Kook de Dopper nooit uit, bij temperaturen boven de 65 graden kan de Dopper gaan vervormen of nog erger: lekken.
Maar er zijn meer tekenen die erop wijzen dat je herbruikbare waterflesje zijn beste tijd gehad heeft. Een plastic fles gaat ongeveer een jaar mee. Een glazen drinkfles is een stuk duurzamer, maar een roestvrijstalen drinkfles is de beste keuze voor langdurig gebruik.
Dopper flessen zijn niet speciaal gemaakt voor andere dranken, zoals cola, frisdrank en vruchtensap. Deze dranken kunnen bijvoorbeeld verkleuring of een nasmaak achterlaten. We raden het af om de Dopper fles te vullen met prikwater, dit kan namelijk lekkage veroorzaken.
Dopper in de vaatwasser
Het antwoord is een volmondig 'ja'. Plaats dan wel alle drie de onderdelen los in de vaatwasser, zodat je er zeker van bent dat alle hoekjes en gaatjes schoon zijn. Zet ze liever niet naast serviezen die niet goed zijn afgespoeld, want dan kan je (bedrukte) Dopper verkleuren.
Met de hand reinigen
Beter voor het milieu en beter voor je smaakpapillen. Als je fles een extra grondige reinigingsbeurt kan gebruiken, meng dan wat water en azijn en laat je Dopper er een nachtje in weken (een nachtje, niet een week). Niet vergeten daarna goed na te spoelen.
In 2010 zag de Dopper Original het levenslicht. Uit bijna 100 inzendingen werd het ontwerp van Rinke van Remortel, alumnus van de technische universiteit van Delft, gekozen. Vanwege het unieke design dat uit drie onderdelen bestaat, is de fles gemakkelijk schoon te houden en duurzaam.
De stank wordt veroorzaakt door duizenden bacteriën die zich gretig vermenigvuldigen in je fles. Niet gezond, en ook niet fris. Zo krijg je de fles wél weer brandschoon. Om te voorkomen dat je duurzame drinkfles een speeltuin wordt voor micro-organismen, is goed schoonmaken de boodschap.
Kook de Dopper nooit uit, bij temperaturen boven de 65 graden kan de Dopper gaan vervormen of nog erger: lekken. Ruikt jouw Dopper naar de zolder van oma? Vul de fles (het gekleurde onderstuk) met heet water en laat 'm minstens 30 minuten staan.
De Dopper Original en Steel kunnen niet tegen temperaturen boven de 65 graden (149 °F) en kan dus niet worden uitgekookt. Kokend water kan zorgen voor vervorming en lekkage.
Vloeistoffen hebben de neiging om door verwarming of koeling uit te zetten of te krimpen. Wij raden het daarom af om de Dopper flessen in de koelkast of vriezer te doen, hierdoor kan de Dopper fles beschadigen.
Niet alleen thuis, maar ook onderweg en op je werk. In de meeste flessen gaat een halve liter. Drink daar - verspreid over de dag - drie van leeg en je 1.5 liter doel is bereikt! Goede voorbereiding Zet je dagelijkse hoeveelheid water vast klaar, bijvoorbeeld in een schenkkan of thermosfles.
De Dopper Insulated houdt je water ijskoud voor 24 uur and super heet voor 9 uur. De Dopper Glass Insulated houdt jouw water ijskoud voor 2 uur en super heet voor 1 uur!
Beste RVS: Dopper RVS
Omdat deze Dopper drinkfles uit RVS (roestvrij staal) gemaakt is, blijft je water of frisdrank maar liefst 24 uur fris. Het nadeel is dan weer dat de fles redelijk zwaar is. Wanneer je koffie of thee in de Dopper doet, kan je erop rekenen dat deze ongeveer negen uur warm zullen blijven.
Wil je toch met grof geweld viezigheid in je Dopper te lijf gaan? Laat 'm even weken in een lauwwarm badje met (baking)soda en spoel 'm na met (natuur)azijn. Geur- en smaakrestjes kan je verwijderen door de fles (het onderstuk) te vullen met heet water en minstens 30 minuten te laten staan.
Spoel zoveel mogelijk schimmel weg met heet water en afwasmiddel. Giet warm water in de fles, vul tot ongeveer 2/3 vol is en voeg 2-3 druppels afwasmiddel toe. Doe de dop er weer op en schud het mengsel grondig gedurende 1-2 minuten.
Bacteriën. Experten raden aan om je drinkfles minstens één keer per dag af te wassen met water en zeep, wil je een broeihaard van bacteriën vermijden. Die kunnen zich namelijk snel vermenigvuldigen, aangezien je via je mond bacteriën achterlaat op je fles.
Zo maak je je drinkfles schoon
De meeste flessen kunnen helaas niet in de vaatwasser, dit heeft te maken met de coating die beschadigd kan raken. Wat je wel kan doen is de fles vullen met heet water en een tijdje laten staan (minstens 30 minuten).
Bidons hebben geen eeuwig leven. Na een tijdje zijn ze simpelweg niet meer fris te krijgen en dat is het juiste moment om ze te vervangen. Wij raden aan om dit minstens een keer per jaar te doen.
Gewoon simpel keukenazijn met koud water. Vul de waterfles voor ongeveer 1/3 deel met azijn en vul hem dan verder met koud water. Laat de drinkfles zo een nacht doorbrengen en spoel hem dan goed om. Wanneer je niet vaak genoeg spoelt, zal je water een beetje naar azijn smaken.
Deze drinkflessen, Doppers genaamd, worden bij VDL Wientjes Emmen geproduceerd.
Reacties. Dopper is een duurzame waterfles, gemaakt om het drinken van kraanwater te promoten. Het gebruik van de fles voor andere dranken is op eigen risico. Deze kunnen namelijk de Dopper aantasten, er kan bijvoorbeeld verkleuring of een nasmaak ontstaan.
Toch bedorven water gedronken? Gelukkig is het geen ramp als je wel bedorven water hebt gedronken. Sure, het is niet echte een fris idee, maar het is niet schadelijk voor je gezondheid.
In een flesje water zitten geen suikers of andere lekkernijen waar schimmels en bacteriën zo dol op zijn. En schimmels en bacteriën zitten er ook niet in, zolang de dop dicht blijft. Daarom bederft water niet. Je kunt het, ook na de datum op de fles, gewoon drinken.
We hebben de Dopper Original ontworpen als het perfecte duurzame alternatief voor wegwerpwaterflessen. Van het productieproces (CO2-neutraal) tot de verpakking (minimaal en recyclebaar) en het driedelige ontwerp (eenvoudige vervanging van onderdelen) - over elk aspect is zorgvuldig nagedacht.