Even en oneven getallen kunnen negatief zijn: −6 = 2 × −3 en −5 = 2 × −3 + 1. De even natuurlijke getallen vormen een deelverzameling van de even getallen.
De verzameling van natuurlijke getallen wordt aangeduid met het symbool N. De verzameling van gehele getallen wordt voorgesteld door symbool Z en bevat naast de natuurlijke getallen ook de gehele negatieve getallen. De verzameling van de gehele getallen bestaat dus uit ...,-3,-2,-1,0,1,2,3,...
De even getallen zijn: zijn 2, 4, 6, 8, 10...enz. Denk bij de even getallen aan het tellen met een sprong van 2. Alle andere getallen zijn de oneven getallen: 1, 3, 5, 7...enz.
Omdat nul keer twee gelijk is aan nul. Dus nul is een veelvoud van twee, en dus is nul ECHT een even getal.
Even getallen
Een EVEN getal is een geheel getal dat deelbaar is door 2. Dit zijn de getallen die eindigen op: 0, 2, 4, 6 of 8. Bijvoorbeeld: 18, 36, 622, 1024.
Een oneven getal is een geheel getal dat niet deelbaar is door 2. De oneven getallen zijn 1, 3, 5, 7, 9, 11, 13, 15, 17, ... Een oneven getal eindigt altijd op het cijfer 1, 3, 5, 7 of 9.
Als je 666 ziet, herinnert het je eraan dat je je in je huidige situatie bevindt omdat je beslissingen hebt genomen die je daar hebben gebracht. Als je van richting wilt veranderen, is het helemaal aan jou om je gedachten te veranderen en vandaag beslissingen te nemen die uiteindelijk je pad zullen veranderen.
Een even getal is deelbaar door 2, een oneven getal is dat niet. Voor 0 is de vraag dus: bestaat er een getal dat ik met 2 kan vermenigvuldigen zodat ik 0 uitkom. En er bestaat inderdaad zo'n getal: 0 zelf. Daarom is 0 even.
Voor natuurlijke getallen vanaf n=1 is de definitie eenvoudig: n! is het product van de natuurlijke getallen 1 tot en met n. Een faculteit is het dus het product van n opeenvolgende getallen. Voor n = 0 gaat deze definitie niet meer op, want 0!
Een priemgetal is een natuurlijk getal groter dan 1 dat slechts twee natuurlijke getallen als deler heeft, namelijk 1 en zichzelf. Het kleinste priemgetal is dus 2, want het heeft alleen 1 en 2 als delers.
Met even getallen worden getallen bedoeld die altijd deelbaar zijn door 2. Daarbij eindigen ze altijd op 0, 2, 4, 6 of 8. Een oneven getal is niet deelbaar door twee en eindigt dus op 1, 3, 5, 7 en 9. Of het nu om 17, 177 of 1007 gaat, zolang een getal op een 7 eindigt is het oneven.
Een getal is de aanduiding van een hoeveelheid en een bepaalde hoeveelheid kan logischerwijs niet even of oneven tegelijk zijn. Nee, er bestaat dus geen getal dat even en oneven tegelijk is.
Daarom is 0 even. Een andere interessante manier om het te zien is dat even en oneven getallen elkaar afwisselen. Tussen elk paar opeenvolgende even getallen zit er dus precies 1 oneven en omgekeerd. Tussen -1 en 1, beiden oneven, zit er dus 1 even getal: 0.
De gehele getallen zijn alle positieve en negatieve getallen, inclusief het getal nul. Het kleinste en het grootste geheel getal is onbekend.
De natuurlijke getallen zijn de getallen waar we mee tellen. Meestal beginnen we te tellen met 1, maar vaak wordt ook 0 tot de natuurlijke getallen gerekend. In ieder geval is er een kleinste natuurlijk getal (1 of 0), en bij elk natuurlijk getal een opvolger. Zo is 2 de opvolger van 1, en 7 de opvolger van 6.
Naast rationale getallen zijn er ook nog getallen die niet als breuk geschreven kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan en π . Deze getallen die niet als breuk geschreven kunnen worden noem je de irrationale getallen. De rationale getallen en irrationale getallen samen vormen de reële getallen.
In de wiskunde heeft een uitroepteken een aparte betekenis: het geeft een faculteit aan. De faculteit van een getal is de vermenigvuldiging (het “product”) van alle hele getallen vanaf 1 tot en met dat getal. Zo is 5! (spreek uit: “vijf faculteit”) de volgende berekening: 1 x 2 x 3 x 4 x 5 = 120.
We kwamen "faculteit" al heel even eerder tegen toen we het hadden over faculteitsbomen. Wat was faculteit ook alweer? Zo was bijvoorbeeld 4! = 4 • 3 • 2 • 1 = 24 en 10!
Elk getal, ongelijk aan nul, tot de nulde macht is gelijk aan één. Nul tot een willekeurige macht is nul.
Dus 2 tot de macht nul is gelijk aan 1. Eigenlijk wordt elk getal dat niet nul is tot de macht nul 1 door dezelfde redenering.
alle getallen tot de macht 0 zijn 1. de logica is als volgt: 10^2=100 10^1=10 10^0=1 10^-1=0.1 10^-2=0.01 zo zie je dat het telkens delen door 10 gaat als je de macht met 1 verlaagt.
De algemene betekenis van 444 is dat je spiritueel wordt geleid om je Ware Zelf te vertrouwen zoals je bent de basis leggen voor uw toekomst en het manifesteren van uw visie op deze aardse missie. Onthoud dat wanneer je een visie creëert voor het leven dat je echt wilt, je jezelf een doel geeft om naar te streven.
Dit is een buitengewoon positief engelenteken voor jou, dus wanneer je 777 ziet, onthoud dan dat je doel van binnenuit stroomt en dat alles wat zich ontvouwt of aan je wordt geopenbaard deel uitmaakt van je doel. Je nieuwe gedachten en ideeën zullen je een duwtje in de goede richting geven.
666, the number of the beast
Dat het getal 666 met de duivel geassocieerd wordt, is vooral te danken aan het getal 777.