Mensen ijsjes kun je beter niet aan je hond geven. Zo is chocola giftig voor honden en bevat roomijs en waterijs veel suiker. Roomijs bevat ook veel lactose waar honden vaak slecht tegen kunnen. Yoghurt bevat echter weinig lactose en kan daarom gerust in kleine beetjes gegeven worden.
(Room)ijs voor mensen is bijna altijd gemaakt van koemelk. Hier zit lactose in die voor veel honden moeilijk te verteren is. Ze kunnen hier maag- en darmklachten van krijgen en als gevolg daarvan gaan overgeven of diarree krijgen.
Hondenijsjes zijn een handige manier om je hond verkoeling te geven, maar ook ideaal voor puppy's die bezig zijn met tanden wisselen. Je kunt gemakkelijk een paar brokjes met water invriezen. Ook ingevroren yoghurt of een ingevroren banaan zijn een succes. Daarnaast zijn er speciale hondenijs vormpjes te koop.
Je hond afkoelen met ijs is gevaarlijk
Zo kunnen er erg nare wondjes ontstaan op zijn tong. Ook is het mogelijk dat er door het koude ijs maagdraaiingen optreden. Hierdoor kan je hond in shock raken of, nog erger, zelfs komen te overlijden. Dat ene ijsje kan hem dus gewoon fataal worden.
“IJs is nefast voor de gezondheid van honden. Zeker chocolade-ijs, want chocolade is giftig voor de beestjes. Maar een bolletje vanille komt hen ook niet ten goede. Ze breken lactose niet goed af in hun maag, daardoor kunnen ze misselijk worden en diarree krijgen.
Ja, een hond mag yoghurt, maar met mate en tenzij je hond lactose-intolerant is. Yoghurt is niet giftig voor je hond, dus in die zin mag hij hier af en toe eens van proeven. Maar onthoud dat yoghurt eigenlijk bestemd is voor menselijke consumptie, net als alle soorten zuivel zoals kwark, kaas en karnemelk.
Meng het fruit met water, pureer en verdeel de massa over kleine vormpjes. Voor honden die tegen lactose kunnen kan het ijs verrijkt worden met een beetje natuurlijke yoghurt. Een kleine klodder honing is ook toegestaan. Zoetstoffen en suiker zijn daarentegen taboe bij het zelf maken van hondenijs.
Bij honden die in shock gaan kunt u de volgende symptomen zien; Snelle ademhaling en hartslag. Lage lichaamstemperatuur. Koude oren en ledematen.
Breng de hond zo snel mogelijk naar een schaduwrijke plaats en koel de hond af door hem nat te maken en natte handdoeken tegen de weinig behaarde buik te leggen. Let op: bedek niet de hele hond met natte handdoeken, de hond kan dan zijn warmte niet meer kwijt. Zorg ook dat je de handdoeken regelmatig ververst.
IJs zit vol suiker en en vet en kan dus leiden tot overgewicht en diabetes bij je hond. Dus, hoe lief je het ook bedoelt, het is beter om je hond geen ijs te geven om af te koelen.
Is slagroom gevaarlijk voor een hond? Slagroom is natuurlijk niet erg gezond voor een hond, maar ook niet zo slecht dat je hond er direct ziek van wordt (tenzij het gaat om grote hoeveelheden). In slagroom zit lactose. Als jouw hond daar allergisch voor is kan hij of zij wel last krijgen van zijn maag of darmen.
Hoeveel pindakaas mag mijn hond? Uw hond mag dus zeker verwend worden met pure pindakaas (zonder xylitol). En als lekker-maak-smaakje mag het ook zeker. Aangezien pinda's echter wel behoorlijk calorierijk zijn is het beter om uw hond niet te veel pindakaas te geven.
Gezonde fruitsoorten voor je hond zijn: ananas, appel, banaan, bramen, bosbessen, mango, watermeloen, meloen, perzik, peren, aardbeien, frambozen of blauwe bessen. Let er wel altijd op dat je de pitten uit het fruit haalt. Deze zijn namelijk niet goed voor je hond.
Wat is de oorzaak van een maagtorsie? Het is niet precies bekend waardoor een maagtorsie optreedt. Het is bijvoorbeeld niet duidelijk of er lucht in de maag terecht komt door inslikken en de maag daarna draait, of dat de maag eerst draait en de gassen vooral door gisting ontstaan.
Ja, Honden kunnen normale appelmoes gewoon eten. Appelmoes is over het algemeen gezoet, dus zorg ervoor dat je je hond niet te veel appelmoes eet. Appelmoes kan worden ingevroren in ijsblokjesvorm, deze kun je aan je hond geven na een wandeling of op een warme zomerdag.
Als baasje kun je soms aan het gedrag van je hond merken dat hij zich niet lekker voelt, of gewoonweg ziek is. Als je hond zijn mand niet uit wil komen, zijn eten laat staan, minder enthousiast reageert wanneer je thuiskomt, of geen zin meer heeft om te spelen.
Je hond heeft koude oren en voeten bijvoorbeeld. Dit kunnen tekenen zijn van onderkoeling. De bloedvaten aan de oppervlakten trekken zich samen waardoor de poten en oren koud aan gaan voelen. Als baasje is het zaak om je hond zo snel mogelijk in een (warme) deken te wikkelen en hem lauw water te laten drinken.
Ik weet niet of jij wel eens het gevoel van een brainfreeze ervaren hebt, maar hier kunnen honden ook last van krijgen als je ze ijs voert. Het hebben van een brainfreeze is op zich niet schadelijk voor de hersenen van je huisdier, maar het zal voor je hond ook ongetwijfeld alles behalve prettig aanvoelen.
Een hond die oververhit is geraakt, moet zo snel mogelijk worden afgekoeld. Dit gaat het beste door een natte lakens of handdoeken in de liezen, nek, oren en poten te leggen, en deze steeds te doordrenken met nieuw koud water. Geef het dier tevens kleine slokjes water te drinken.
Je maakt het heel eenvoudig, door de Smoofl mix op te lossen in water, daarna even roeren. Je kunt het vervolgens in de ijsvormpjes doen en dan een nachtje in de vriezer zetten. Je kunt het in warme tijden één keer per dag aanbieden als tussendoortje, een verkoelende snack.
Misschien nieuw voor je, maar bananen zijn (ook) heel gezond voor honden. Bananen zijn goed voor de spijsvertering van je hond, maar ook voor een gezond hart en spieren. In bananen zit onder meer veel kalium, vezels en Vitamine C.
Gekookte spaghetti of pasta is prima voor honden om in kleine hoeveelheden te eten. Spaghetti is niet schadelijk voor honden als het slechts af en toe wordt gevoerd en puur wordt geserveerd.
In sommige broodsoorten (zoals volkoren, of fijn volkoren) zitten vezels. En die stimuleren de spijsvertering. Dus dat is op zich positief. In wit brood zitten veel minder vezels, dus wit brood voor honden is echt een heel slecht idee.