Ja, een hond mag yoghurt, maar met mate en tenzij je hond lactose-intolerant is. Yoghurt is niet giftig voor je hond, dus in die zin mag hij hier af en toe eens van proeven. Maar onthoud dat yoghurt eigenlijk bestemd is voor menselijke consumptie, net als alle soorten zuivel zoals kwark, kaas en karnemelk.
Magere yoghurt bevat minder vet en calorieën dan volle yoghurt, wat kan helpen om overgewicht bij honden te voorkomen. Het is echter nog steeds belangrijk om ervoor te zorgen dat de yoghurt geen toegevoegde suikers of smaken bevat en dat je hond niet lactose-intolerant is.
Een klein beetje kan al voor veel problemen zorgen. Weer daarom heel zeker dat je je hond geen 'extra's' geeft in de yoghurt. Voor de zekerheid raden we aan nooit veel yoghurt aan je hond te geven. Af en toe een lepeltje van pure yoghurt is prima, maar maak er nooit een volledige maaltijd van.
Giftige stoffen voor honden: Melk: in melk zit de stof lactose, lactose is voor honden niet/moeilijk te verteren. Als honden (teveel) melk krijgen raken ze aan een ernstige diarree.
Hoe slecht is zuivel voor honden? Veel honden zijn gek op zuivel, alleen hebben de meeste viervoeters wel een lactose-intolerantie met onder meer diarree als gevolg. Pas daarom op met zuivelproducten, het is beter om deze niet aan je hond te geven. Kies liever voor een hondensnack.
Uien en vergelijkbare groenten als knoflook, prei, bieslook en sjalotten maken deel uit van de Allium-familie van groenten en zijn uitermate giftig voor honden. Deze groenten bevatten organosulfiden, een groep stoffen die bij je hond rode bloedcellen kunnen beschadigen, waardoor hij slaperig, lethargisch en zwak wordt.
Mag een hond banaan? Misschien nieuw voor je, maar bananen zijn (ook) heel gezond voor honden. Bananen zijn goed voor de spijsvertering van je hond, maar ook voor een gezond hart en spieren. In bananen zit onder meer veel kalium, vezels en Vitamine C.
Ja, een hond mag brood eten, maar het doet niet veel voor ze. Honden kunnen brood niet helemaal verteren; ze nemen er geen voedingsstoffen uit op. Het is dan ook vooral vulling voor de maag. Af en toe een stukje is prima, maar het is zeker geen maaltijd voor je hond.
Is kaas gevaarlijk voor honden? Als honden konden lezen, dan werden ze nu razend blij: ze mogen af en toe bést een blokje kaas. Maar let op: houd het bij kleine porties (één of twee blokjes/plakjes).Kaas bevat veel lactose en de meeste honden kunnen een grote hoeveelheid van deze melksuiker moeilijk afbreken.
Gezonde fruitsoorten voor je hond zijn: ananas, appel, banaan, bramen, bosbessen, mango, watermeloen, meloen, perzik, peren, aardbeien, frambozen of blauwe bessen. Let er wel altijd op dat je de pitten uit het fruit haalt. Deze zijn namelijk niet goed voor je hond.
Uw hond mag dus zeker verwend worden met pure pindakaas (zonder xylitol). En als lekker-maak-smaakje mag het ook zeker. Aangezien pinda's echter wel behoorlijk calorierijk zijn is het beter om uw hond niet te veel pindakaas te geven. Dan voorkomt u overgewicht en alvleesklier problemen bij uw hond.
Wat is de aanbevolen hoeveelheid melk en melkproducten per dag? De Hoge Gezondheidsraad raadt volwassenen een inname aan tussen 250 en 500 ml melk en melkproducten (bv. yoghurt, karnemelk en kaas) per dag; 250 ml melkequivalenten komt overeen met zo'n 250 g yoghurt, 100 g plattekaas of 30 tot 40 g harde kaas.
Ja, honden mogen komkommers eten, wel met mate. Deze groenten bestaan voor ongeveer 96% uit water en bevatten ook wat mineralen en vitamines. Maar wees voorzichtig bij het voeren van komkommer aan uw pup, aangezien grote hoeveelheden van deze groente tot spijsverteringsproblemen kunnen leiden.
Een hond met een lactose-allergie kan zuivelproducten zoals Griekse yoghurt, kaas en kwark namelijk moeilijk verteren.
Net zoals met gewone yoghurt kan je af en toe een schepje Griekse yoghurt aan je hond geven. Let wel op het vetgehalte. Aan Griekse yoghurt wordt soms room toegevoegd om de yoghurt nog wat steviger te maken.
Het korte antwoord: de darmflora van je hond herstel je met pre- en probiotica! Door ervoor te zorgen dat er genoeg probiotica (goede bacteriën) in de darmen van je hond aanwezig zijn én genoeg prebiotica (voedingsvezels voor de goede bacteriën) komt de darmflora van je hond weer in balans.
De Voordelen van Kip, Rund en Zalm voor Je Hond
Kip: Kip is een favoriete eiwitbron in hondenvoer vanwege zijn hoge verteerbaarheid en smaak. Dit sappige vlees bevat hoogwaardige eiwitten die helpen bij het behoud van spiermassa.
Kies voor hondensnacks en niet voor mensensnacks
Een stukje kaas, een korstje brood of een stukje boterhamworst bevat veel voedingsstoffen zoals vet, zout, suiker, die niet gezond zijn voor honden. En veel light producten bevatten xylitol, wat zelfs gevaarlijk kan zijn.
Voor de afwisseling van de voeding van je hond kun je je hond af en toe prima een beetje gekookte rijst geven, zorg dat de rijst niet gekruid is en het gewoon naturel is. Op deze manier krijgt je hond extra vezels binnen die goed zijn voor zijn lichaam en ook zeker voor zijn gezondheid.
Met uitzondering van varkensvlees mag je hond alle soorten vlees rauw eten, zolang het maar vers, koel bewaard en hygiënisch bereid is is. Geef de voorkeur aan mager en onbewerkt vlees. Bereid vlees zoals gehakt en charcuterie bevat al snel teveel vetten en zouten, waardoor je hond te zwaar en zelfs ziek kan worden.
Koolzuurhoudende dranken met cafeïne en suiker zijn verboden terrein voor honden. Het effect van suiker hebben we al besproken. En ook het risico op cafeïnevergiftiging. Een klein slokje kan geen kwaad, maar liever dus niet.
Is watermeloen veilig voor honden? Het vruchtvlees van een watermeloen is veilig en voedzaam voor honden, maar als uw hond er te veel van eet, kan hij last krijgen van zijn maag. Watermeloen bevat ook suiker, hoewel het hoge watergehalte betekent dat het geen ongezonde bloedsuikerpieken zou hoeven veroorzaken.
Sommige groenten en fruit zijn echter gevaarlijk voor honden en mag je dus zeker niet geven, zoals onrijpe tomaten, rauwe aardappelen en andere knolgroenten, uien, prei, knoflook, avocado, champignons en andere paddenstoelen. Druiven en rozijnen zijn eveneens giftig voor honden.
Een ei is een goede eiwitbron voor je dier. Wij verwerken dan ook eipoeder in een aantal van onze voedingen. Af en toe een eitje geven aan je dier is prima, maar niet noodzakelijk als je hond een goede, complete voeding krijgt. Lekker is zo'n extraatje natuurlijk wel!