Hoe moet/kan ik de groenten bereiden? Verhit de inhoud van de pot in een pannetje op het vuur. Laat het niet koken en giet de groente pas af na het verhitten. Je kunt het product ook verwarmen in de magnetron.
Verder moet je de deksels van potjes eraf halen voordat je de potjes in de magnetron doet. De potjes kunnen met deksel erop namelijk ontploffen. Daarnaast kun je geen metalen pannen in de magnetron doen en is het ook niet heel erg verstandig om bijvoorbeeld tomatensaus op te warmen, omdat dit kan gaan spetteren.
De inhoud van onze Olvarit potjes kun je het beste opwarmen in de magnetron, maar het kan ook verhit worden in een pannetje. Schep eerst de inhoud uit op een bakje geschikt voor de magnetron. De Olvarit 4 maanden potjes verwarm je in de magnetron gedurende ca. 20 sec op 600 Watt.
De volgende keer dat u een snel diner bereidt, doet u uw groenten in een magnetronbestendige schaal en stoomt u ze met een kleine hoeveelheid vloeistof gedurende een korte tijd . Even snel draaien en voila: knapperige, smaakvolle en kleurrijke groenten die hun gezonde kwaliteiten hebben behouden en ook nog eens heerlijk zijn!
Er zijn namelijk diverse groenten die nitraten bevatten waardoor je het niet een tweede keer kunt opwarmen in de magnetron. Nitraat is een stof die omgezet kan worden in nitriet, wat schadelijk is voor de gezondheid. Veel bladgroenten, zoals sla, andijvie en spinazie bevatten deze stof.
Voeg je groenten toe aan een Anyday Shallow schaal en doe het deksel erop. Dit helpt de groenten gelijkmatig te garen en voorkomt dat ze papperig en te gaar worden, omdat de stoom minder geconcentreerd is. Magnetron op vol vermogen gedurende 1-2 minuten, of totdat de groenten helemaal opgewarmd zijn .
Glas en keramiek kunnen over het algemeen veilig gebruikt worden in de microgolfoven, tenzij er een metalen randje of tekening op zit: dan kunnen er vonkjes ontstaan. Oudere borden of aardewerken borden van mindere kwaliteit kunnen wel barsten of breken in de microgolfoven.
Bereiding van diepvriesgroenten Stap 1: Kook ze niet gaar in de magnetron
Als de instructies acht minuten zeggen, begin ik met vijf of zes! Als het lijkt alsof 80-90% van het ijs is gesmolten, stop ik met de magnetron! Dit is de grote sleutel: gebruik de magnetron om je groenten licht te ontdooien. Je wilt op deze manier niet helemaal stomen.
Je kunt ook groenten stomen in de magnetron. Snijd je groenten hiervoor eerst in stukjes, doe ze in een magnetronbestendige schaal of bak en voeg een scheutje water (1-2 eetlepels per portie) toe. Dek af met een losse deksel, met een bord of met keukenfolie waar je wat gaatjes in hebt geprikt.
Magnetron en milde verhitting verhoogden het glucoraphanine- en sulforafaangehalte in broccoli vergeleken met de controlegroep zonder behandeling . De optimale temperatuur is ongeveer 60°C. De magnetronintensiteit (950 W) is beter dan de lage intensiteit (475 W).
Nee, Ball-potten zijn niet magnetronbestendig .
Maar ook niet alle plastic bakjes zijn geschikt voor dit apparaat. Wegwerpplastic kun je alleen gebruiken als erop staat dat het geschikt is voor de magnetron. Bij de vermelding pp of cpet zit je goed, zoals bij de stevige bakjes van de Chinees.
Glas reageert op hitte, dus een Mason-pot mag niet langer dan vijf minuten in de magnetron staan, anders loopt u het risico dat hij barst . Probeer de verklaring "magnetronbestendig" op uw pot te vinden voordat u begint, maar als u de certificering niet kunt vinden, kunt u uw pot het beste uit de magnetron houden.
Als je plastic bakje het magnetron icoontje heeft dan mag je het potje met voedsel erin zonder problemen in de magnetron opwarmen. Als je geen icoontje vindt dan mag je het niet in de microgolf opwarmen! Je potje kan smelten of er kunnen schadelijke stoffen vrij komen die in je eten terecht kunnen komen.
Gebruik bord of schaal
Maar beter is eigenlijk om uw eten helemaal niet in plastic bakjes op te warmen in de magnetron. Wie zeker wil zijn van zijn zaak, schept daarom het op te warmen eten gewoon op een aardewerk of porseleinen bord of (glazen) schaal. Dan loopt u geen gevaar.
Voeg 1-2 eetlepels water toe (iets meer als je meerdere porties stoomt). Zet in de magnetron en doe een deksel erop om de stoom binnen te houden. Magnetron op hoog! Stevigere groenten zoals rapen of aardappelen kunnen 6-8 minuten nodig hebben, en zachtere, vochtigere groenten zoals broccoli hebben minder nodig - ongeveer 4 minuten.
Denk bijvoorbeeld aan groene bladgroenten zoals sla, spinazie en kool. Als je die zomaar in de microgolfoven steekt, kan dat voor vonken zorgen. Let ook op voor dikke sauzen. Door de hitte kunnen er kleine ontploffingen ontstaan, waardoor je microgolf volledig onder de saus komt te zitten.
Het kookproces kan leiden tot vernietiging van nuttige stoffen in fruit en groenten (fytochemicaliën, antioxidanten, vitaminen, mineralen), MAAR het kan ook sommige nuttige stoffen (zoals lycopeen) beter beschikbaar maken voor het lichaam. Sterker nog, magnetrongebruik is een goede manier om het verlies van voedingsstoffen te minimaliseren!
Je kan je groenten ook gewoon stomen in de microgolf. Snij hiervoor je groenten in blokjes en plaats ze in een glazen kom.Dek deze af met een schaal of bord en verwarm de groenten 3 à 4 minuten op een hoge stand in de microgolf. Zo simpel is het!
Doe de diepgevroren spinazie in een afgedekte magnetronschaal.Verwarm de spinazie op maximaal vermogen (750W). De precieze tijd is afhankelijk van de portiegrootte en het precieze spinazie product, maar varieert meestal tussen de 6 minuten (voor één portie, ca. 150 gram) en 14 minuten (voor vier porties, ca.
Ja, zolang het glaswerk het label "magnetronbestendig" heeft. Dit betekent dat het glas is ontworpen om hoge temperaturen te weerstaan. In de meeste gevallen zijn plastic to-go-containers niet magnetronbestendig, en ook piepschuimcontainers niet, dus het opwarmen van afhaalmaaltijden is het veiligst in een glazen schaal.
Verhit het eten door en door tot stomend heet. Schep het goed om tijdens het verhitten. Verwarm niet iets voor de derde keer. Heb je een restje één maal opgewarmd en blijft er alsnog van over, gooi dat eten dan weg.