Toch kan het niet gebeuren dat een eicel van een mens ook daadwerkelijk wordt bevrucht door die van een dier. Daar heeft de natuur voor gezorgd. Om de eicel zit namelijk een soort schilletje, en alleen een spermacel van hetzelfde diersoort kan door dat schilletje heen.
Het beste antwoord
Het kan alleen als ze verwant zijn, zoals paard en ezel (muildier/muilezel, zie http://nl.wikipedia.org/wiki/Muildier/muilezel), of leeuw en tijger (teeuw/lijger, zie http://nl.wikipedia.org/wiki/Teeuw) en dergelijke. Dat heet een hybride of kruising.
Verder is het goed om te realiseren dat goed sperma 7 dagen na de dekking nog levensvatbaar is. 2 dagen later dekken is dus niet gauw nodig.
Kunstmatige inseminatie: verboden
Veel kortsnuitige honden kunnen niet meer zelfstandig drachtig worden, en worden daarom kunstmatig geïnsemineerd. Fokkers of dierenartsen zorgen ervoor dat het sperma in de baarmoeder van de teef terecht komt. Kunstmatige inseminatie is volgens de wet verboden.
Via deze methode kun je heel nauwkeurig bepalen wanneer de teef gedekt moet worden. Op deze manier word sperma van de reu afgenomen en bij de teef ingebracht. De kosten van KI hier op de praktijk zijn 90 euro per behandeling tijdens reguliere openingstijden.
Een dubbeldekking of dubbele dekking vindt plaats wanneer een teef tijdens haar loopsheid door twee verschillende reuen wordt gedekt. Het kan ook voorkomen dat zij met sperma van twee verschillende reuen wordt geïnsemineerd.
Een teef wordt 1 à 2 keer per jaar loops, de eerste keer zal plaatsvinden tussen de 8-12 maanden (kan afhankelijk van het ras verder uiteenlopen). Vanaf de derde keer is het verantwoord om te gaan voor een nestje, de hond dient op zijn minst volwassen te zijn, ofwel 1,5 jaar (het liefst >2 jaar).
Verder speelt (on)ervarenheid van de reu soms een rol. Een enkele keer is er een fysiek probleem waardoor de dekking niet lukt, zoals een dik maagdenvlies bij de teef of een pijnlijke achterhand bij teef of reu. U kunt bij ons terecht voor onderzoek en advies wanneer het dekken niet wil lukken.
Bij een normale dekking zal de reu de vulva besnuffelen en likken en zal de teef de staart opzij houden en een sta-reflex vertonen. De reu brengt nu de nog niet overmatig gezwollen penis in de vagina (dit is mogelijk door de aanwezigheid van een botje in de penis).
teef kan zeker gedekt worden zonder vast zitten. Heb al van vele fokkers gehoord dat ze zonder vast zitte (koppeling) toch 10 pups hadden bijv. Echter heeft ze al 3 weken gebloed en toen 5 dagen niet of was ze precies op de dekrijpe dagen (dan vloeien ze ook minder volgens mij).
Het ejaculaat van de hond bestaat uit drie fracties: De eerste fractie is doorzichtig en bestaat 0,1-2ml prostaatvocht die dient om de urethra “proper te maken”. Deze fractie verschijnt tussen de 5 tot 90 seconden na de erectie. De tweede fractie is grijs tot wit van kleur.
De dekking zelf duurt vaak slechts enkele minuten. Een succesvolle bevruchting kunt u merken doordat de honden nadat het mannetje eraf springt nog een tijd aan elkaar vast blijven zitten.
Neen, dit is niet mogelijk.
Een mens kan onmogelijk zwanger worden van een hond en omgekeerd. Het genetisch materiaal laat dat niet toe.
Ja, er is een kans dat het voorvocht sperma kan bevatten, dus het is mogelijk om zwanger te worden, zelfs als er geen volledige ejaculatie in de vagina plaatsvindt. Het is volkomen normaal om je af te vragen of je zwanger kunt worden met de terugtrekkingsmethode of zelfs door genitaal contact.
Als de reu of teef gecastreerd is, is de kans op dracht nihil. Ook het moment van dekking speelt een rol. Een teef is gemiddeld 3 weken loops. Vaak is de meest vruchtbare periode rond de 11e-13e dag na het begin van de loopsheid.
De meeste teven ovuleren tussen de 9e en de 14e dag van de loopsheid. Bij 44% van de teven verschilt het tijdstip van ovuleren aanzienlijk per loopsheid! De dag van de loopsheid zegt ons dus niets. De periode van maximale vruchtbaarheid na de ovulatie is 4 – 5 dagen.
Als je hond drachtig is, kun je de volgende symptomen herkennen: Rond één maand na dekking kan je teefje wat vaginale afscheiding hebben. Haar tepels zullen opzwellen en veranderen van kleur rond 25 tot 30 dagen na de dekking. Ze kunnen ook een semi-transparante vloeistof afscheiden.
Indien uw hond ongewenst gedekt is kunnen we deze makkelijk beëindigen door middel van twee injecties. Deze injecties dienen met een interval van 24 uur toegediend te worden. Het is niet noodzakelijk om dit zo snel mogelijk na een ongewenste dekking van uw hond te doen.
Voor de grootste kans op een geslaagde dekking kun je haar het beste twee keer laten dekken: tussen de 9e en de 11e dag en tussen de 11e en de 13e dag van de loopsheid.
Een hond krijgt in een aaneengesloten periode van 12 maanden maximaal 1 nest. Een kat krijgt in een aangesloten periode van 12 maanden maximaal 2 nesten. Of maximaal 3 nesten in 24 maanden.
Een groep van hetzelfde geslacht kan prima met elkaar gaan, maar dit kan ook voor problemen zorgen. Reutjes kunnen vaak blijven strijden om hun plek in de rangorde en wanneer twee vrouwtjes strijdt krijgen, dan gaat dit meestal er hard aan toe.
Tijd die je dagelijks kwijt bent
Gemiddeld ben je aan je volwassen hond 2-3 uur per dag kwijt. Ook dit verschilt per ras en leeftijd. Ga ervanuit dat je ten minste één keer per dag een lange wandeling van minimaal een half uur met hem maakt en laat je hond vier keer per dag uit.
Uw puppy wordt een volwassen hond op de volgende leeftijd: Zeer kleine rassen (4 kg): 8 maanden. Kleine rassen (5 - 10 kg): 10 maanden. Middelgrote rassen (11 - 25 kg): 12 maanden.