Kan andijvie in de diepvries?

Was de andijvie, kook hem twee minuten met een blokje bouillon, spoel af onder koud water en doe het blad in een diepvriesbak. Zo heb je altijd een portie paraat voor jouw stamppot of naast een stukje vlees. "Bevroren andijvie is in de vriezer maximaal 12 maanden houdbaar."

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op knorr.com

Kun je een zak andijvie invriezen?

Doe de andijvie in een zakje of doosje met goede sluiting en leg in de diepvries. Ingevroren andijvie kan je 3 tot 6 maanden bewaren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lekkervanbijons.be

Hoe kun je andijvie het beste bewaren?

Andijvie is een kwetsbare groente die je het beste zo snel mogelijk na aankoop kunt eten. Bewaar een krop verse andijvie in de koelkast. Verpakt in een plastic zak met gaatjes is de groente daar enkele dagen houdbaar. Gekrulde andijvie is kwetsbaarder en kan minder lang bewaard worden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op verseoogst.nl

Kan je rauwe andijvie stampot invriezen?

Andijviestamppot, en geblancheerde andijvie kun je tot wel 6 maanden in de vriezer bewaren. Ongeblancheerde andijvie van 3 tot 6 maanden. Andijvie kun je niet twee maal invriezen. In de koelkast kun je verse andijvie, wel uit plastic zak halen, gedurende twee tot drie dagen vers houden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op invriezen.eu

Hoe bewaar je gesneden andijvie?

Doorgaans moet je rekening houden met maximaal twee dagen in de koelkast bewaren. Dan is de krop of de gesneden andijvie nog vers. Bewaar je de groente langer, dan is de kwaliteit minder aan het worden. Veel mineralen en vitaminen zijn de groente dan al aan het verlaten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bewaren.eu

Eten invriezen: wat wel, wat niet? | Slimme Sjef | Voedingscentrum

44 gerelateerde vragen gevonden

Kun je bevroren andijvie nog eten?

Nu weet je hoe gemakkelijk het is om andijvie in te vriezen, net als prei is het gemakkelijk en blijft het lang houdbaar in de vriezer. En daarbij blijft het ook nog gewoon lekker na het invriezen en ontdooien. De groente moet wel gekookt of geblancheerd worden voor het invriezen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op andijviekoken.nl

Hoe gezond is andijvie?

Andijvie is rijk aan vitamine A en C, en aan mineralen als calcium, ijzer en kalium. Ook bevat andijvie veel vitamine K, wat belangrijk is voor de aanmaak van bloed en botten. Eens wat anders dan een andijviestamppot, bereid dan deze tortillamandjes met andijvie en gegrilde kip!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op verseoogst.nl

Waarom mag je andijvie niet opwarmen?

"Sommige groenten warm je inderdaad best niet teveel op. Bladgroenten zoals bijvoorbeeld sla, spinazie en andijvie bevatten het meest nitraat en dat is een stof die omgezet kan worden in nitriet. En net dàt nitriet is gevaarlijk voor de gezondheid."

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op radio2.be

Kun je stamppot rauwe andijvie weer opwarmen?

Niet doen! Warm restjes nitraatrijke groenten zoals spinazie en andijvie nooit opnieuw op, zeker niet voor kleine kinderen. Het relatief traag opwarmen en afkoelen bevordert de bacteriële omzetting van nitraat tot nitriet. Nitrieten zijn slecht, dus beter gewoon niet doen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op startpagina.nl

Kun je stamppot rauwe andijvie bewaren?

In de koelkast kun je vers gemaakte stamppot andijvie nog een dag of twee goed houden. Daarbij is het wel van belang dat de stamppot afgedekt wordt. Zou je het open bewaren in de koelkast, kan het binnen een halve dag droog worden. In de vriezer kun je stamppot andijvie nog twee tot drie maanden bewaren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op invriezen.eu

Is andijvie rauw te eten?

Je kunt andijvie zowel rauw als gekookt eten. Rauw is andijvie erg lekker in een salade of stamppot. Maak bijvoorbeeld eens een andijviesalade met ingrediënten als fruit, ei, kaas en uitgebakken spek. Of voeg eens reepjes zongedroogde tomaat toe aan je andijviestamppot.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op verseoogst.nl

Kan stamppot in de diepvries?

Wil je de maaltijd liever langer bewaren? In de vriezer blijft stamppot tot twee maanden goed. Een handige tip: schrijf op een etiket wanneer je de stamppot hebt ingevroren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op unox.nl

Hoe verse andijvie schoonmaken?

