Kan B-attest in 5de middelbaar?

In het vijfde jaar middelbaar is een B-attest en dus een heroriëntering naar een andere richting niet meer mogelijk voor leerlingen die niet slagen voor een vak. In uitzonderlijke gevallen kan de klassenraad beslissen om een herexamen te organiseren, maar al jaren zijn de scholen de herexamens aan het afbouwen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op hln.be

Wat betekent een B-attest in het middelbaar?

U bent geslaagd, maar hebt voor 1 of meer vakken minder goede resultaten behaalde. De klassenraad beslist dat u uitgesloten wordt van 1 of meer studierichtingen/basisopties. De school moet schriftelijk motiveren waarom u een B-attest krijgt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vlaanderen.be

Welke richting met B-attest?

Wat kan ik doen tegen mijn B-attest? Wanneer je als leerling een B-attest krijgt, mag je wel overgaan naar een volgend jaar, maar kan dit niet voor één of meer richtingen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op onderwijsadvocaat.be

Kan je in het 5de middelbaar nog veranderen van richting?

In het 5de kan je tot en met 15 januari veranderen. Een afwijking van die datum kan alleen om ernstige medische, psychische, sociale of onderwijskundige redenen. In het 6de mag je niet meer veranderen tijdens het schooljaar.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op onderwijs.vlaanderen.be

Kan je met een B-attest blijven zitten?

Wil de leerling toch 1 van de uitgesloten studierichtingen volgen, dan kan hij of zij het leerjaar overdoen (maar enkel als de delibererende klassenraad hiermee akkoord gaat). Kreeg de leerling een B-attest met uitgebreide clausulering dan mag hij of zij altijd overzitten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op onderwijs.vlaanderen.be

vanbasisnaarsecundair.be - Hoe zit secundair onderwijs in elkaar? versie 2020

29 gerelateerde vragen gevonden

Kan je voor 1 vak blijven zitten?

Leerkrachten zouden vaker kleinere toetsen moeten geven, zo onthoud je de dingen beter. Blijven zitten demotiveert en helpt leerlingen niet. Blijven zitten voor maar 1 vak is al helemaal belachelijk! Toetsen moeten ook gaan over relevante leerstof en hoeven niet te bulken van de instinkers.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op scholierenkoepel.be

Is B-attest BSO?

Je kunt starten in het 2de leerjaar van de 2de graad (4 BSO) als je ofwel: geslaagd bent in het 1ste leerjaar van de 2de graad (3 ASO, TSO, KSO, BSO). Je beschikt dus over een oriënteringsattest A of B. Ingeval van een B-attest word je niet toegelaten tot bepaalde studierichtingen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op onderwijskiezer.be

Kan je van 2B naar 3 tso?

De opstroomoptie is bedoeld voor leerlingen die na 2B willen doorstromen naar 2A of naar het derde jaar ASO, KSO of TSO. Sommige basisopties worden opgedeeld in pakketten. De school kan leerlingen laten kennismaken met de volledige basisoptie of met één of meer pakketten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vrijclb.be

Hoeveel buizen voor een B-attest?

B-attest. De jongere krijgt een B-attest als hij geslaagd is maar voor 1 of meer vakken minder goede resultaten behaalde.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op parentia.be

Kan je van 4bso naar 5tso?

Nee, dat kan niet.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op scholierenkoepel.be

Hoeveel procent moet je hebben voor TSO?

Je behaalt je getuigschrift of diploma als je 50% hebt voor alle vakken van je studierichting. Je krijgt meteen een melding via het EC-platform.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op examencommissiesecundaironderwijs.be

Wat als je Buist voor wiskunde?

Bij de Examencommissie heb je recht op drie examenkansen per jaar. Na een buis op je eerste examen kan je dus gewoon een herexamen maken. Als het nodig is, heb je zelfs nog recht op een tweede herexamen. Aan het begin van een nieuw jaar, op 1 januari, krijg je sowieso drie nieuwe examenkansen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op examencommissie.com

Kan je in het zesde middelbaar blijven zitten?

Het diploma dat je behaalt, is een volwaardig diploma secundair onderwijs op. Dit diploma verschilt op geen enkele manier van het diploma dat op school wordt behaald op het einde van 6 aso/tso/kso of 7 bso. Beginnen aan hoger onderwijs zonder diploma secundair? Het kan als je (minstens) 18 bent of 18 wordt voor 31/12.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op edulogos.org

Kan een middelbare school een leerling weigeren?

