Een prepaid simkaart is universeel en kan dus gewoon voor elke telefoon worden gebruikt. Voor elke simlockvrije telefoon wel te verstaan. Als je telefoon dus simlock vrij is kun je er elke simkaart insteken die je maar wilt en dan zal deze direct werken.
Een prepaid simkaart is een klein (sim)kaartje die je kunt gebruiken voor je mobiele telefoon, bijvoorbeeld je iPhone, smartphone, iPad en andere toestel. Hiermee krijg je toegang tot het netwerk van een provider en kan je bellen en gebeld worden.
In principe kan je elke simkaart overzetten naar een andere telefoon. Het kan overigens wel eens voorkomen dat de simkaart moet worden bijgeknipt. Dit is moet meestal wanneer je overstapt van een oud naar een nieuw toestel.
Bij sim only betaal je een maandelijks vast bedrag aan een provider, waarna je een bepaald aantal belminuten, sms'jes en/of internet ontvangt. Bij prepaid zit je niet vast aan maandelijkse kosten, maar betaal je vooruit (in het Engels: pre paid).
Ga naar www.imei.info en toets je IMEI-nummer in. Klick op 'Check'. Rechtsonder in het scherm verschijnt dan de status van van je simlock.
Simlock vrije telefoon kopen
Alleen als je een prepaid telefoon koopt, kan het zijn dat er een simslot op zit. Op een toestel met abonnement zit geen simslot meer. Dus is je contract over? Dan kun je gewoon overstappen naar een andere provider.
Eigenlijk zijn alle nieuwe telefoons simlockvrij. Van Apple en Samsung tot OnePlus. Eigenlijk komt het niet meer voor dat je een telefoon met een simlock koopt. Met een nieuwe simlockvrije telefoon kies je zelf je provider.
Je kunt zeker met je 06 nummer whatsappen zowel via WiFi als mobiel. Whatsapp berichten gebruiken maar weinig data. Dus ook met prepaid kan dat.
Met prepaid zijn de tarieven per minuut, sms en MB hoger dan bij een abonnement. Maar als je weinig verbruikt kun je toch goedkoper uit zijn. Bij alle providers betaal je eerst het standaard- of basistarief.
De prijs van een prepaid simkaart hangt af van de provider. Bij een aantal providers is de simkaart gratis. Bij andere providers betaal je er een bepaald bedrag voor (meestal rond €10,) soms ook afhankelijk van hoeveel tegoed je direct op je simkaart wil hebben staan om direct te kunnen bellen, sms'en en internetten.
De simkaart
De kaart koppelt je telefoonnummer aan je telefoon. De chip op deze kaart zorgt ervoor dat als iemand jouw nummer belt, het gesprek naar jouw toestel gestuurd wordt. Een simkaart koop je los of in combinatie met een toestel. Een losse simkaart zonder toestel heet sim-only.
Als je de simkaart in je smartphone vervangt, blijven je contacten en andere gegevens gewoon staan in het opslaggeheugen van je smartphone. De simkaart zit in de meeste smartphones verborgen in een klein laatje of houdertje aan de zijkant.
Indien de simkaart niet past, is het soms mogelijk om de simkaart ''uit te drukken''. Dit is vaak het geval als je een 'gewone' simkaart hebt. Er zit dan een klein randje in de simkaart, met de omtrek van de micro simkaart. Je kunt de simkaart ook zelf uitsnijden.
Het beltegoed op je Prepaid simkaart is onbeperkt geldig zolang je simkaart actief is. Je simkaart houd je actief door minimaal één keer per half jaar tenminste één van onderstaande acties uit te voeren: Een uitgaand gesprek te voeren.
Simyo mag zich voor de achtste keer op rij de beste prepaid provider noemen. De provider heeft in 2020 opnieuw de 'Beste Prepaid Provider' award van www.prepaidsimkaarten.nl & www.prepaidsimkaart.net gewonnen, de 2 grootste prepaid webshops van Nederland.
Je simkaart is dus best belangrijk, ondanks dat je hem niet eens ziet. Ook zonder simkaart kun je je telefoon toch gebruiken. Je kunt via een wifi-verbinding gewoon op internet, spelletjes spelen en andere apps gebruiken. Alleen kun je zonder simkaart niet mobiel internetten, sms'jes versturen of bellen.
Net als bij Sim Only krijg je met Prepaid van je provider alleen een simkaart. Je zorgt er dus zelf voor dat je een geschikte telefoon hebt. Met Prepaid koop je vooraf tegoed waarmee je kunt bellen, sms'en en internetten.
De data sim only is onbeperkt houdbaar
Inderdaad, de data sim only is momenteel de enige prepaid kaart op de markt die niet verloopt. Data simkaarten kunnen enkel gebruikt worden om mee te internetten. Dit kan heel handig zijn in een slim apparaat, omdat je dan niet tussendoor hoeft op te waarderen.
U kunt altijd uw mobiele telefoonnummer meenemen. Het maakt dus niet uit of u prepaid belt of met een abonnement. Het maakt ook niet uit of u bij uw aanbieder blijft of overstapt naar een andere aanbieder. Uw contract hoeft ook niet afgelopen te zijn om te kunnen overstappen.
WhatsApp Bellen maakt geen gebruik van je belminuten, maar van de internetverbinding op je telefoon. Wanneer je geen wifi hebt, gaat het via 4G. Zorg dus dat je genoeg data hebt! Het is niet mogelijk om via WhatsApp noodnummers, zoals 112, te bereiken.
Helaas moet je wel een echt telefoonnummer gebruiken–van jou of iemand anders–om je aan te melden bij Google Voice. Je zult dus in ieder geval tijdelijk toegang moeten hebben tot een echt telefoonnummer om je Google Voice-account aan te maken, zodat je je daarna kunt aanmelden bij WhatsApp zonder nummer.
Als je geen mobiel nummer hebt, kun je altijd kiezen voor WhatsApp Web op je tablet, smartphone of pc en berichten, foto's en spraakberichten blijven uitwisselen met je vrienden, zelfs zonder SIM-kaart.
Hoge verkoopprijs ten opzichte van andere Chinese merken
Voor veel consumenten vormt de prijs een doorslaggevende reden om een bepaalde telefoon wel of niet te kopen. Oppo behoort echter tot het duurste Chinese merk. De toestellen zijn duurder dan die van OnePlus en ook beduidend duurder dan Xiaomi smartphones.
Koop je een losse telefoon, dan is dit toestel simlockvrij. Hierdoor zit je dus niet aan een provider vast. Je kunt ook bijvoorbeeld een prepaid simkaart in de telefoon stoppen. De losse telefoons die wij aanbieden zijn allemaal simlockvrij.