Ook een Monstera verdient een plekje in je badkamer.De hoge luchtvochtigheid doet haar zeker goed.De plant heeft veel licht nodig dus daarom is ze enkel geschikt voor badkamers met een raam.
Heeft je badkamer geen ramen en zoek je een plant om de ruimte wat op te fleuren? Dan is de graslelie een goede keus. Deze plant gedijt goed op een donkere plek, want hij houdt niet van direct zonlicht. Daarnaast past de graslelie zich makkelijk aan en zuivert hij de lucht.
Mexicaanse dwergpalm. Zelfs in een donkere hoek groeit deze kamerplant gewoon door: de Mexicaanse dwergpalm of Chameadorea elegans. Ook zal ie altijd mooi groen blijven en is hij extra luchtzuiverend. Perfect daarom voor in een donkere badkamer.
In de woonkamer, slaapkamer, badkamer of in de keuken, de pannenkoekenplant maakt van iedere ruimte een aangename plek! Pannenkoekenplant ofwel Pila peperomiodes is een bijzondere plant en past ook zeker bij jouw interieur!
Daglicht in de badkamer is voor veel mensen een must, want deze natuurlijke lichtbron ondersteunt ons biologische ritme en wordt over het algemeen als stimulerend ervaren. Ook vanwege de ongecompliceerde ventilatie via een raam zijn badkamers met daglicht bijzonder populair.
Orchideeën komen uit de tropen, wat betekent dat ze graag in een vochtige omgeving staan. De badkamer is hier dus ideaal voor! De orchidee heeft alleen wel licht nodig, dus als je geen ramen in je badkamer hebt moet je haar af en toe even in indirect zonlicht zetten.
Kunnen kamerplanten overleven op een donkere plek zonder licht? Om maar meteen met de deur in huis te vallen: nee. Kamerplanten kunnen niet overleven op een plek zonder licht.
Musa Basjoo (Bananenplant)
De Musa Basjoo is eigenlijk een buitenplant, maar kan ook in het klein in een mooie pot in de badkamer worden gezet! De bananenplant is gewend aan een tropische omgeving, een echte tropische kamerplant dus! De badkamer vindt hij daarom heerlijk.
Kamerpalm / Zamioculcas
Nog zo'n sterke topper is de kamerpalm, of ook wel de Zamioculcas. Deze plant is namelijk onverwoestbaar, en dus perfect voor donkere slaapkamers. Ze hebben ook nog eens niet zo veel water nodig, dus vergeet vooral niet geen water te geven!
Meestal hebben planten zonlicht nodig voor de fotosynthese; dat is het proces om koolstofdioxide om te zetten naar zuurstof. Maar er zijn ook planten die juist in het donker zuurstof afgeven zoals de Sansevieria, Aloë vera en Kalanchoë.
En dat je beter geen planten in je slaapkamer kunt zetten is een fabeltje. Het is waar dat ze 's nachts wat zuurstof gebruiken, maar je kamergenoot verbruikt meer en die stuur je toch ook niet de deur uit?! Planten zorgen voor een rustgevende omgeving en zuiveren de lucht.
Een plant in de woonkamer of de keuken, daar kijkt niemand raar van op. In de slaapkamer vind je ze minder vaak. Toch is het een goed idee om planten in de slaapkamer te zetten. Ze fleuren niet alleen de ruimte op, ze zuiveren ook de lucht en dat kan leiden tot een betere slaaprust.
De Pilea Peperomioides, beter bekend als de Pannenkoekenplant of Pannenkoekplant, is een makkelijke kamerplant. De plant staat het liefst op een plek met veel indirect zonlicht. De plant krijgt verder het liefst regelmatig kleine scheutjes water, zodat de grond lichtvochtig blijft.
Luchtzuiverend. De Pilea is over het algemeen een fijne luchtzuiveraar, maar door zijn kleine formaat zal hij niet zo veel lucht zuiveren als zijn grotere concurrenten. Doordat de Pannenkoekplant vrij klein is, kan hij ook maar kleine beetjes zuiveren.
De Pannenkoekenplant groeit een beetje als een palm: de top groeit hoger en hoger, terwijl de onderste bladeren eraf vallen zodat er een steeds hogere stam ontstaat. De top snoeien kan niet, dan stokt de groei. Dat de onderste bladeren verwelken en loslaten, is dus normaal.
Je Monstera vindt het heerlijk op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Zorg er daarom voor dat de Monstera niet in direct zonlicht staat, maar wel op een lichte plek. Twee meter van een raam op het oosten, westen of noorden is perfect.
Gatenplant (Monstera)
Je kunt een gatenplant gerust op een donkere plaats neerzetten. Een lichtere plek vindt hij ook geen probleem, maar zorg dat de plant niet in direct zonlicht staat.
De Monstera staat het liefst op een plek in de (half)schaduw. Zorg dat in de lente en zomer de grond licht vochtig blijft, zonder dat de wortels van de plant in een laag water staan. Wacht in de herfst en winter tot de grond goed is opgedroogd voordat je de plant weer water geeft.