Ja, een middelbare school mag uw kind soms weigeren. Bijvoorbeeld omdat de school vol is. U kunt bezwaar maken als een school uw kind weigert.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Wat is het verschil tussen 1A en 1B?

SO: Eerste graad

De 1e graad bestaat uit 2 leerjaren: 1A en 1B. Je start automatisch in 1A als je je getuigschrift basisonderwijs hebt behaald. Je start automatisch in 1B als je dit getuigschrift niet hebt behaald. Je bouwt verder op wat je geleerd hebt in de lagere school.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op onderwijskiezer.be

Kan je een B attest aanvechten?

Na het ontvangen van het B- of C- attest moet u, binnen de termijn*, een persoonlijk gesprek vragen met de directeur of zijn afgevaardigde. naar de voorzitter van de beroeps- commissie* met vermelding van het beroep en de motivatie ervan. Dit gebeurt best via aangetekend schrijven. klacht.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bravvo.bruxelles.be

Hoe werkt een B attest?

Een B-attest betekent dat je geslaagd bent, maar voor 1 of meer vakken minder goede resultaten haalde. De klassenraad beslist dat je uitgesloten wordt van 1 of meer studierichtingen/basisopties. De school moet schriftelijk motiveren waarom je een B-attest krijgt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op onderwijs.vlaanderen.be

Hoe ga je in beroep tegen school?

Stap 1: Via een gedateerd en ondertekend verzoekschrift teken je beroep aan bij het schoolbestuur. Stap 2: De beroepscommissie bekijkt je klacht en kan je kind eventueel bijkomende proeven of opdrachten opleggen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op onderwijs.vlaanderen.be

Wat is hoger aso of tso?

Je wordt niet voorbereid op een specifiek beroep. Het ASO legt vooral een stevige basis voor het volgen van hoger onderwijs en de meesten kiezen er dan ook voor om verder te studeren na het ASO. In het technisch secundair onderwijs (TSO) gaat de aandacht vooral naar algemene en technisch-theoretische vakken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op passtel.be

Is tso B stroom?

A-stroom: Voor leerlingen met een getuigschrift van het basisonderwijs. Eerste en tweede middelbaar in de A-stroom bereiden je voor op algemeen secundair onderwijs (aso), technisch secundair onderwijs (tso) of kunstsecundair onderwijs (kso).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op stedelijkonderwijs.be

Wat is hoger tso of kso?

Na het KSO kan de jongere een beroep uitoefenen of overstappen naar het hoger onderwijs. Het TSO besteedt aandacht aan algemene en technisch-theoretische vakken. Na het TSO kan de jongere een beroep uitoefenen of overstappen naar het hoger onderwijs. Bij deze opleiding horen ook praktijktlessen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vlaanderen.be

Hoe kan je blijven zitten?

Met een A-attest met uitsluiting kan de leerling in principe niet overzitten, tenzij het een uitgebreide clausulering betreft. Dan kan overzitten wel, zonder advies van de klassenraad. Een C‑attest betekent dat de leerling niet geslaagd is voor het voorbije schooljaar, en dus moet 'blijven zitten'.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op klasse.be

Wat is het verschil tussen B en C-attest?

Het kan zijn dat je sommige basisopties niet mag kiezen. Je mag verder, maar niet in alle richtingen. Stel dat je liever het leerjaar overdoet om geen richtingen uit te sluiten, dan heb je daarvoor het advies van je CLB nodig en een akkoord van de klassenraad. Met een C-attest moet je je leerjaar overdoen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vrijclb.be

Kan je overgaan met een 4?

Een leerling is bevorderd wanneer: alle cijfers 6 of hoger zijn of als aan alle onderstaande voorwaarden is voldaan: er zijn maximaal 3 onvoldoende cijfers. er zijn maximaal 4 tekortpunten toegestaan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rsgrijks.nl

Kan je van 1b naar 1a?

Je kind kan naar het 1ste leerjaar B. Daar krijgt het meer onderwijs op maat, zodat het bepaalde vaardigheden of kennis beter onder de knie krijgt. Na een geslaagd 1ste leerjaar B kan het nog naar het 1ste leerjaar A gaan, of - met een gunstige beslissing van de toelatingsklassenraad - naar het 2de leerjaar A.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op onderwijs.vlaanderen.be

Populaire vragen