Als u AirPods (1e generatie) hebt, hebt u een iPhone, iPad of iPod touch met iOS 10 of hoger nodig; een Apple Watch met watchOS 3 of hoger; een Apple TV met tvOS 11 of hoger; of een Mac met macOS Sierra of hoger.
Sommige features vereisen iOS 13 of iPadOS. Deze besturingssystemen zijn niet compatibel met iPhone 6 Plus, iPhone 6, iPhone 5s, iPod touch (6e generatie), iPad Air (1e generatie), iPad mini 3 en iPad mini 2.
Ga op uw iPhone, iPad of iPod touch naar 'Instellingen' > 'Bluetooth' en tik op de knop 'Meer informatie' naast uw AirPods. (Ga naar de volgende stap als u de AirPods niet ziet in 'Instellingen' > 'Bluetooth'.) Tik op 'Vergeet dit apparaat' en tik nogmaals om dit te bevestigen.
Controleer de batterijstatus op uw iPhone of iPad om te controleren of elke AirPod wordt opgeladen . Doe beide AirPods in uw oren. Speel audio af om beide AirPods te testen. Als een van de AirPods nog steeds niet werkt, stelt u de AirPods opnieuw in of neemt u contact op met Apple Support.
De draadloze AirPods en AirPods Pro van Apple zijn te gebruiken met je iPhone, iPad, Apple Watch, Mac en Apple TV.
Prijzen van de AirPods
De oorspronkelijke AirPods werden in de Apple Store voor 179 euro verkocht. Inmiddels zijn de Apple AirPods 2 op de markt gebracht voor dezelfde prijs van 179 euro. De huidige oortjes met draadloze oplaadcase hebben een adviesprijs van 229 euro.
De AirPods Pro is de nummer 1 uit deze test. Apple fan of niet, om de AirPods Pro kun je niet heen. Werkelijk alles klopt aan deze draadloze oordopjes.
Ga naar het beginscherm. Plaats de AirPods in de oplaadcase, open de oplaadcase en houd deze naast uw iPhone. Er verschijnt een configuratie-animatie op uw iPhone. Tik op 'Verbind'.
De normale versie kost 179 euro en de Pro is nog eens 100 euro duurder. Behalve vanwege de prijs is er wellicht nog een reden van aanschaf af te zien: de futuristische oordoppen zijn, ironisch genoeg, desastreus voor de toekomst. Apple's AirPods zijn na een gemiddelde levensduur van anderhalf jaar 'op'.
Omdat u ze met de oplaadcase meerdere keren kunt opladen, krijgt u meer dan 24 uur luistertijd13 of tot 18 uur gesprekstijd. Een enkele oplaadsessie van uw AirPods biedt u tot 5 uur luistertijd15 of tot 3 uur gesprekstijd.
Bekijk de onderkant van de AirPods. Originele exemplaren hebben een ovaalvormig roostertje, terwijl die bij nepperds vaak helemaal rond zijn (of het gaasje is helemaal niet aanwezig). Pak het oplaaddoosje erbij. Als het goed is, staat het serienummer van de (mogelijk neppe) AirPods op de onderkant van dit klepje.
Controleer of Bluetooth is ingeschakeld. Plaats beide AirPods in de oplaadcase en open het deksel. Houd de configuratieknop op de achterkant van de oplaadcase ingedrukt totdat het statuslampje wit knippert. Selecteer uw AirPods in de lijst 'Apparaten' en klik op 'Verbind'.
Als uw AirPods in de buurt van een van uw Apple apparaten zijn en verbonden zijn met Bluetooth, kunt u via iCloud.com of de Zoek mijn-app een geluid laten afspelen zodat u ze kunt terugvinden: Open de Zoek mijn-app. Selecteer het tabblad 'Apparaten'. Kies uw AirPods in de lijst.
Het eerste verschil is dat Apple bij de Airpods 2 heeft gekozen voor een andere chip. Bij de Airpods 1 ging het om een W chip, die zich vooral focuste op het draadloze aspect. De Airpods 2 hebben een andere chip, namelijk de H chip. De H chip focust zich meer op de oordopjes zelf.
Wanneer je liever voor in-ear oordopjes gaat, kun je het best voor de AirPods 3 of AirPods Pro gaan. Laatstgenoemde heeft onze voorkeur, want de Pro-oordopjes beschikken over verwisselbare oorkussens en hebben wat exclusieve audiofuncties, zoals ruisonderdrukking.
Bij de AirPods 3 krijg je standaard een draadloos oplaadbare oplaadcase met MagSafe. Bij de AirPods 2 krijg je een niet draadloos oplaadbare case. Voorheen kon je bij de 2 ook voor draadloos oplaadbaar kiezen, maar die variant is nu uit het assortiment verdwenen. Qua batterijduur winnen de AirPods 3 het.
De meeste mensen dragen hun AirPods op zo'n manier dat de steeltjes naar de grond wijzen. Wanneer ze hierdoor snel uit je oren vallen, kun je de oordopjes natuurlijk een beetje draaien. Draai de AirPods bijvoorbeeld een beetje waardoor de steeltjes naar buiten wijzen, in plaats van naar de grond.
Het apparaat kan warm worden
Wanneer u het apparaat gebruikt of de batterij oplaadt, kan het apparaat warm worden. Deze warmere temperatuur is normaal. Uw apparaat keert terug naar een normale temperatuur wanneer u klaar bent met de activiteit.
Dit kan aanzienlijke schade aan de darmen veroorzaken. Volgens een van de spoedeisende dokters zorgt het plastic omhulsel van de AirPods voor een lager risico op gezondheidsproblemen wanneer een oortje ingelikt wordt. Dat wil echter niet zeggen dat je het risico moet willen lopen. Voor het slapen gaan, AirPods uit dus.
Toch kun je de oordopjes ook zonder problemen met een Android-smartphone gebruiken. De AirPods gedragen zich namelijk als een set 'gewone' bluetooth-oordopjes, wat betekent dat ze prima met Android overweg kunnen.
Ga naar 'Instellingen' > 'Muziek' > 'Equalizer' en tik op 'Uit' om de equalizer uit te schakelen. Ga naar 'Instellingen' > 'Toegankelijkheid' > 'Audio/Visueel' en pas de audiobalans aan met de schuifknop. Plaats de schuifknop voor de audiobalans in het midden.
Apple AirPods 2 met draadloze oplaadcase
Om optimaal gebruik te maken van AirPods 2 heb je een Apple iPhone, iPad of Mac nodig. Met deze oordopjes maak je geen gebruik van noise cancelling om omgevingsgeluiden weg te filteren.
AirPods zijn ideaal voor het beluisteren van muziek of andere audio, maar ook om mee te (video)bellen. AirPods zijn heel eenvoudig te koppelen aan je iPhone of andere Apple-apparaten. Er zit een handige opbergcase bij die tegelijkertijd dient als oplader. De huidige generatie reguliere AirPods verscheen in 2019.
Prijs AirPods 3 met normale oplaadcase: 179 euro. Prijs AirPods 3 met draadloze oplaadcase: 229 euro.