Ook nog een tip om je spons schoon te maken, is door hem gewoon in de vaatwasser te doen. Het werkt niet net zo goed als de bleektip, maar is wel een goeie vervanging. Plus, er komen zo geen chemische stoffen in de spons te zitten. Doe de vaatwasser wel op de hoogste temperatuur, zo worden de bacteriën goed gedood.
Je kunt een natuurspons ook in de wasmachine wassen, in een wasnetje en op wolprogramma met een zacht wolwasmiddel. De spons mag niet in contact komen met kokend water, dat is het enige waar een spons echt niet tegen kan. Na het wassen het water er goed uitdrukken en aan de lucht laten drogen.
Sponzen schoonmaken doe je zo
Verder nog een tip om je spons goed schoon te krijgen: leg een vieze spons na gebruik drie minuten in heet sodawater en spoel het daarna uit met koud water. De spons is weer als nieuw!
Schuursponsje schoonmaken met bleek
Laat je spons vijf minuten weken in een emmer die voor een vierde gevuld is met water en drie eetlepels bleek. Haal je schuursponsje er na het weken met handschoenen weer uit en wring 'm uit. Laat je spons vervolgens goed opdrogen waarna je 'm weer opnieuw kunt gebruiken.
Niet te lang gebruiken
Een échte regel is er niet te geven, maar je moet weten dat hoe vaak je die spons ook goed schoonmaakt, uitspoelt en droogt, ze nooit hélemaal schoon zal zijn en bacterievrij. Specialisten raden daarom aan je keukensponsje elke week te vervangen.
Sponsjes kun je inderdaad in de wasmachine doen, om ze schoon te krijgen. Ik zou ze niet bij de witte was doen, omdat je dan kans hebt op vlekken in je witte was. Liever dus bij de handdoeken. In de wasmachine worden de sponsjes dan wel schoon, maar niet ziektekiemenvrij.
Vind je de spons toch te fijn om weg te gooien? Spoel hem dan na elke wasbeurt goed uit en zorg ervoor dat je de spons niet laat drogen in de vochtigheid van een badkamer. Ook moet je de doucheaccessoire elke drie tot vier maanden vervangen. Merk je dat er al eerder bacteriën inzitten, gooi het dan direct weg.
Gebruik. Ze kunnen in de wasmachine gewassen worden op 40 graden. Je kunt ze ook gewoon in de vaatwasser met de vaat mee laten wassen! Huishouddoekjes die dagelijks gebruikt worden kunnen een bron van bacteriën zijn!
Tip: wil je toch een schuursponsje gebruiken, zorg er dan voor dat je minimaal 1 keer per week het sponsje vervangt.
De zachte schuurspons is een type spons dat bestaat uit een zachte sponslaag, gemaakt uit kunstmatig sponsmateriaal (viscose), met op één zijde een harde, vaak groene schuurlaag. De schuursponsjes bestaan in vele kleuren.
Maar hoe vaak moet je hem eigenlijk schoonmaken? Nou, het liefst elke dag. Bekijk het zo: je moet het sponsje toch nat maken, dus dan ben je al halverwege. De makkelijkste manier om je make-upspons schoon te maken is door over een blok zeep te wrijven.
Maak de spons om de een tot twee weken schoon. Als je je Beautyblender dagelijks gebruikt, maak de spons dan ongeveer een keer per week snel schoon. Maak je spons een keer in de twee weken schoon, ook al gebruik je hem slechts enkele keren per week.
#1 Maak je beautyblender nat in lauwwarm water. Door het water gaat het sponsje uitzetten en wordt het dus twee keer zo groot als de 'droge' variant. Ook zorgt de natte blender ervoor dat de foundation beter wordt opgenomen door je huid.
Deze ultra zachte Huidpraktijkshop sponsdoek is speciaal ontwikkeld om make-up te verwijderen, zónder je huid te beschadigen. Deze gezichstdoek van Huidpraktijkshop absorbeert make-up en dagelijks vuil en is ook geschikt voor verwijdering van reinigingsproducten, maskers en peelings.
Een sponsdoekje is een vaatdoekje van een sponsachtig materiaal. Het overtollige water knijpt u eenvoudig uit het sponsdoekje. Wringen is niet nodig.
Natuurlijke badspons
De natuurlijke spons is onbetwist de meest absorberende. Het is ook bijzonder effectief voor de lichaamsverzorging van de normale huid, want het bevordert de bloedsomloop en bevrijdt de huid van dode cellen.
Een natuurspons kan je het beste uitdrukken en niet wringen, want daar gaan ze van scheuren. Dus de natte spons in de hand(en) nemen en knijpen. Als je de spons goed behandeld zal hij jaren en jaren meegaan. Ze zijn nagenoeg onverslijtbaar!
Praktisch gezien is het een soort spons, gemaakt van tule, jeweetwel, die 'gaatjesstof' waar de rokjes van ballerina's van gemaakt zijn. Dit is in elkaar genaaid waardoor het een soort bal wordt, een puff.
Lap de ramen met een schone spons of inwasser
Met een inwasser of schone spons weekt u het vuil van de ramen. Dompel de spons of inwasser in het sop, knijp hem goed uit en was de ramen van boven naar beneden. Druk niet te hard op de spons of inwasser, dat veroorzaakt krassen.
Wanneer sponsjes niet goed drogen, is de kans op schimmel groter. Heel belangrijk dit dus goed te doen zodat jouw beautyblender langer meegaat. De beste manier om dit te doen is het drogen aan de droge lucht. Je kunt hiervoor de verpakking gebruiken van de beautyblender zelf.
Met een siliconen spons kun je je foundation namelijk op een zeer natuurlijke en egale manier aanbrengen. Door het sponsje nat te maken zorg je er tegelijkertijd ook voor dat de spons zich volledig opvult met water waardoor er geen foundation in de spons vast komt te zitten.
Het is natuurlijk de bedoeling dat je Beautyblender even mee gaat. Hoelang dit precies is hangt af van hoe vaak je de spons gebruikt. Maar gemiddeld kun je maximaal drie maanden aanhouden om je eitje te gebruiken. Dat betekent dat je er zorgvuldig mee om moet gaan.
Altijd eerst foundation! Doe je eerst de concealer, dan smeer je het er immers zo weer af met foundation. Hetzelfde geld voor roodheid rond je neus of op andere plekken: éérst foundation om de boel 'rustiger' te laten ogen, zo zorg je er ook voor dat je niet te ver doorslaat met het wegpoetsen.