Soms heeft het te maken met de keuze van de inkt, maar de zon is de grootste boosdoender waardoor je tattoo vervaagt. Soms zit je tattoo gewoon op een plek waardoor het sneller vervaagt, zoals op je vinger of op je voet. Alle tattoos vervagen uiteindelijk. Bij de een wat meer en sneller, dan bij de ander.
Tattoo moet genezen
En die wond moet helen. Daarom wordt geadviseerd om 'm goed in te smeren met bijvoorbeeld Bepanthen, er zeker drie weken mee uit de zon te blijven en ook niet te gaan zwemmen. Maar na die drie weken, is de tattoo nog lang niet volledig genezen - dat kan nog wel een jaar duren.
In het algemeen zal je tattoo sneller vervagen op plaatsen waar de zon komt of die worden blootgesteld aan andere elementen. Draag jij bijvoorbeeld iedere dag een rugzak? Dan laat je het best geen tattoo op je schouder zetten, want door de wrijving met de bandjes zal die sneller vervagen.
De buitenste huidlagen van een tattoo moeten na zo'n 2 tot 3 weken geheeld zijn, zodat je er geen hinder meer van ondervindt in je dagelijkse leven. Het volledige genezingsproces in alle huidlagen kan echter 4 tot 6 maanden duren.
Een te ver opgerekte huid
Als tijdens het tatoeëren de huid teveel wordt uitgerekt vergroot je de kans op een tattoo blowout. Om ervoor te zorgen dat de tattoo naald op de juiste plaats in de huid wordt gezet, wordt de huid altijd een heel klein beetje strak getrokken, waardoor er een glad oppervlak ontstaat.
Een tattoo blijf langer mooi dan je denkt
Geen enkele reden voor paniek, want ook al gebeurd dit, het motief blijft een leven lang goed. Een paar uitzonderingen daargelaten, maar die heb je altijd. Vind je dat jouw tattoo (of het motief) toch een opfrisbeurt kan gebruiken, dan is retouching iets om over na te denken.
Dat je eens in de zoveel jaar een tatoeage moet laten bijwerken, staat vast. Er zijn verschillende manieren waardoor een tattoo vervaagt. Blootstelling aan de zon, gewichtstoename, verslappen van de huid en wrijving.
Vaak kun je bij je polsen al je aderen zien lopen door de dunne huid, niet gek dat het zetten van een tatoeage daar dus erg pijnlijk kan zijn. Daarbij liggen de zenuwen vrij dicht aan de oppervlakte, waardoor je er ook meer van zal voelen. En dan vooral op je wervelkolom. De belangrijkste zenuwen lopen over deze baan.
Voor het slapen gaan mag je de tatoeage licht insmeren met de zalf die je hebt mee gekregen. Smeer de tatoeage niet dicht, maar zorg voor een dun laagje. Op die manier kan de wond blijven ademen. Draag er eventueel katoenen kleding overheen om zowel de tattoo als je beddengoed te beschermen.
Tegenwoordig is een tattoo lichter maken geen probleem meer. Dankzij de geavanceerde lasertechnieken is het mogelijk om je tattoo lichter te maken zonder dat er littekens of beschadigingen achter blijven. Vroeger waren deze technieken niet zo geoptimaliseerd als tegenwoordig, en zo raakte de huid flink beschadigd.
Hand tattoo's vervagen
Dit komt omdat je zoveel doet met je handen, je wast het super vaak en de huid beweegt meer. Dus mocht je overwegen om een tattoo op je vingers te nemen, houd er dan wel rekening mee dat je deze hoogstwaarschijnlijk af en toe moet bijwerken. Dat gezegd hebbende, vinger tattoo's zijn prachtig.
Eén van de meest pijnlijke plekken voor een tattoo is absoluut de tepel. Hier komen veel zenuwuiteinden samen, waardoor de pijn moeilijk te verdragen is. De nek, onderrug, bovenste ribben en het hoofd staan ook hoog op het lijstje van onze professionele tatoeëerders en de Barber DTS -crew.
Het beste antwoord. De kleur maakt niet uit, een tatoeage zal in de loop van jaren vervagen. Hoe snel dat gaat is afhankelijk van een 2 tal factoren; hoe dekkend en hoe diep is hij gezet ofterwel, wat voor kwaliteiten heeft de tattoeerder en de zon.
Laat je tattoo vooral niet uitdrogen! Als je tattoo te droog wordt, geneest het namelijk minder snel en heb je bovendien meer kans op korstvorming. Korstjes kunnen scheuren waardoor je tattoo weer kan gaan bloeden. Hierdoor kan je lelijke plekken in je tattoo krijgen en je je tattoo moet laten bijwerken.
Volgend jaar mogen tatoeëerders twee veel gebruikte inkt-pigmenten namelijk niet meer gebruiken. De kleuren Pigment Blauw 15:3 en Pigment Groen 7 worden vanaf januari 2023 verboden, omdat in deze pigmenten bepaalde stoffen zitten die kankerverwekkend zijn als ze door het lichaam gaan zwerven.
Een initiaal, een figuurtje of een hartje – bijvoorbeeld op je pols – kost doorgaans ongeveer 50 tot 100 euro.
Een tattoo in je gezicht, op je hoofd of in je nek zijn gevoelig. Ook de onderrug, de borst, de buik, de ribben, de ellenboog en de handen zijn gevoelig. Om de lijst af te maken zijn de knieën, de scheen en de enkel plekken die wat pijnlijker worden ervaren.
In tegenstelling tot de bovenarm zitten er in de onderarm geen spieren, waardoor de huid dichter op het bot ligt. Deze kan hierdoor gevoeliger zijn om te laten tatoeëren. Iedereen ervaart het tatoeëren echter anders. De een voelt nauwelijks iets, terwijl een ander zich wat flauw kan gaan voelen.
Hoelang blijft het resultaat? Over het algemeen is een tattoo permanent. Alleen een fineline is vergeleken met een traditionele tattoo veel zachter waardoor deze elk 3-5 jaar een touch up nodig heeft om de lijnen weer intens zwart te maken.
'Wat je eigenlijk bij een schaafwond meestal niet of minder snel doet'. Het genezingsproces. Je lichaam zwelt op en zal er de eerste 5 tot 7 dagen alles aan doen om zo min mogelijk bloedverlies te hebben en infecties tegen te gaan op de plek waar jij je tattoo hebt laten zetten.
Meestal begint de prijs bij €75 tot €100 euro voor een kleine tattoo.
Vrouwen vonden mannen met tattoos agressiever, dominanter, mannelijker en gezonder dan de blote mannen zonder tattoos.
Volgens onderzoek van Advanced Detmatology onder 600 mensen met een tattoo blijkt dat 78 procent van de mensen er spijt van heeft. Opvallend is dat 75 procent van de mensen met spijt niet langer dan een paar uur heeft nagedacht over het zetten van een tattoo. 91 procent heeft de tattoo laten zetten rond hun twintigste.
Jongeren van 12 tot 16 jaar mogen alleen een tatoeage met toestemming van de ouders (of voogd). De ouders moeten aanwezig zijn als de tatoeage of piercing wordt gezet. Jongeren van 12 tot 16 jaar mogen geen tatoeage op het hoofd, de hals, de polsen of handen. Zij mogen ook geen genitale piercing.