Hij of zij kan een extra stuk stof in je broek naaien om de tailleband wijder te maken. Bij verschillende winkels kun je speciale hulpmiddelen kopen voor het oprekken van de tailleband. Deze kunnen helpen om de tailleband op te rekken tot de juiste grootte. Spijkerbroeken kun je het gemakkelijkst oprekken.
Door gericht te verhitten en op te rekken kan je je jeans precies op die plekken wijder maken, waar de spijkerbroek te strak zit. 3. Je vochtige jeans laten drogen terwijl je hem aan hebt: deze methode is de meest tijdrovende manier, maar leidt wel tot het beste resultaat.
Met een haarelastiekje kan jij je broek in minder dan een minuut vergroten bij je middel. Een supereenvoudige oplossing, want je hebt geen naaimachine nodig. Stap 1: Trek je broek aan. Stap 2: Pak een haarelastiekje en doe hem over de knoop van je broek.
Een broek kun je professioneel – dat wil zeggen bij de kleermaker – al vanaf ongeveer acht euro laten inkorten. Natuurlijk kun je ze ook voor minder laten inkorten, maar vaak zijn dit geen opgeleide vakmensen, maar mensen die het als bijbaan doen.
Doe lauwwarm water in een plantenspuit en spray het over je broek. Rek de broek vervolgens met je handen uit. Beetje vreemd, maar het werkt wel: ga in een warm bad zitten met je broek aan (onder de douche gaan staan kan ook).
Zie je dat de stof van je broek rondom de rits uit elkaar gaat staan? Dan zit je broek te strak. Daarnaast kun je vaak al snel zien dat de broek rode strepen achterlaat bij de taille, ook dan kun je beter een maatje groter pakken. Als het nog niet te laat is en je bent nog in de winkel, ga dan ook even ergens zitten.
Heb je een klein buikje of een dikke buik? Dan is een high waist jeans perfect om je buikje in te verstoppen. Door de hoge tailleband zijn vetrolletjes of een klein buikje vrijwel onzichtbaar. Heb je een dikkere buik dan zorgt de hoge taille band dat deze veel minder opvalt.
Een edgy, gerafelde zoom
Neem een broek uit jouw garderobe die jouw ideale lengte heeft en gebruik deze als voorbeeld. Knip met een scherpe schaar jouw jeans op dezelfde lengte. Als laatste stap haal je de scherpe zijkant van de schaar langs de zoom of gooi je jouw jeans in de wasmachine zodat de zoom ontrafelt.
De Kleermaker maakt niet alleen nieuwe kleding, maar repareert ook kleding of past deze aan. De Kleermaker kan bijvoorbeeld een nieuwe rits in een broek zetten of broeken of jasjes innemen.
Een broek van 100% spijkerstof loopt tot een halve maat uit op de plekken waar de broek strak zit. Koop je een spijkerbroek van stretchstof? Die kun je vaak zelfs 1,5 maat kleiner kopen! De broek moet natuurlijk wel dicht kunnen en je moet nog kunnen lopen, dan zit je goed.
De zijkanten van de spijkerbroek innemen. Doe de jeans binnenstebuiten en knijp de tailleband bij elkaar aan de zijkanten, tot het past. Draai je jeans binnenstebuiten en trek hem aan. Knijp in de tailleband aan beide zijden tot je de juiste pasvorm in de taille hebt verkregen.
Beperk de hoeveelheid elastaan tot 2%. Katoen is een vezel die heel zacht aanvoelt, polyester voelt iets minder comfortabel maar zorgt ervoor dat de broek strakker blijft zitten. De ideale samenstelling van een jeansbroek is dus: 92% katoen, 6% polyester en 2% elastaan.
Strijk het elastiek op de hoogste stand terwijl de vochtige doek erop ligt. Strijk 10 seconden en laat alles dan 10 seconden liggen. Doe dit 5 tot 10 minuten lang. Je broek zal je op die manier passen, want de breekkracht van het elastiek wordt verhoogd wanneer het verwarmd wordt.
Een pantalon hoort recht naar beneden op de schoen te vallen. Hierbij mag de pijp maximaal éénmaal omvouwen. De pantalon hoort op voor- en achterkant een rechte strijkvouw te hebben. De taille valt net boven de heupen (vrij hoog).
Je kan natuurlijk je broek naar de plaatselijke kledingmaker brengen. Dit kost je meestal rond de €25,00 en is binnen een aantal dagen gemaakt. Wanneer je iets handiger bent zou je zelf achter de naaimachine kunnen kruipen en de taille innemen.
Als coupeuse, coupeur, kleermaker of basismedewerker mode bestaan je werkzaamheden vooral uit het aanpassen, repareren of passend maken van kleding. Denk daarbij aan het naaien, stikken, (om)zomen, hotknifen, afzomen, verstevigen, innemen of versieren van stof of (stukken van) kleding.
Restylen is het aanpassen van kledingstukken, om ze beter bij u te laten passen. Dit kunnen kleine aanpassingen zijn, zoals mouw lengte of zelfs iets dat het een volledig andere look en feel geeft. Soms kan een kleine verandering een groot effect hebben, daarom durven veel mensen niet om hun kledij aan te passen.
Gebruik hiervoor een zeer scherpe schaar om happen in de stof te voorkomen, bij voorkeur een stofschaar. Als de eerste broekspijp eraf is, trek je de broek nogmaals aan, om te kijken of het naar je zin is. Zo niet, knip je 'm bij.
De broekspijp moet eindigen op de wreef van je voet. Hoe hoog de wreef is hangt af van de hoogte van de hak die je draagt. Hoe hoger de hak hoe platter de ronding van je wreef wordt. Bij een platte schoen zal de broek dan ook korter moeten zijn dan bij een hak.
Jij strijkt eerst het band op de vouw, van waar de zoom gaat komen. Hierna verwijder je het schutpapier. Vouw de zoom vervolgens dubbel en strijk nogmaals. Let op: het is belangrijk dat je het zoomband met lichte druk van de strijkbout bevestigt, zonder te schuiven.
Kies dan voor een broek met een hoge taille. Een bootcut, flared, slim of straight model brengt je figuur in balans en laat je benen langer en slanker lijken. Vermijd jeansbroeken die los zitten aan je billen (zoals de boyfriend fit, bijvoorbeeld), want die bezorgen je net het omgekeerde effect.
Voor wie: De skinny jeans staat het mooiste als je slank bent. Hij laat je lange slanke benen fantastisch uitkomen. Heb je volle dijen dan komen die extra in het zicht in een skinny jeans. Je kunt dan eventueel een leuk tuniekje wat voorbij je heupen eindigt of een langer bloesje over je skinny jeans dragen.