Andijvie schoonmaken

Haal de buitenste bladeren en de onderkant van de andijviekrop. Snijd de krop in de lengte in vieren. Was de andijvie in koud water en laat uitlekken. Scheur de bladeren vervolgens in grove stukken of snijd ze in reepjes.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op veggipedia.nl

Kan rucola in de diepvries?

Niet geschikt om in te vriezen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op voedingscentrum.nl

Hoe blancheer ik andijvie?

Verwijder rotte of verwelkte bladeren en snijd de andijvie in stukjes van 2 cm. Blancheer de andijvie 1 min in kokend water en 30 sec afkoelen in (ijs)koud water.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op invriezen.net

Kan je andijvie wekken?

Andijvie in 't zout inmaken.

Snijd de stronken de buitenste harde bladeren af en snijd ze fijn. Zet de andijvie dan een nacht in water met zout. Op vijftig struiken andijvie 2 emmers water waaraan 4 kilogram zout is toegevoegd. Druk de andijvie dan de volgende dag stevig uit en spoel ze na in schoon water.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op landentuinbouw.spinazieacademie.nl

Waarom mag je rijst niet opwarmen?

Rijst- en pastagerechten kunnen besmet raken met de Baccillus Cereus-bacterie. Deze bacterie maakt gifstoffen aan die tot een voedselvergiftiging kan leiden. Je voorkomt een besmetting door het eten snel terug te koelen naar 4 graden, niet langer dan 2 dagen te bewaren in de koelkast en goed te verhitten voor gebruik.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op 24kitchen.nl

Wat mag je niet 2 keer opwarmen?

5x etenswaren die je beter niet voor de tweede keer kunt opwarmen
  1. Paddenstoelen. Over het algemeen kun je paddenstoelen het best zo snel mogelijk na bereiding eten. ...
  2. Eieren. Door het opnieuw opwarmen van eieren (zowel gekookt als gebakken) kan je spijsvertering in de war raken. ...
  3. Aardappelen. ...
  4. Rijst. ...
  5. Kip.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op womenshealthmag.com

Hoelang kun je andijviestamppot bewaren in de koelkast?

Eet een kliekje stamppot binnen 3 dagen op. Je kunt je stamppot ook als lunch eten. Bak het bijvoorbeeld even in de koekenpan op en serveer het op boterham! In de diepvries blijft stamppot, verpakt in een goed afsluitbare diepvriesdoos, zeker 2 maanden lekker.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op unox.nl

Is andijvie goed voor de darmen?

Daarnaast draagt het eten van andijvie ook bij aan een gezonde stoelgang, dit komt doordat andijvie allerlei gezonde vezels bevat die goed zijn voor de darmen. Wanneer u regelmatig andijvie eet, kan dit ervoor zorgen dat voedingsstoffen beter worden opgenomen en dat eventuele gifstoffen sneller worden afgevoerd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op maxvandaag.nl

Welke groenten mag je niet terug opwarmen?

Sommige groenten warm je best niet voor een tweede keer op. Bladgroenten zoals bijvoorbeeld sla, spinazie en andijvie bevatten nitraat en dat is een stof die kan omgezet worden in nitriet. Nitriet is een acuut gif en bindt zich met ons bloed, waardoor het bloed minder zuurstof kan vervoeren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op culinaireambiance.com

Hoe vaak mag je spinazie eten in de week?

Wie van spinazie, sla of andijvie houdt, hoeft zich niet meer in te houden: volgens het Voedingscentrum blijkt uit nieuw onderzoek dat het eten van deze nitraatrijke groenten niet gevaarlijk is. Tot nu toe raadde het Voedingscentrum aan om maximaal twee keer per week groente met veel nitraat te eten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rtlnieuws.nl

Hoeveel ijzer zit er in andijvie?

Andere groenten met veel ijzer zijn asperges (1 mg), boerenkool (1 mg), andijvie (0,8 mg), rode biet (0,8 mg), broccoli (0,7) en zoete aardappels (0,6 mg).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op drveggie.nl

Hoeveel calcium zit er in andijvie?

Mineralen in andijvie

Verder bevat het kalium(7%ADH), zink(7%ADH) en calcium(5%ADH). Voor magnesium en fosfor geldt dat er 4 % van de ADH in zit.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op mens-en-gezondheid.infonu.nl

Populaire vragen

Volgende artikel  
Wat betekent een rode zon?