tepel laten zetten.
Knip wat af van het kussentje en het plakkende gedeelte en doe dit dan achter de piercing (zie foto hieronder). Op deze manier kun je het sieraad dus in de piercing laten zitten totdat het je lukt om aan een vervangend topje/balletje of geheel nieuw sieraad te komen.
Gepiercede tepels zijn niet altijd stijf. Tijdens het zetten moet dat wel, maar daarna zijn het gewoon weer normale tepels.
Deze piercings staan erom bekend dat ze het meest pijn doen, dus als je iemand mee wilt nemen om je hand vast te houden zal niemand daar wat van zeggen. Een daith piercing is een gaatje in het stuk kraakbeen in je binnenoor, boven de gehoorgang.
De genezing varieert van 3 maanden tot 1 jaar. (theoretisch) dit is bij iedereen anders. Tenzij je, je strikt aan de verzorging houd. KRAB EN PULK NIET AAN JE HUID/PIERCING DIT OM ONTSTEKINGEN TE VOORKOMEN.
De navelpiercing wordt opgevolgd door de neuspiercing met 19%. De derde plek is voor het oor (oorlel niet meegerekend) met 13%. Bij mannen is de tepelpiercing met 18% het meest populair, opgevolgd door de wenkbrauw piercing met 17,5 %.
Jongeren van 12 tot 16 jaar mogen geen tatoeage op het hoofd, de hals, de polsen of handen. Zij mogen ook geen genitale piercing. Bij meisjes is een tepelpiercing verboden. Jongeren van 16 jaar en ouder mogen zelf bepalen of ze een tatoeage of piercing laten zetten.
Een ingetrokken tepel trekt in het midden naar binnen toe. De tepel kan er altijd zo uitzien of alleen indien gestimuleerd. Soms trekken ingetrokken tepels zich verder terug zodat ze helemaal niet meer boven de tepelhof uitsteken of ze kunnen zelfs nog dieper in het borstweefsel zinken.
Piercings die door zacht weefsel gezet zijn, hebben de grootste kans om weer helemaal dicht te groeien. Denk hier dan bijvoorbeeld aan het dichtgroeien van je tongpiercing, lippiercing, tepelpiercing of genitale piercings.
Pijn, pus, zwelling en warm
Doet je piercing erg zeer, komt er dik/gekleurd vocht uit, is ie flink opgezwollen, stinkt het en voelt het warm aan? Neem dan meteen contact op met je huisarts.
Je moet niet met een verse piercing gaan draaien of wiebelen, reden nummer 1 van irritaties en ontstekingen. Je piercing kan hoe dan ook niet vast groeien aan de huid! Elke keer als je met de piercing gaat draaien of wiebelen ben je het wondje aan het irriteren en opnieuw kapot aan het maken.